Amazon gaat toch kassa’s plaatsen in kassaloze locaties


Amazone gaat in de kassaloze supermarkt voortaan toch ook bemande kassa's plaatsen / Foto bij: Amazon

Buitenland – De nieuwste Amazon Fresh-winkels in Londen krijgen toch ook bemande kassa’s. Dat hebben verschillend media laten weten. Klanten kunnen dan op de locaties kiezen voor kassaloos winkelen met de technologie van ‘Just Walk Out’ of kiezen voor de meer traditionele manier bij een bemande kassa.

Volgens verschillende Britse media is het besluit van Amazon een gevolg van teleurstellende resultaten. Zo zou ook een locatie in de Londense wijk Dalston al zijn gesloten kort nadat die was open gegaan. De winkel had de deuren pas 18 maanden geleden opengedaan. Over de reden van het terughalen van de bemande kassa gaan verschillende verhalen. Sommige retaildeskundigen geven aan dat het bezoek voor de onbemande lcaties te gering is, terwijl anderen beweren dat Amazon met de meer hybride aanpak juist een bredere klantenkring wil aanspreken. Feit is dat kassaloos winkelen weliswaar gemakkelijk en snel is, maar niet door iedereen wordt omarmd.

Test Aldi

In Nederland is Aldi bezig met een test met een onbemande locatie. Deze vestiging in het centrum van Utrecht zou het volgens verschillende berichten ook minder goede resulaten boeken, terwijl Aldi zelf daarover anders bericht. De oorzaak van de 'matige belangstelling' zou daar volgens sommige insiders liggen in het feit dat je voor een bezoek aan de discounter wel een creditcard moet hebben.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Gebruik creditcards vaak ongewenst bij retail in Nederland

Betaalmethode - Het gebruik van creditcards in Nederlandse supermarkten en conveniencestores ligt Europees gezien laag. Opmerkelijk want veel Nederlanders betalen wel in het buitenland met hun creditcard. Amper 2,5 procent van de kassabetalingen in Nederland wordt afgerekend met een creditcard.

Lees bericht


Lidl verlaagt prijzen vezelrijke producten

Supermarkt - Lidl voert een structurele prijsverlaging door op haar vezelrijke producten. De discounter gaat bovendien in samenwerking met het Voedingscentrum werk maken van een gezonde leefstijl met de campagne ‘Zuinig op je lijf? Spaar voor GRATIS producten uit de Schijf van Vijf!’.

Lees bericht

Jan Linders verkoopt 10 winkels aan Jumbo, PLUS en ALDI

Formulenieuws - Jan Linders heeft een nieuwe eigenaar gevonden voor tien van haar winkels, die niet meegaan in de franchise-samenwerking met Albert Heijn. Jan Linders verkoopt deze winkels aan Jumbo, Plus en ALDI. De winkels worden naar verwachting in de tweede helft van dit jaar omgebouwd naar de nieuwe formules.

Lees bericht

Supermarktondernemer Nico de Witt verruilt Plus voor Jumbo

Supermarkt - Nico de Witt, supermarktondernemer van een grote Plus in Beek-Ubbergen, heeft overeenstemming bereikt met Jumbo over een nauwe samenwerking, met als doel de regiofunctie van zijn supermarkt te versterken. De Witt geldt als belangrijk uithangbord van Plus, maar zet de Plus-formule eind 2025 aan de kant en kiest ervoor om vanaf dan Jumbo-franchiser te worden.

Lees bericht


Nieuwe gemakssupermarkt Bingo opent in Apeldoorn

Supermarkt – Nederland krijgt een nieuwe supermarktformule die zich richt op de gemaksconsument. Supermarkt Bingo opent de eerste locatie binnenkort aan de Brinklaan in Apeldoorn. Volgens het bedrijf zelf wordt het een compleet ander concept dan de huidige supermarktformules.

Lees bericht

Voortaan ook betalen met Apple Pay bij Aldi Shop & Go

Formulenieuws - Aldi heeft de betaalmogelijkheden in Aldi Shop & Go in Utrecht uitgebreid. Voortaan kan de klant in het kassaloze filiaal naast creditcard ook betalen met Apple Pay. Veel gehoorde kritiek bij de Aldi Shop & Go was dat er alleen betaald kon worden met creditcard.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid