Amendement btw-tarief verhoging logies verworpen


Voor logies blijft het lage btw-tarief voorlopig gelden

Politiek – In een vloedgolf aan moties en amendementen in de Tweede Kamer is donderdagavond het amendement over het verhogen van het btw-tarief voor de hotelsector verworpen. De voorgestelde btw-verhoging van 9% naar 21% is daarmee van tafel.

Gisteren deed Koninklijke Horeca Nederland (KHN) nog een dringende oproep aan de Tweede Kamer om het lage btw-tarief voor logies te behouden. KHN-voorzitter Marijke Vuik is blij dat de Tweede Kamer gehoor heeft gegeven aan de oproep om het huidige btw-tarief voor logies te behouden. “De voorgestelde verhoging van 9% naar 21% per 1 juli 2024 zou de kwetsbare hotelsector, die nog herstelt van de COVID-19-pandemie, niet kunnen dragen. Gelukkig kunnen we, nu de voorgestelde amendementen niet zijn aangenomen, samen weer de focus leggen op het herstel van de sector en op het in goede banen leiden van de groei van het toerisme. Er liggen volop kansen, niet alleen landelijk, maar ook in samenwerking met omwonenden en gemeenten op lokaal niveau.”

NSC

Het amendement dat nu is verworpen, was  eerder ingediend door Pieter Omtzigt (NSC) en medeondertekend door Kamerleden Pieter Grinwis (ChristenUnie), Mahir Alkaya (SP), en Chris Stoffer (SGP).

Bron: KHN/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsMona Keijzer in gesprek met Amsterdamse horeca

Actie - Mona Keijzer, tweede op de lijst van de BBB, bracht vrijdag, tijdens de Dag van de Ondernemer, een bezoek aan de Amsterdamse horeca. Op deze dag worden ondernemers in het zonnetje gezet en wordt het belang van ondernemers voor Nederland nog eens extra benadrukt. Samen met horecaondernemers gingen Mona Keijzer en KHN in op thema’s, zoals arbeid,...

Lees bericht

De Pindakaaswinkel komt met eigen dispenser

Introductie – Na anderhalf jaar ontwikkelen is De Pindakaaswinkel er in geslaagd een dispenser te ontwikkelen voor hotels en bedrijfsrestaurants. Pindakaas laat zich moeilijk door een dispenser verpompen vanwege de dikte van het product.

Lees berichtQuality Lodging verwelkomt 7 nieuwe leden

Hotels  – Quality Lodgings verwelkomt maar liefst zeven nieuwe leden in de QL Guide 2024, die eind november wordt gepresenteerd. Deze onafhankelijke boutique hotels sluiten aan op de visie en waarden van Quality Lodgings, waar buitengewone gastervaringen, authenticiteit, kwaliteit en gastvrijheid centraal staan.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid