Amazon opent nieuwe, grotere, Go-supermarkt


Foto bij: Amazon Go

Buitenland - Amazon heeft vandaag in Seattle een nieuwe supermarkt geopend zonder caissieres. In de winkel wordt dezelfde technologie toegepast als in de eerder gelanceerde Amazon Go-locaties alleen is de vestiging aan de 610 E. Pike Street met zo’n 2000 vierkante meter fors groter dan de bestaande Go-locaties, die gemiddeld 600 vierkante meter groot zijn.

Er is ruim vijf jaar aan het concept gewerkt en wordt de nieuwe buurtwinkel van Amazon genoemd. Het concept is echt bedoeld om de keukenkasten te bevoorraden en mensen te helpen met het klaarmaken van gerechten, zo laat Amazon weten. De Go-winkels daarentegen zijn meer gericht op mensen die weinig tijd hebben en op zoek zijn naar het hoogst noodzakelijke boodschappen.

Identiek

Het concept in de buurtwinkel werkt identiek aan de bestaande Go-locaties. Mensen stappen binnen en scannen de QR-codes met hun mobiele app en lopen, als de boodschappen in het winkelmandje of in de boodschappenkar hebben gedaan, de winkel weer uit, waarna automatisch betaald wordt bij het verlaten van de winkel. In de winkel zijn wel enkele personeelsleden aanwezig om vragen te beantwoorden en de schappen te bevoorraden.

5.000 items

De nieuwe winkel telt ongeveer 5.000 items, waaronder verse producten, zuivelproducten, vleeswaren, visafdeling en diverse bakkerijartikelen zoals donuts. Ook huishoudelijke artikelen zijn verkrijgbaar en bovendien heeft de locatie een afdeling met likeuren, wijnen en bier. Mensen die bij deze laatste afdeling kopen, moeten bij vertrek wel hun ID-kaart laten zien.

Bij de opening van de locatie in Seattle werd geen duidelijkheid gegeven over het aantal vestigingen dat Amazon ziet voor het supermarktconcept.

Bron: @FooClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Amazon lanceert het eerste delivery station in Rozenburg

Online - Amazon kondigt de lancering aan van het nieuwe delivery station in Nederland in Rozenburg. De locatie zorgt voor meer snelheid en flexibiliteit binnen het bezorgnetwerk van Amazon, volgens het onlinebedrijf, en ‘zal de afstand en de tijd verminderen die nodig is om alle producten te leveren’.

Lees berichtAmazon gaat eerste Fresh-supermarkt openen

Supermarkt - Amazon opent deze week de eerste Fresh-supermarkt in de wijk Woodland Hills in Los Angeles. Vooralsnog is de nieuwe supermarkt uitsluitend toegankelijk voor genodigden, maar de komende weken zal de hightech-supermarkt ook opengaan voor publiek. Dat schrijft mediabedrijf The Verge.

Lees berichtAmazon investeert miljoenen in Deliveroo

Investering – Het Amerikaanse techbedrijf Amazon heeft, samen met de investeerders T. Rowe Price, Fidelity Management & Research Company, en Greenoaks, 575 miljoen dollar geïnvesteerd in Deliveroo. Dat heeft maaltijdbezorger Deliveroo vandaag bekend gemaakt. De miljoenen die Amazon investeert maken onderdeel uit van een nieuwe investeringsronde die Deliveroo heeft uitstaan. De bezorgdienst wil het geld gebruiken voor onder meer de internationale uitbreiding...

Lees bericht

Macht online platforms bron van zorg voor retailers en hoteleigenaren

Onderzoek - Bijna 60% van de retail- en hotelondernemers in Nederland maakt zich zorgen over de grote macht van online platforms, zoals Booking.com, Amazon en Alibaba. Dit blijkt uit onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam onder 540 ondernemers; in opdracht van ShoppingTomorrow. Zorgpunten van retailers en hotels zijn o.a. de stijgende kosten die platforms vragen voor de samenwerking en het...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid