Aldi start bij acht winkels met nieuwe formule


Bij de nieuwe winkelformule van discounter Aldi is de AGF-afdeling direct bij de ingang

Supermarkt - Acht vernieuwde Aldi-winkels met in totaal zo’n 8.000m2 aan discount, openen vrijdag de deuren. De winkels zijn opgezet volgens de nieuwe formule, waarbij de groente en fruit afdelingen en geven daarmee tevens het startsein voor de uitrol van de toekomstige winkelformule.

Aldi heeft de ambitie om voor elke Nederlander een moderne en ruime winkel om de hoek te hebben, laat zij weten. Jan Oostvogels, CEO ALDI Holding B.V. in Nederland: “Dat we dit vandaag kunnen doen in acht state-of-the-art ALDI-winkels verspreid over heel Nederland is een pluim op de hoed van onze Vastgoedafdeling. De combinatie met de nieuwe formule is de kers op de taart.”

Aardappelen, groenten en fruit (AGF) direct bij binnenkomst van de winkel, klinkt voor de meeste supermarktbezoekers vanzelfsprekend, maar voor ALDI is het nieuw. In april dit jaar deed de discounter een eerste aanscherping op de ANIKo (ALDI Nord Instore Konzept) formule. Door een aangepaste warenindeling en een nieuwe opstelling van de schappen werd de winkel overzichtelijker. Oostvogels: “Door analyses en klantonderzoeken kunnen we onze winkels steeds verder optimaliseren. Het verplaatsen van groenten, fruit en de andere versgroepen naar het begin van de winkel hebben we de afgelopen maanden uitgebreid getest in diverse filialen.”

De acht ALDI-winkels volgens de nieuwe Aldi-indeling zijn gevestigd in Apeldoorn, Dordrecht, Eersel, Genemuiden, Hoogezand, Scherpenzeel, Valkenburg en Wezep.

Bron: Aldi/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Aldi opent eerste kassavrije winkel in Londen

Convenience - Aldi, de op vier na grootste supermarktketen in het Verenigd Koninkrijk, heeft zijn eerste kassavrije winkel in Londen geopend. Na een test van enkele maanden is de Aldi Shop&Go in Greenwich dinsdagochtend voor het publiek toegankelijk.

Lees berichtAldi gaat kassaloze winkel openen in Utrecht

Supermarkt – Discounter Aldi gaat een kassaloze winkel openen. De opening van de winkel  op de hoek van de Oudegracht en de Lange Viestraat in Utrecht staat begin 2022 gepland. Binnen de Europese groep van bedrijven van ALDI Nord is het nieuwe filiaal in Utrecht als testlocatie aangewezen.

Lees bericht

Marktaandeel Jumbo stijgt het hardst in 2020

Analyse – Van alle supermarktketens in Nederland is Jumbo het afgelopen jaar het hardst gestegen. Het marktaandeel nam met een 0,5 procent toe, daar waar andere ketens niet verder groeiden dan 0,2%. Dat blijkt uit de jaarlijkse marktaandelen die onderzoeksbureau Nielsen vandaag bekendmaakt.

Lees berichtDiscounter Lidl opent eerste eigen café

Buitenland - Discounter Lidl is in Noord-Ierland van plan een supermarkt met café te openen. De Duitse supermarktketen zou de plannen voor een dergelijke combinatiewinkel te hebben bevestigd tegenover The Irish News.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid