Amazon opent nieuwe, grotere, Go-supermarkt


Foto bij: Amazon Go

Buitenland - Amazon heeft vandaag in Seattle een nieuwe supermarkt geopend zonder caissieres. In de winkel wordt dezelfde technologie toegepast als in de eerder gelanceerde Amazon Go-locaties alleen is de vestiging aan de 610 E. Pike Street met zo’n 2000 vierkante meter fors groter dan de bestaande Go-locaties, die gemiddeld 600 vierkante meter groot zijn.

Er is ruim vijf jaar aan het concept gewerkt en wordt de nieuwe buurtwinkel van Amazon genoemd. Het concept is echt bedoeld om de keukenkasten te bevoorraden en mensen te helpen met het klaarmaken van gerechten, zo laat Amazon weten. De Go-winkels daarentegen zijn meer gericht op mensen die weinig tijd hebben en op zoek zijn naar het hoogst noodzakelijke boodschappen.

Identiek

Het concept in de buurtwinkel werkt identiek aan de bestaande Go-locaties. Mensen stappen binnen en scannen de QR-codes met hun mobiele app en lopen, als de boodschappen in het winkelmandje of in de boodschappenkar hebben gedaan, de winkel weer uit, waarna automatisch betaald wordt bij het verlaten van de winkel. In de winkel zijn wel enkele personeelsleden aanwezig om vragen te beantwoorden en de schappen te bevoorraden.

5.000 items

De nieuwe winkel telt ongeveer 5.000 items, waaronder verse producten, zuivelproducten, vleeswaren, visafdeling en diverse bakkerijartikelen zoals donuts. Ook huishoudelijke artikelen zijn verkrijgbaar en bovendien heeft de locatie een afdeling met likeuren, wijnen en bier. Mensen die bij deze laatste afdeling kopen, moeten bij vertrek wel hun ID-kaart laten zien.

Bij de opening van de locatie in Seattle werd geen duidelijkheid gegeven over het aantal vestigingen dat Amazon ziet voor het supermarktconcept.

Bron: @FooClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Voortaan ook betalen met Apple Pay bij Aldi Shop & Go

Formulenieuws - Aldi heeft de betaalmogelijkheden in Aldi Shop & Go in Utrecht uitgebreid. Voortaan kan de klant in het kassaloze filiaal naast creditcard ook betalen met Apple Pay. Veel gehoorde kritiek bij de Aldi Shop & Go was dat er alleen betaald kon worden met creditcard.

Lees bericht


Amazon gaat toch kassa’s plaatsen in kassaloze locaties

Buitenland – De nieuwste Amazon Fresh-winkels in Londen krijgen toch ook bemande kassa’s. Dat hebben verschillend media laten weten. Klanten kunnen dan op de locaties kiezen voor kassaloos winkelen met de technologie van ‘Just Walk Out’ of kiezen voor de meer traditionele manier bij een bemande kassa.

Lees bericht

Onbemand rukt op, binnenkort eerste onbemande frietkraam

Shopconcept – Onbemande locaties waar eet- en drinkwaren wordt aangeboden rukken op. Niet alleen als stand alone vendingmachines, maar ook steeds vaker als shopconcept. In Nederland is binnen petrol De Haan Minerale Oliën een voortrekker en Albert Heijn binnen de supermarktsector, maar die dreigt te worden ingehaald door Aldi. Nieuw in Nederland is de Lokettaria, een onbemande frietkraam.

Lees bericht

Amazon lanceert het eerste delivery station in Rozenburg

Online - Amazon kondigt de lancering aan van het nieuwe delivery station in Nederland in Rozenburg. De locatie zorgt voor meer snelheid en flexibiliteit binnen het bezorgnetwerk van Amazon, volgens het onlinebedrijf, en ‘zal de afstand en de tijd verminderen die nodig is om alle producten te leveren’.

Lees bericht



Amazon gaat eerste Fresh-supermarkt openen

Supermarkt - Amazon opent deze week de eerste Fresh-supermarkt in de wijk Woodland Hills in Los Angeles. Vooralsnog is de nieuwe supermarkt uitsluitend toegankelijk voor genodigden, maar de komende weken zal de hightech-supermarkt ook opengaan voor publiek. Dat schrijft mediabedrijf The Verge.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid