Alpro zoekt Europese steun in verzet tegen ‘plantaardige beperkingen’


Oproep – In maart bespreken de Raad, het Europese Parlement en de Europese Commissie een mogelijk verbod in Europa op het gebruik van bepaalde uitdrukkingen om plantaardige alternatieven voor zuivel te benoemen zoals “alternatief voor yoghurt”, “bevat geen melk” of termen als “romig”. Dit verbod staat beter bekend als “amendement 171”.

In een gezamenlijke brief roept Alpro samen met ENSA (European Plant-based Foods Association) en 92 andere organisaties (European Alliance for Plant-based Foods) de Europese Commissie, het Europese Parlement en de lidstaten op om zich te verzetten tegen amendement 171. Dit omdat het indruist tegen de belangen van de Europese consumenten rondom transparante communicatie, eerlijke concurrentie en de Europese klimaatambities, die meer plantaardige producten beschouwen als onderdeel van een voedzaam én duurzaam voedselsysteem.

Bovendien is Alpro van mening dat consumenten, omwille van deze extra beperkingen, het inzicht in de beschikbare opties kunnen verliezen en moeilijker weloverwogen voedingskeuzes kunnen maken. Tegelijkertijd is meer plantaardig eten essentieel om duurzamer te leven en eveneens belangrijk voor de toekomst van onze planeet.

Alpro verdedigt plantaardig

Alpro roept het overleg van Europese delegaties op om consequent te zijn met de F2F-strategie, en zich te verzetten tegen amendement 171 om de keuze voor plantaardige voeding op een eerlijke en geïnformeerde manier te promoten. Bij gebrek aan een aangetoond positief effect van amendement 171, roept Alpro de beleidsmakers op geen onnodige beperkingen in te voeren die merken en bedrijven van plantaardige voeding en dranken onevenredig en ongerechtvaardigd zouden benadelen en de consument waardevolle informatie zou onthouden.

De overstap naar een flexitarisch dieet draagt bij aan de toekomst van de planeet, en de consument verdient een geïnformeerde keuze. Alpro is trots op haar transparantie als het over haar producten praat, en zal daarnaar blijven streven, om het consumenten zo gemakkelijk mogelijk te maken om plantaardige producten in hun dagelijkse routines te integreren.

Bron: FoodPersonality/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsProFri wil inspraak zakelijke gebruikers bij bezorgplatforms

Belangenvereniging - Vakvereniging ProFri vindt dat het platforms van bezorgmaaltijden in Europa verplicht moet worden een inspraakorgaan in te stellen van zakelijke gebruikers zoals frituurbedrijven en restaurants.  De belangenvereniging heeft dat laten weten in een inspraaknota die naar de Europese Commissie is gestuurd.

Lees bericht

De Vegetarische Slager wil ook deel EU-vleessubsidie

Subsidie – De Vegetarische Slager heeft zich bij de EU aangemeld als vleessubsidie-kandidaat om met het subsidiegeld vegetarisch vlees meer onder de aandacht te brengen. Tijdens de ‘Nationale week zonder vlees’, die morgen begint, zet zij het initiatief ‘subsidiespecktakel’ op.

Lees bericht

Franse Danone neemt Alpro over

Overname - De Franse zuivelreus Danone neemt de Amerikaanse producent van sojamelk WhiteWave Foods over. WhiteWave is het moederbedrijf van Alpro, dat zo in Franse handen komt. Dit is donderdag bekendgemaakt. Volgens berichten betaalt Danone zo’n 10 miljard dollar voor WhiteWave. Voor Danone is de overname van WhiteWave de grootste overname sinds 2007. WhiteWave is het moederbedrijf van Alpro en gevestigd...

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid