Aldi opent eerste kassavrije winkel in Londen


Eerste kassaloze supermarkt is in Greenwich geopend / Foto bij: Aldi UK

Convenience - Aldi, de op vier na grootste supermarktketen in het Verenigd Koninkrijk, heeft zijn eerste kassavrije winkel in Londen geopend. Na een test van enkele maanden is de Aldi Shop&Go in Greenwich dinsdagochtend voor het publiek toegankelijk.

De conceptstore biedt klanten de mogelijkheid te shoppen zonder dat een product gescand hoeft te worden of dat er langs de kassa moet worden gegaan. Wie de Aldi Shop&Go-app heeft gedownload kan de winkel binnengaan, de artikelen meenemen en vervolgens weer gewoon naar buiten stappen als alles gepakt is. Zodra een klant de winkel verlaat, worden de aankopen automatisch in rekening gebracht via de geselecteerde betaalmethode en verschijnt er een ontvangstbewijs in de app.

Het systeem, geleverd door technologieleverancier AiFi, gebruikt speciaal geplaatste camera's om te detecteren welke producten klanten hebben gepakt. Zodra de klant de winkel verlaat worden deze toegevoegd aan het Aldi Shop&Go-account wanneer de winkel wordt verlaten.

Klanten die alcohol willen kopen, kunnen gebruik maken van  speciale technologie die de leeftijd van de koper inschat op basis van de gezichtskenmerken. Deze technologie, geleverd door Yoti, bevestigt binnen enkele seconden  de leeftijd via de Aldi Shop&Go-app, waardoor autorisatie van de aankoop kan plaatsvinden. Wie die technologie niet wil inzetten kan altijd worden gecontroleerd op leeftijd door een medewerker.

Kassaloze Aldi  in Utrecht

De winkel in Londen valt onder ALDI Sud. Nederland valt onder ALDI Nord. Binnen de Europese groep van bedrijven van ALDI Nord is het nieuwe filiaal in Utrecht als testlocatie aangewezen voor het kassaloos winkelen-concept. Het assortiment in de winkel richt zich niet specifiek op gemak, maar zal uit het reguliere Aldi-assortiment bestaan. In de winkel, van ruim 500 vierkante meter, worden boodschappen automatisch afgerekend dankzij een speciale app en sensoren die registreren welke artikelen de klant in de winkelwagen legt. Het systeem maakt geen gebruik van gezichtsherkenning, scans van ogen of vingerafdrukken, noch het gebruik van andere biometrische kenmerken. Het systeem volgt enkel de bewegingen die de klant en het artikel maken. De technologie voor die winkel wordt ontwikkeld door Trigo Vision Ltd.

Bron: @FoodClicks

De locatie in Utrecht waar de eerste kassaloze supermarkt van Europa komt van Aldi Nord

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsKetenpartijen willen 0% btw op groenten en fruit

Politiek – Ketenpartijen, retailers en politici staan vierkant achter 'Maatschappelijk akkoord 0% btw op groenten en fruit'. Zij hebben daarvoor donderdag gezamenlijk een akkoord ondertekend. Bij de ondertekening beloofden retailers dat zij bij afschaffing van de 9% btw- op groenten en fruit deze zouden doorvoeren in een prijsverlaging.

Lees bericht


Aldi maakt betalen bij Aldi Shop & Go eenvoudiger

Supermarkt – Klanten kunnen bij de kassaloze ALDI Shop & Go in Utrecht voortaan nog eenvoudiger hun boodschappen doen en betalen. Was voorheen de ALDI Shop & Go app nodig om binnen te komen en de boodschappen te betalen, nu kunnen klanten gewoon de winkel binnenlopen en kiezen welke digitale betaalmethode de voorkeur heeft.

Lees bericht


Gebruik creditcards vaak ongewenst bij retail in Nederland

Betaalmethode - Het gebruik van creditcards in Nederlandse supermarkten en conveniencestores ligt Europees gezien laag. Opmerkelijk want veel Nederlanders betalen wel in het buitenland met hun creditcard. Amper 2,5 procent van de kassabetalingen in Nederland wordt afgerekend met een creditcard.

Lees bericht

Jan Linders verkoopt 10 winkels aan Jumbo, PLUS en ALDI

Formulenieuws - Jan Linders heeft een nieuwe eigenaar gevonden voor tien van haar winkels, die niet meegaan in de franchise-samenwerking met Albert Heijn. Jan Linders verkoopt deze winkels aan Jumbo, Plus en ALDI. De winkels worden naar verwachting in de tweede helft van dit jaar omgebouwd naar de nieuwe formules.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid