Aldi opent eerste kassavrije winkel in Londen


Eerste kassaloze supermarkt is in Greenwich geopend / Foto bij: Aldi UK

Convenience - Aldi, de op vier na grootste supermarktketen in het Verenigd Koninkrijk, heeft zijn eerste kassavrije winkel in Londen geopend. Na een test van enkele maanden is de Aldi Shop&Go in Greenwich dinsdagochtend voor het publiek toegankelijk.

De conceptstore biedt klanten de mogelijkheid te shoppen zonder dat een product gescand hoeft te worden of dat er langs de kassa moet worden gegaan. Wie de Aldi Shop&Go-app heeft gedownload kan de winkel binnengaan, de artikelen meenemen en vervolgens weer gewoon naar buiten stappen als alles gepakt is. Zodra een klant de winkel verlaat, worden de aankopen automatisch in rekening gebracht via de geselecteerde betaalmethode en verschijnt er een ontvangstbewijs in de app.

Het systeem, geleverd door technologieleverancier AiFi, gebruikt speciaal geplaatste camera's om te detecteren welke producten klanten hebben gepakt. Zodra de klant de winkel verlaat worden deze toegevoegd aan het Aldi Shop&Go-account wanneer de winkel wordt verlaten.

Klanten die alcohol willen kopen, kunnen gebruik maken van  speciale technologie die de leeftijd van de koper inschat op basis van de gezichtskenmerken. Deze technologie, geleverd door Yoti, bevestigt binnen enkele seconden  de leeftijd via de Aldi Shop&Go-app, waardoor autorisatie van de aankoop kan plaatsvinden. Wie die technologie niet wil inzetten kan altijd worden gecontroleerd op leeftijd door een medewerker.

Kassaloze Aldi  in Utrecht

De winkel in Londen valt onder ALDI Sud. Nederland valt onder ALDI Nord. Binnen de Europese groep van bedrijven van ALDI Nord is het nieuwe filiaal in Utrecht als testlocatie aangewezen voor het kassaloos winkelen-concept. Het assortiment in de winkel richt zich niet specifiek op gemak, maar zal uit het reguliere Aldi-assortiment bestaan. In de winkel, van ruim 500 vierkante meter, worden boodschappen automatisch afgerekend dankzij een speciale app en sensoren die registreren welke artikelen de klant in de winkelwagen legt. Het systeem maakt geen gebruik van gezichtsherkenning, scans van ogen of vingerafdrukken, noch het gebruik van andere biometrische kenmerken. Het systeem volgt enkel de bewegingen die de klant en het artikel maken. De technologie voor die winkel wordt ontwikkeld door Trigo Vision Ltd.

Bron: @FoodClicks

De locatie in Utrecht waar de eerste kassaloze supermarkt van Europa komt van Aldi Nord

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ALDI Nord en Trigo gaan strategisch partnerschap aan

Samenwerking - De ALDI Nord Group of Companies en de technologieleverancier Trigo Vision ltd. gaan een strategisch partnerschap aan. Het doel van de samenwerking is om de ontwikkeling van technologische oplossingen en het boodschappen doen voor ALDI-klanten nog gemakkelijker maken, nauw met elkaar te verbinden.

Lees bericht


Aldi opent social hapjesbar Pieper Paradijs op Utrecht Centraal

Formulenieuws - ALDI opent op woensdagmiddag 12 oktober om 12.00 uur de deuren van een pop-up pieper experience op station Utrecht Centraal. Het Pieper Paradijs is de eerste social hapjesbar in Nederland waar aardappelgerechten, bekend van social media als TikTok en Instagram, geproefd kunnen worden. Met het Pieper Paradijs wil ALDI de aardappel weer het podium geven dat het verdient.

Lees bericht

‘Consument zoekt straks eerder de discounter op’

Onderzoek – Driekwart van de Nederlander gaat door hoge energierekeningen en inflatie straks andere keuzes maken aanzien van winkels. Discount supermarkten zoals Lidl zullen hiervan profiteren en zien naar verwachting klanten overlopen van o.a. Albert Heijn en Jumbo. Niet alleen worden andere winkels en merken gekozen, ook wordt langer op aanbiedingen gewacht. Dit blijkt uit onderzoek van Q&A.

Lees bericht

Aldi haalt doelstelling CO2-reductie ruimschoots

Formulenieuws  – ALDI heeft de eigen uitstoot van broeikasgassen (CO₂) met 48.3 procent verlaagd ten opzichte van 2015. Daarmee werd de gestelde klimaatdoelstelling voor 2021 ruimschoots behaald. De discounter publiceert de resultaten in het internationale Duurzaamheidsverslag over 2021.

Lees bericht


Kassaloos testfiliaal Aldi opent 20 juli in Utrecht

Formulenieuws – In het centrum van Utrecht, aan de Lange Viestraat 2R, opent ALDI woensdag 20 juli de deuren van ALDI Shop & Go. Een kassaloze supermarkt waar scanapparatuur en een systeem van kunstmatige intelligentie in de gaten houden wat consumenten meenemen.

Lees bericht

Laatste testfase kassaloze ALDI shop & Go in Utrecht

Gemakswinkel - De technologie van het nieuwe kassaloze ALDI-filiaal op de hoek van de Oudegracht en de Lange Viestraat in Utrecht, wordt de komende weken getest door medewerkers van ALDI. Met deze laatste testfase wil ALDI de gebruikerservaring en de klantreis nog verder optimaliseren. Het filiaal met de naam ALDI Shop & Go wordt de eerste kassaloze winkel van ALDI Nord...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid