Aldi opent eerste kassavrije winkel in Londen


Eerste kassaloze supermarkt is in Greenwich geopend / Foto bij: Aldi UK

Convenience - Aldi, de op vier na grootste supermarktketen in het Verenigd Koninkrijk, heeft zijn eerste kassavrije winkel in Londen geopend. Na een test van enkele maanden is de Aldi Shop&Go in Greenwich dinsdagochtend voor het publiek toegankelijk.

De conceptstore biedt klanten de mogelijkheid te shoppen zonder dat een product gescand hoeft te worden of dat er langs de kassa moet worden gegaan. Wie de Aldi Shop&Go-app heeft gedownload kan de winkel binnengaan, de artikelen meenemen en vervolgens weer gewoon naar buiten stappen als alles gepakt is. Zodra een klant de winkel verlaat, worden de aankopen automatisch in rekening gebracht via de geselecteerde betaalmethode en verschijnt er een ontvangstbewijs in de app.

Het systeem, geleverd door technologieleverancier AiFi, gebruikt speciaal geplaatste camera's om te detecteren welke producten klanten hebben gepakt. Zodra de klant de winkel verlaat worden deze toegevoegd aan het Aldi Shop&Go-account wanneer de winkel wordt verlaten.

Klanten die alcohol willen kopen, kunnen gebruik maken van  speciale technologie die de leeftijd van de koper inschat op basis van de gezichtskenmerken. Deze technologie, geleverd door Yoti, bevestigt binnen enkele seconden  de leeftijd via de Aldi Shop&Go-app, waardoor autorisatie van de aankoop kan plaatsvinden. Wie die technologie niet wil inzetten kan altijd worden gecontroleerd op leeftijd door een medewerker.

Kassaloze Aldi  in Utrecht

De winkel in Londen valt onder ALDI Sud. Nederland valt onder ALDI Nord. Binnen de Europese groep van bedrijven van ALDI Nord is het nieuwe filiaal in Utrecht als testlocatie aangewezen voor het kassaloos winkelen-concept. Het assortiment in de winkel richt zich niet specifiek op gemak, maar zal uit het reguliere Aldi-assortiment bestaan. In de winkel, van ruim 500 vierkante meter, worden boodschappen automatisch afgerekend dankzij een speciale app en sensoren die registreren welke artikelen de klant in de winkelwagen legt. Het systeem maakt geen gebruik van gezichtsherkenning, scans van ogen of vingerafdrukken, noch het gebruik van andere biometrische kenmerken. Het systeem volgt enkel de bewegingen die de klant en het artikel maken. De technologie voor die winkel wordt ontwikkeld door Trigo Vision Ltd.

Bron: @FoodClicks

De locatie in Utrecht waar de eerste kassaloze supermarkt van Europa komt van Aldi Nord

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Laatste testfase kassaloze ALDI shop & Go in Utrecht

Gemakswinkel - De technologie van het nieuwe kassaloze ALDI-filiaal op de hoek van de Oudegracht en de Lange Viestraat in Utrecht, wordt de komende weken getest door medewerkers van ALDI. Met deze laatste testfase wil ALDI de gebruikerservaring en de klantreis nog verder optimaliseren. Het filiaal met de naam ALDI Shop & Go wordt de eerste kassaloze winkel van ALDI Nord...

Lees bericht


Onbemand rukt op, binnenkort eerste onbemande frietkraam

Shopconcept – Onbemande locaties waar eet- en drinkwaren wordt aangeboden rukken op. Niet alleen als stand alone vendingmachines, maar ook steeds vaker als shopconcept. In Nederland is binnen petrol De Haan Minerale Oliën een voortrekker en Albert Heijn binnen de supermarktsector, maar die dreigt te worden ingehaald door Aldi. Nieuw in Nederland is de Lokettaria, een onbemande frietkraam.

Lees bericht


Aldi en JOGG rollen pilot ‘Groenteboxjes’ verder uit

Kinderdagverblijven – Het gezamenlijke initiatief ‘Groenteboxjes’ van Aldi en JOGG blijkt in de praktijk goed te werken. Dat heeft onderzoek van Universiteit van Maastricht uitgewezen. ALDI en JOGG werken sinds 2018 samen om een gezonde leefstijl onder gezinnen met jonge kinderen te bevorderen.

Lees bericht


Aldi start bij acht winkels met nieuwe formule

Supermarkt - Acht vernieuwde Aldi-winkels met in totaal zo’n 8.000m2 aan discount, openen vrijdag de deuren. De winkels zijn opgezet volgens de nieuwe formule, waarbij de groente en fruit afdelingen en geven daarmee tevens het startsein voor de uitrol van de toekomstige winkelformule.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid