ALDI Nord en Trigo gaan strategisch partnerschap aan


Met de kassaloze Aldi Shop & Go in Utrecht beschikken ALDI Nord en Trigo over een testomgeving waarin digitale oplossingen in de praktijk kunnen worden getest

Samenwerking - De ALDI Nord Group of Companies en de technologieleverancier Trigo Vision ltd. gaan een strategisch partnerschap aan. Het doel van de samenwerking is om de ontwikkeling van technologische oplossingen en het boodschappen doen voor ALDI-klanten nog gemakkelijker maken, nauw met elkaar te verbinden.

ALDI Nord Group of Companies en Trigo opende recent al het kassaloze filiaal ALDI Shop & Go in het centrum van Utrecht. In dit filiaal doen klanten hun boodschappen zonder kassa’s of scanapparaten, dankzij een systeem van kunstmatige intelligentie. Intelligente camera’s in het plafond en sensoren in de schappen detecteren de bewegingen van het door de klant gekozen product. De technologie die hier achter zit willen ALDI Nord en Trigo nu samen verder ontwikkelen. “Om discount succesvol naar de toekomst te kunnen leiden, moeten technologie en de business hand in hand gaan”, laat Sinanudin Omerhodzic, Chief Technology Officer bij ALDI Nord weten. “De samenwerking in Utrecht heeft laten zien dat we als experts op ons eigen terrein de juiste waarden delen en dat we samen snelle oplossingen kunnen ontwikkelen gericht op de voordelen voor de klant.” En Michael Gabay, medeoprichter en CEO van Trigo zegt over het partnership: “We zijn verheugd om samen met ALDI Nord te werken aan de infrastructuur voor de toekomst van discount.”

Volgende fase

Met de strategische samenwerking tussen ALDI Nord en Trigo gaat ook de test van het kassaloze filiaal in Utrecht een volgende fase in. “We hebben nog geen definitieve rapporten, maar de eerste resultaten zijn veelbelovend”, zegt Sinanudin Omerhodzic. “We bouwen hier nu op verder en ontwikkelen het ALDI Shop & Go-concept en de geavanceerde technologie erachter door.” Daarbij zal ook de koppeling met andere softwaretoepassingen - bijvoorbeeld het realtime controleren van de voorraadniveaus om uitverkochte of verlopen artikelen te minimaliseren en om processen in de winkels en de supply chain beter te kunnen sturen - worden meegenomen.

Met het Shop & Go-concept in Utrecht beschikken ALDI Nord en Trigo over een testomgeving waarin deze en andere digitale oplossingen in de praktijk kunnen worden getest.

Bron: Aldi Nord/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Kassaloos testfiliaal Aldi opent 20 juli in Utrecht

Formulenieuws – In het centrum van Utrecht, aan de Lange Viestraat 2R, opent ALDI woensdag 20 juli de deuren van ALDI Shop & Go. Een kassaloze supermarkt waar scanapparatuur en een systeem van kunstmatige intelligentie in de gaten houden wat consumenten meenemen.

Lees bericht


Laatste testfase kassaloze ALDI shop & Go in Utrecht

Gemakswinkel - De technologie van het nieuwe kassaloze ALDI-filiaal op de hoek van de Oudegracht en de Lange Viestraat in Utrecht, wordt de komende weken getest door medewerkers van ALDI. Met deze laatste testfase wil ALDI de gebruikerservaring en de klantreis nog verder optimaliseren. Het filiaal met de naam ALDI Shop & Go wordt de eerste kassaloze winkel van ALDI Nord...

Lees bericht

Aldi opent eerste kassavrije winkel in Londen

Convenience - Aldi, de op vier na grootste supermarktketen in het Verenigd Koninkrijk, heeft zijn eerste kassavrije winkel in Londen geopend. Na een test van enkele maanden is de Aldi Shop&Go in Greenwich dinsdagochtend voor het publiek toegankelijk.

Lees bericht

Aldi gaat kassaloze winkel openen in Utrecht

Supermarkt – Discounter Aldi gaat een kassaloze winkel openen. De opening van de winkel  op de hoek van de Oudegracht en de Lange Viestraat in Utrecht staat begin 2022 gepland. Binnen de Europese groep van bedrijven van ALDI Nord is het nieuwe filiaal in Utrecht als testlocatie aangewezen.

Lees bericht


Amazon opent eerste kassaloze supermarkt in Seattle

Formulenieuws – Amazon, het Amerikaanse onlinebedrijf, heeft gisteren in Seattle de eerste Amazon Go-winkel geopend. Het is tevens de eerste volautomatische supermarkt. Klanten van deze supermarkt hoeven de gewenste producten uit het assortiment niet apart te scannen, maar de producten worden automatisch afgerekend bij het verlaten van de winkel. Klanten hoeven zich bij binnenkomst van de winkel alleen aan te melden...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid