Aldi Australië levert houtgestookte pizza uit automaat


Houtgestookte pizza's uit automaat bij Aldi Australië / Foto bij: Aldi/supplied

Buitenland - Aldi heeft als eerste supermarktketen een robotachtige automaat, die houtgestookte pizza's van restaurantkwaliteit serveert. De automaat in de ALDI Corner Store in North Sydney levert de pizza’s binnen twee minuten.

De pizzamachine wordt ook wel de ‘Pizzabot’ genoemd en kan 450 pizza’s per dag bereiden. De pizza is verkrijgbaar, volgens een bericht op de Australische website 7news.com, in twee varianten, te weten salami en Italiana. De prijs voor de pizza’s bij deze Aldi is $8,99 per stuk, dat is omgerekend 5,78 euro.

Ideale omstandigheden

Omdat de voorkant van de automaat doorzichtig is kan de klant zien hoe de pizza wordt bereid. Om de snelle bereidingstijd te kunnen garanderen zijn de pizza’s voorbereid. De ingrediënten zoals de buffelmozzarella, basilicum, salami zijn veelal lokaal geproduceerd. De pizza's worden gekoeld bewaard in de automaat, waar een precisie-temperatuurregelaar in de Pizzabot regelt dat de pizza binnen enkele minuten in de houtgestookte oven op de juiste eettemperatuur komt. De verwarming van de pizza gebeurt onder de meest ideale omstandigheden, dat de garantie geeft dat de pizza elke keer weer de juiste knapperigheid, smaak en uitstraling heeft, volgens de producent.

Pizza-automaten in Nederland

In Nederland worden ook testen gedaan met pizza’s uit automaten. Zo heeft het Belgische bedrijf PizzaZoid op een drietal locaties pizza-automaten staan. Ook het Groningse bedrijf JPA heeft eerder op een aantal plaatsen geëxperimenteerd met de verkoop van pizza’s via een automaat. Maar deze pizza's werden niet verwarmd via een houtgestookte oven.

Bron: @FoodClicks

Keuze uit twee soorten pizza's Foto's: Aldi/supplied

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Laatste testfase kassaloze ALDI shop & Go in Utrecht

Gemakswinkel - De technologie van het nieuwe kassaloze ALDI-filiaal op de hoek van de Oudegracht en de Lange Viestraat in Utrecht, wordt de komende weken getest door medewerkers van ALDI. Met deze laatste testfase wil ALDI de gebruikerservaring en de klantreis nog verder optimaliseren. Het filiaal met de naam ALDI Shop & Go wordt de eerste kassaloze winkel van ALDI Nord...

Lees bericht


Aldi en JOGG rollen pilot ‘Groenteboxjes’ verder uit

Kinderdagverblijven – Het gezamenlijke initiatief ‘Groenteboxjes’ van Aldi en JOGG blijkt in de praktijk goed te werken. Dat heeft onderzoek van Universiteit van Maastricht uitgewezen. ALDI en JOGG werken sinds 2018 samen om een gezonde leefstijl onder gezinnen met jonge kinderen te bevorderen.

Lees bericht

Aldi opent eerste kassavrije winkel in Londen

Convenience - Aldi, de op vier na grootste supermarktketen in het Verenigd Koninkrijk, heeft zijn eerste kassavrije winkel in Londen geopend. Na een test van enkele maanden is de Aldi Shop&Go in Greenwich dinsdagochtend voor het publiek toegankelijk.

Lees bericht

Aldi start bij acht winkels met nieuwe formule

Supermarkt - Acht vernieuwde Aldi-winkels met in totaal zo’n 8.000m2 aan discount, openen vrijdag de deuren. De winkels zijn opgezet volgens de nieuwe formule, waarbij de groente en fruit afdelingen en geven daarmee tevens het startsein voor de uitrol van de toekomstige winkelformule.

Lees bericht


© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid