Alle horeca moet dicht van kabinet


Sportkantines moeten dicht

Horeca – De horeca moet de deuren sluiten. Net als de scholen en de kinderopvang moeten de deuren morgen gesloten blijven. De maatregelen zijn een verdere stap in de strijd tegen het coronavirus. De horeca moet dicht vanaf 18.00 uur vandaag tot in ieder geval 6 april.

De berichten hierover worden door diverse media gemeld, maar zijn nog niet bevestigd. De ministers Bruno Bruins (Volksgezondheid) en minister Arie Slob (Onderwijs) geven later om 17.30 uur een verdere toelichting op de plannen.

Ook sportkantines

Cafés en restaurants moeten dicht om verspreiding van het virus verder tegen te gaan. De maatregel geldt ook voor de sportkantines. De maatregelen waren al wel te verwachten omdat dit weekend de druk op het kabinet steeds verder toenam. Ook bleek dat veel mensen ondanks de adviezen toch bij elkaar op de terrassen gingen zitten.

De ingrijpende maatregelen volgen na een speciaal ingelast spoedoverleg met het ministerie van Volksgezondheid, het ministerie van Onderwijs, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de onderwijssector, ziekenhuisorganisaties en de Federatie Medisch Specialisten (FMS).

Inmiddels waren er al enkele horecaondernemers in het land die vooruitlopend op de maatregelen al hadden besloten hun locaties voor tenminste twee weken te sluiten.Volgens RTLnieuws heeft KHN-voorzitter Robert Willemsen al laten weten dat de maatrgelen in het kader van de volksgezondheid noodzakelijk zijn, maar hij voegt daaraan toe te vrezen voor het voortbestaan van veel horecaondernemers.

De horeca heeft de eerdere afgekondigde kabinetsmaatregelen wel gelijk serieus opgepakt. Op diverse plaatsen werden tafels verder uit elkaar gezet en in een aantal horecazaken werd het aantal zitplaatsen verlaagd.

(Laatste update: 17.54)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

BBB Horeca Summit nieuw op BBB Maastricht

Beurzen – Op 11 tot en met 13 oktober wordt de BBB Maastricht gehouden in het vernieuwde MECC Congrescentrum in Maastricht. Voor de horecaprofessionals is dan weer drie dagen lang proeven, beleven en netwerken. Nieuw dit jaar is de BBB Horeca Summit, die de BBB organiseert in samenwerking met Servicecenter 4Hospitality.

Lees bericht


Thuisbezorging in 4 weken tijd met 20% gestegen

Analyse – De horeca is deze zomer minder hard gestegen dan in de zomer van vorig jaar. Anders ligt dat bij thuisbezorging. Dat blijft maar doorstijgen. De afgelopen 4 weken wederom met 20 procent (van 6,5% van de avondmaaltijden thuis naar 7,9%).

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid