Alle horeca moet dicht van kabinet


Sportkantines moeten dicht

Horeca – De horeca moet de deuren sluiten. Net als de scholen en de kinderopvang moeten de deuren morgen gesloten blijven. De maatregelen zijn een verdere stap in de strijd tegen het coronavirus. De horeca moet dicht vanaf 18.00 uur vandaag tot in ieder geval 6 april.

De berichten hierover worden door diverse media gemeld, maar zijn nog niet bevestigd. De ministers Bruno Bruins (Volksgezondheid) en minister Arie Slob (Onderwijs) geven later om 17.30 uur een verdere toelichting op de plannen.

Ook sportkantines

Cafés en restaurants moeten dicht om verspreiding van het virus verder tegen te gaan. De maatregel geldt ook voor de sportkantines. De maatregelen waren al wel te verwachten omdat dit weekend de druk op het kabinet steeds verder toenam. Ook bleek dat veel mensen ondanks de adviezen toch bij elkaar op de terrassen gingen zitten.

De ingrijpende maatregelen volgen na een speciaal ingelast spoedoverleg met het ministerie van Volksgezondheid, het ministerie van Onderwijs, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de onderwijssector, ziekenhuisorganisaties en de Federatie Medisch Specialisten (FMS).

Inmiddels waren er al enkele horecaondernemers in het land die vooruitlopend op de maatregelen al hadden besloten hun locaties voor tenminste twee weken te sluiten.Volgens RTLnieuws heeft KHN-voorzitter Robert Willemsen al laten weten dat de maatrgelen in het kader van de volksgezondheid noodzakelijk zijn, maar hij voegt daaraan toe te vrezen voor het voortbestaan van veel horecaondernemers.

De horeca heeft de eerdere afgekondigde kabinetsmaatregelen wel gelijk serieus opgepakt. Op diverse plaatsen werden tafels verder uit elkaar gezet en in een aantal horecazaken werd het aantal zitplaatsen verlaagd.

(Laatste update: 17.54)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horeca en catering blij met verdere verruiming

Coronamaatregelen – Cateraars en horecabedrijven zijn blij met de verdere verruiming die vandaag is ingegaan. Per 1 juli geldt er geen limiet meer voor het aantal bezoekers per bijeenkomst.De anderhalve meter afstand is nu uitgangspunt.

Lees bericht

Kinepolis-bioscopen heropenen wereldwijd

Bioscopen – Wereldwijd worden de zalen van Kinepolis heropend of schalen de bioscoopzalen langzaamaan op. De bioscoopketen heeft daarbij rekening te houden met alle lokale veiligheidsprotocollen voor bezoekers en medewerkers. Hygiëne en afstand tussen mensen zijn twee essentiële componenten in alle richtlijnen.

Lees bericht

‘ING verwacht voor 2021 6.500 tot 10.000 faillissementen’

Analyse – ING Economisch Bureau verwacht dat door de coronacrisis het aantal faillissementen in 2021 kan verdubbelen of zelfs verdrievoudigen ten opzichte van 2019. Als 1,5% tot 2,5% van de bedrijven voor 2021 bankroet gaat betekent dit het faillissement voor zo’n 6.500 tot 10.000 bedrijven. In 2019 ging 0,8% van de bedrijven failliet.

Lees bericht

‘Vriesvers vlees als alternatief voor vers, zeker in opstartfase’

Horeca - Vers is in de horeca vaak favoriet. Opstarten en opschalen van de horeca wil je als ondernemer echter het liefst doen met zo min mogelijk risico op derving. Diepvries kan dan uitkomst bieden. Wie overschakelt op vriesvers van Smart Choice zal snel de voordelen zien én de klanttevredenheid behouden, is de overtuiging van Max Maassen, accountmanager Supply Solutions...

Lees bericht‘Branches zien onduidelijkheden bij noodverordeningen’

Coronamaatregelen – De brancheorganisaties Vereniging Chinees-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), vakvereniging Professionele Frituurders (ProFri) en Nederlands Horeca Gilde (NHG) luiden de noodklok omdat er zoveel onduidelijkheid bestaat over de begrippen ‘zelfstandige functie’ en of ‘afzonderlijke ruimtes’ in horecabedrijven, dat de regels overal verschillend worden uitgelegd.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid