Alcoholvrij bier is soms niet echt ‘alcoholvrij’


Voedingscentrum - Bieren met het label ‘alcoholvrij’, ‘alkoholfrei’ of ‘non alcoholic’ bevatten soms te veel alcohol. Dat heeft het Voedingscentrum gesignaleerd toen het een aantal etiketten van een aantal alcoholvrije bieren analyseerde.

Met name geïmporteerde bieren bevatten soms meer alcohol dan volgens de Nederlandse wet is toegestaan, aldus het Voedingscentrum op de website.

Voor vrouwen die zwanger of mensen die geen alcohol willen of kunnen drinken, is het daarom goed om hierop te letten, waarschuwt het Voedingscentrum. Allen etiketten met 0,0% bier bevatten geen alcohol.

Volgens de Nederlandse Warenwet mag alcoholvrij bier maximaal 0,1% alcohol bevatten en alcoholarm bier maximaal 1,2%.

Bron: Voedingscentrum

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Seedlip en Butcha openen alcoholvrije pop-up Slijterij DROOG

Pop-upstore - Non-alcoholisch spirit-merk Seedlip opent in samenwerking met Butcha pop-up Slijterij DROOG in Amsterdam. Initiatiefnemers Samuel Levie, chef, culinair columnist en medeoprichter van kombucha-merk Butcha en Ben Branson, oprichter van Seedlip willen op de locatie geïnteresseerden in de keuken van alcoholvrije mixology drankjes laten proeven zonder een druppel alcohol.

Lees bericht


60 miljoen boterhammen redden tijdens Verspillingsvrije Week

Actie – Wat zorgvuldiger omgaan met brood en broodproducten, kan in een week tijd 60 miljoen boterhammen besparen. Dat is ook de inzet van bakkers en supermarkten die meedoen aan de campagne van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling om broodverspilling onder consumenten te voorkomen, tijdens de nationale Verspillingsvrije Week van 7 tot en met 13 september.

Lees bericht

No/Low alcohol-categorie krijgt eigen event in 2022

Events - Komend voorjaar vindt voor het eerst in Europa een nieuw b2b event plaats voor professionals in no en low-alcohol producten. Op het tweedaags event kunnen geïnteresseerden elkaar ontmoeten en producten proeven in deze groeiende categorie; no/low alcoholhoudende dranken.

Lees berichtRotterdamse school OPDC Noord is de eerste met ‘ideale schoolkantine’

Schoolcatering - Het OPDC Noord in Rotterdam is de eerste school in Nederland met de kwalificatie de ‘ideale schoolkantine’, zoals die door het Voedingscentrum wordt uitgereikt. Het hele aanbod van de school is er gezond. In de school zijn volkorenbrood, groente en fruit ruim verkrijgbaar en de leerlingen kunnen gratis onbeperkt water tappen.

Lees bericht

35 ondertekenaars Akkoord Gezonde Voeding op Scholen 2021-2025

Schoolcatering – Meer dan dertig bedrijven instellingen, waaronder cateraars, groothandels, automatenleveranciers, producenten en leveranciers van watertappunten, hebben vandaag hun handtekening gezet onder een nieuw akkoord dat invulling moet geven aan een gezonder aanbod op scholen voor de periode 2021-2025.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid