Alcoholvrij bier is soms niet echt ‘alcoholvrij’


Voedingscentrum - Bieren met het label ‘alcoholvrij’, ‘alkoholfrei’ of ‘non alcoholic’ bevatten soms te veel alcohol. Dat heeft het Voedingscentrum gesignaleerd toen het een aantal etiketten van een aantal alcoholvrije bieren analyseerde.

Met name geïmporteerde bieren bevatten soms meer alcohol dan volgens de Nederlandse wet is toegestaan, aldus het Voedingscentrum op de website.

Voor vrouwen die zwanger of mensen die geen alcohol willen of kunnen drinken, is het daarom goed om hierop te letten, waarschuwt het Voedingscentrum. Allen etiketten met 0,0% bier bevatten geen alcohol.

Volgens de Nederlandse Warenwet mag alcoholvrij bier maximaal 0,1% alcohol bevatten en alcoholarm bier maximaal 1,2%.

Bron: Voedingscentrum

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws


Rebels van Vitam maakt eten van groente eenvoudiger

Catering – Hoe bereik je nu dat mensen meer groente gaan eten? Cateraar Vitam is continu met deze uitdaging bezig en lanceert deze maand het concept Rebels. Een foodconcept dat het eten van groente gemakkelijk maakt, door groente als snack ´to go´ te presenteren.

Lees bericht

Horecavakbeurs Horecava laat zien dat foodservice leeft

Beurzen - De 64e editie van de Horecava eindigde donderdag 16 januari met een recordaantal bezoekers. In totaal bezochten 75.000 foodserviceprofessionals de nationale vakbeurs, een groei van ruim 6% ten opzichte van de vorige editie. Volgens de organisatie steeg het aantal bedrijven dat de beurs bezocht met 9%, in lijn met het stijgende aantal horecaondernemers in Nederland. De drukte op de beursvloer de afgelopen...

Lees bericht

Leerlingen bedenken ve-GO burger voor Vital4Skool

Schoolkantine – Leerlingen van St Michael College in Zaandam hebben een vegetarische burger bedacht. De ve-GO is een vegetarische burger met groentegarnering en een beetje saus op een bruin broodje en verkrijgbaar in de Vital4Skool kantine van de school. De burger volgde uit een wedstrijd van het Technasium, een opleiding met extra focus op onderzoek en ontwerpen. De wedstrijd werd...

Lees bericht


Voedingscentrum start waarschuwingscampagne acrylamide

Gezondheid – Het Voedingscentrum start een actie om mensen bewust te maken van het juist bakken van friet en aardappelen. Om te voorkomen dat mensen teveel acrylamide binnenkrijgen wijst het Voedingscentrum er op dat het verstandiger is de producten goudgeel te eten in plaats van donkerbruin. Hoewel de campagne gericht is op de consument, is het ook voor de cafetaria- en...

Lees bericht

Jonge onderneemster opent Vital4Skool in Leek

Catering – Slechts 23 jaar is Naomi Jansen, maar op vorige week opende zij haar eigen schoolkantine in Leek. Zij koos voor de scholengemeenschap rsg de Borgen om een gezonde schoolkantine op te zetten onder de franchiseformule Vital4Skool. Dat Naomi Jansen voor een eigen zaak in de horeca kiest, is op zich niet zo verrassend. De onderneemster deed na haar middelbare...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid