Alle horeca moet dicht van kabinet


Sportkantines moeten dicht

Horeca – De horeca moet de deuren sluiten. Net als de scholen en de kinderopvang moeten de deuren morgen gesloten blijven. De maatregelen zijn een verdere stap in de strijd tegen het coronavirus. De horeca moet dicht vanaf 18.00 uur vandaag tot in ieder geval 6 april.

De berichten hierover worden door diverse media gemeld, maar zijn nog niet bevestigd. De ministers Bruno Bruins (Volksgezondheid) en minister Arie Slob (Onderwijs) geven later om 17.30 uur een verdere toelichting op de plannen.

Ook sportkantines

Cafés en restaurants moeten dicht om verspreiding van het virus verder tegen te gaan. De maatregel geldt ook voor de sportkantines. De maatregelen waren al wel te verwachten omdat dit weekend de druk op het kabinet steeds verder toenam. Ook bleek dat veel mensen ondanks de adviezen toch bij elkaar op de terrassen gingen zitten.

De ingrijpende maatregelen volgen na een speciaal ingelast spoedoverleg met het ministerie van Volksgezondheid, het ministerie van Onderwijs, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de onderwijssector, ziekenhuisorganisaties en de Federatie Medisch Specialisten (FMS).

Inmiddels waren er al enkele horecaondernemers in het land die vooruitlopend op de maatregelen al hadden besloten hun locaties voor tenminste twee weken te sluiten.Volgens RTLnieuws heeft KHN-voorzitter Robert Willemsen al laten weten dat de maatrgelen in het kader van de volksgezondheid noodzakelijk zijn, maar hij voegt daaraan toe te vrezen voor het voortbestaan van veel horecaondernemers.

De horeca heeft de eerdere afgekondigde kabinetsmaatregelen wel gelijk serieus opgepakt. Op diverse plaatsen werden tafels verder uit elkaar gezet en in een aantal horecazaken werd het aantal zitplaatsen verlaagd.

(Laatste update: 17.54)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsFoodservicesector laat stevige groei zien

Analyse – De groei in foodservice zit er stevig in. Over periode 6 en 7, week 21 t/m 28, (23 mei t/m 17 juli 2022) laat de foodservicemonitor een stijging zien van respectievelijk 31% en 16,6%. Het betreft de groei in de toelevering van eten en drinken in Foodservice ten opzichte van vorig jaar. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar staat het groeicijfer van periode 7 op een...

Lees bericht

Inzet diepvries is alternatief voor horeca bij voedselverspilling

Onderzoek – Horeca kan meer gebruik maken van diepvriesproducten in de keuken als duidelijk is dat voedselverspilling daarmee voorkomen kan worden. Met name jongeren hebben minder moeite met het feit dat horecabedrijven meer gebruik maken van diepvriesproducten als zij weten dat daarmee verspilling van voedsel wordt tegengegaan. Dit blijkt uit onderzoek van diepvriesfabrikant Iglo waarvoor @FoodClicks specifieke horecavragen heeft laten meelopen.

Lees berichtKHN en Curaçao Restaurant Association gaan samenwerken

Samenwerking - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Curaçao Restaurant Association (CRA) zijn een samenwerking aangegaan, waarbij Curaçao een nieuwe KHN-afdeling wordt. Dit betekent dat horecaondernemers op Curaçao binnenkort kunnen profiteren van de diensten van het KHN-lidmaatschap.

Lees bericht

Sligro ziet omzet en resultaat verder herstellen

Groothandel - De omzet van de Sligro Food Groep over het eerste halfjaar 2022 bedroeg €1.129 miljoen, een toename van 43,3% ten opzichte van dezelfde periode in 2021. In Q2 wist de groep een groei te realiseren van 43,7%. De nettowinst over het eerste halfjaar kwam uit op €23 miljoen.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid