Aldi haalt doelstelling CO2-reductie ruimschoots


Zonnepanelen op het dak van Aldi Drachten

Formulenieuws  – ALDI heeft de eigen uitstoot van broeikasgassen (CO₂) met 48.3 procent verlaagd ten opzichte van 2015. Daarmee werd de gestelde klimaatdoelstelling voor 2021 ruimschoots behaald. De discounter publiceert de resultaten in het internationale Duurzaamheidsverslag over 2021.

Naast klimaatbescherming zijn gezonde voeding, verduurzaming van verpakkingen en mensenrechten belangrijke pijlers waarover ALDI dinsdag rapporteert in het internationale Duurzaamheidsverslag.

Klimaatbescherming

Het terugbrengen van de broeikasgassen is vooral gerealiseerd door de overschakeling op 100% groene stroom voor alle winkels, distributiecentra en kantoren in verschillende landen. In Nederland is de elektriciteit al sinds 2015 volledig afkomstig van Europese windenergie. Andere efficiëntiemaatregelen die in Nederland werden ingezet, zijn onder meer de omschakeling naar ledverlichting in winkels en distributiecentra, de inzet van meer natuurlijk daglicht, de overstap naar klimaatvriendelijkere koudemiddelen en de uitbreiding van het aantal zonnepanelen op gebouwen.

De volgende belangrijke stap op het gebied van klimaatbescherming is het verder verlagen van de eigen uitstoot van broeikasgassen. De discounter streeft ernaar om eind 2030 de uitstoot met 55% te reduceren ten opzichte van 2020. Dit doel is goedgekeurd door het Science Based Targets Initiative (SBTi), waarmee ALDI sinds 2020 samenwerkt om bindende en wetenschappelijk geteste doelen vast te stellen voor het verminderen van de CO₂-uitstoot. Naast de reductie van eigen uitstoot, heeft ALDI zich ten doel gesteld dat ten minste 75% van de leveranciers in 2024 eigen SBTi-doelen heeft opgesteld.

Kinderdagverblijven

ALDI in Nederland concentreert zich in het duurzaamheidsbeleid op onder meer het stimuleren van een gezonde levensstijl. In samenwerking met JOGG is in 2021 een pilot gehouden op kinderdagverblijven in Limburg met het programma Groenteboxjes. Onderzoek toont dat het dagelijks spelenderwijs aanbieden van groente als tussendoortje en het geven van een beloning, leidde tot een verhoogde consumptie bij kinderen van 1 tot 4 jaar. Gezien het succes gaat ALDI het programma dit jaar voorzetten in Limburg en verder uitrollen in twee andere regio’s in Nederland.

NutriScore

Daarnaast voert ALDI in Nederland een pilot uit met de Nutri-Score op de zuivelcategorie. De eerste producten met het voedselkeuzelogo werden eind 2021 geïntroduceerd. Een ander resultaat is de uitbreiding van het broodassortiment van Nederlandse tarwe.

Bron: Aldi/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Tweede Nationale Aardappelrooidag

Event - Op zaterdag 3 september vindt de tweede editie van de Nationale Aardappelrooidag plaats. Na het succes van de afgelopen editie, is de rooidag dit jaar nog grootser met telers verdeeld over het hele land. Zij zetten hun akkers open om jong en oud te leren over de duurzame groei en oogst van aardappelen.

Lees bericht


Jan Ernst de Groot wordt Chief Sustainability Officer Ahold Delhaize

Benoeming  – Ahold Delhaize kondigt woensdag aan dat Jan Ernst de Groot is aangesteld als Chief Sustainability Officer (CSO). In deze nieuw gecreëerde functie zal hij verantwoordelijk zijn voor het succes van de integrale visie, strategie en doelstellingen van Ahold Delhaize met betrekking tot alle aspecten van ecologische duurzaamheid, gezond eten, sociale impact, ethiek, mensenrechten en bestuur.

Lees bericht

Kassaloos testfiliaal Aldi opent 20 juli in Utrecht

Formulenieuws – In het centrum van Utrecht, aan de Lange Viestraat 2R, opent ALDI woensdag 20 juli de deuren van ALDI Shop & Go. Een kassaloze supermarkt waar scanapparatuur en een systeem van kunstmatige intelligentie in de gaten houden wat consumenten meenemen.

Lees bericht

Bunzl Retail wekt eigen energie voortaan zelf op

Duurzaamheid - Bunzl Retail & Industry zorgt voortaan voor de eigen energie. Het bedrijf plaatste daarvoor 3.567 zonnepanelen op het dak van de locatie in Arnhem. Het bedrijf in verpakkingen en logistieke retailoplossingen, zet daarmee een volgende stap richting een duurzame toekomst.

Lees bericht


Holland Food Service gaat voor 100% groene stroom

Zorg - Holland Food Service zet in op verduurzaming. Op de productielocatie in Wijchen is een zonnecentrale in gebruik genomen en vervangt Groendus de energiemeters voor slimme meters. Ook oriënteert Holland Food Service zich om gebruik te gaan maken van de Groendus Energiemarktplaats, zodat bij onvoldoende aanbod toch groene stroom inzetbaar is.

Lees bericht

Landelijke Week voor de Gezonde Jeugd van start

Actieweek – Vandaag, dinsdag 7 juni, is de landelijke Week voor de Gezonde Jeugd van start gegaan. Tijdens deze week vraagt het JOGG-werknet bestaande uit meer dan 200 gemeenten en een honderdtal maatschappelijke organisaties en bedrijven, extra aandacht voor een gezondere samenleving voor de jeugd.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid