Amazon Go wil eind 2021 naar 3000 locaties


Formulenieuws - Amazon wil eind 2021 naar zo’n 3.000 kassaloze to go-locaties groeien. Dat meldt de website C-store news. Amazon heeft momenteel 16 Amazon Go-vestigingen en er twee in de planning staan. Het enorme aantal nieuwe locaties wil Amazon bereiken door samen te werken met andere partijen. Eerder al deze maand liet het bedrijf doorschemeren vooral mogelijkheden te zien op luchthavens en treinstations. Ook andere hightraffic-locaties zoals winkelstraten en bioscopen worden gezien als locatieopties.

De mogelijkheden voor de enorme groei ontstaat, volgens Amazon, omdat het bedrijf de technologie achter het to go-concept beschikbaar gaat stellen aan andere partijen. Bij die bekendmaking werd al aangegeven dat het bedrijf daardoor zou kunnen groeien met enkele honderden locaties, maar het aantal van 3.000 is toen niet genoemd. Hoe het model van samenwerking bij het beschikbaar stellen van de technologie er uit komt te zien, is nog niet bekend. Bij de winkels van Amazon Go staat gemak voorop. Klanten kunnen de producten pakken vanaf het schap en bij het verlaten van de winkel wordt automatisch afgerekend. De eerste locatie werd geopend in Seattle in de VS. Sindsdien is de keten gestaag uitgebouwd.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Amazon lanceert het eerste delivery station in Rozenburg

Online - Amazon kondigt de lancering aan van het nieuwe delivery station in Nederland in Rozenburg. De locatie zorgt voor meer snelheid en flexibiliteit binnen het bezorgnetwerk van Amazon, volgens het onlinebedrijf, en ‘zal de afstand en de tijd verminderen die nodig is om alle producten te leveren’.

Lees berichtAmazon gaat eerste Fresh-supermarkt openen

Supermarkt - Amazon opent deze week de eerste Fresh-supermarkt in de wijk Woodland Hills in Los Angeles. Vooralsnog is de nieuwe supermarkt uitsluitend toegankelijk voor genodigden, maar de komende weken zal de hightech-supermarkt ook opengaan voor publiek. Dat schrijft mediabedrijf The Verge.

Lees bericht

Amazon opent nieuwe, grotere, Go-supermarkt als buurtsuper

Buitenland - Amazon heeft vandaag in Seattle een nieuwe supermarkt geopend zonder caissières en kassa's. In de winkel wordt dezelfde technologie toegepast als in de eerdere gelanceerde Amazon Go-locaties alleen is de vestiging aan de 610 E. Pike Street met zo’n 2000 vierkante meter fors groter dan de bestaande Go-locaties, die gemiddeld 600 vierkante meter groot zijn.

Lees bericht


Amazon investeert miljoenen in Deliveroo

Investering – Het Amerikaanse techbedrijf Amazon heeft, samen met de investeerders T. Rowe Price, Fidelity Management & Research Company, en Greenoaks, 575 miljoen dollar geïnvesteerd in Deliveroo. Dat heeft maaltijdbezorger Deliveroo vandaag bekend gemaakt. De miljoenen die Amazon investeert maken onderdeel uit van een nieuwe investeringsronde die Deliveroo heeft uitstaan. De bezorgdienst wil het geld gebruiken voor onder meer de internationale uitbreiding...

Lees bericht

Macht online platforms bron van zorg voor retailers en hoteleigenaren

Onderzoek - Bijna 60% van de retail- en hotelondernemers in Nederland maakt zich zorgen over de grote macht van online platforms, zoals Booking.com, Amazon en Alibaba. Dit blijkt uit onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam onder 540 ondernemers; in opdracht van ShoppingTomorrow. Zorgpunten van retailers en hotels zijn o.a. de stijgende kosten die platforms vragen voor de samenwerking en het...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid