Amsterdam Chips Company opent snackbar in Rusland


Fastservice - In de grote winkelstraat Nevski Prospekt in het Noord-Russische Sint-Petersburg heeft Amsterdam Chips Company de eerste friteszaak van Rusland geopend waar een oer-Hollands patatje mét wordt geserveerd. In de 66 vierkante meter grote patatzaak gelegen aan de bekendste winkelboulevard van Sint-Petersburg kunnen klanten voor het eerst in Rusland genieten van een oer-Hollands frietje. Althans, zo ziet de friet eruit. De friet wordt vers voor het oog van de klant gesneden en gebakken, geserveerd in een mooie puntzak met naar wens een dikke laag Hollandse mayonaise en houten prikkertje. Ook is er keuze uit diverse andere bekende Europese sauzen. Verschil is wel dat, anders dan de naam Amsterdam Chips Company doet vermoeden, de aardappelen voor de friet niet uit Amsterdam komen, maar uit Novgorod. Om het Nederlandse beeld van de formule compleet te maken, ziet het interieur van de Amsterdam Chips Company er ‘Amsterdams’ uit met barkrukken, tafeltjes, een snackcounter, mooi logo en een hippe geelzwarte uitstraling. Heel gewoon in Nederland, maar bijzonder in Rusland. Bewust De initiatiefnemers achter Amsterdam Chips Company zijn Veronika Tjsernetsova en zakenman Valeri Karmanov, de voormalige uitbater van het Hard Rock Café in Moskou. De Russische ondernemers hebben bewust voor Sint-Petersburg gekozen door de grote aantrekkingskracht die de stad op binnen- en buitenlandse toeristen heeft. het is de bedoeling in de loop van dit jaar nog drie zaken in Sint-Petersburg te starten. Tjsernetsova en Karmanov kondigden bij de opening in Sint-Petersburg aan ook in Moskou, Kazan en Sotsji Amsterdam Chips Company cafetaria’s te gaan openen. Naam Nederlandse friet heeft internationaal een zeer goede reputatie. Het aantal snackbars met een Amsterdamse of Nederlandse signatuur waar friet van verse aardappelen wordt geserveerd, zit in meerdere landen in Europa in de lift. Zo zijn er in Italië inmiddels tientallen patatzaken waar friet wordt geserveerd in puntzakken, gemaakt van Nederlandse bintjes en gebakken in Nederlandse frituurolie. Alleen al in Napels openden in nog geen jaar tijd bijna dertig patatzaken hun deuren. Een van de meest succesvolle snackbarketens met ‘Nederlandse’ signatuur in Italië is Chipstar Amsterdam. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws


GRIZZL laat vleeseter en vegetariër samen eten

Cafetaria – GRIZZL, een cafetariabedrijf in Amsterdam met drie locaties, heeft op de nieuwe ‘Meat the Veggies’-menukaart van dit jaar zowel de vleesburgers op de kaart staan als het vegetarische en vegan alternatief. Op die manier kunnen de vleeseters, vegetariërs en veganisten gezamenlijk aan tafel zitten. Volgens Philip Paternotte en Chloé van Wylick, de initiatiefnemers van GRIZZL, is het...

Lees bericht

Big Bread Kitchen breidt uit met locatie in Hilvarenbeek

Formulenieuws - Big Bread Kitchen is een zogenaamd hybride winkelconcept, dat gestaag doorgroeit. Met de locatie in Hilvarenbeek zijn er inmiddels 21 vestigingen. Dit jaar worden er nog nieuwe zaken geopend in o.a. Son en Breugel en in Amersfoort. Big Bread Kitchen is een combinatie van cafetaria, lunchroom en restaurant. Gasten kunnen er terecht voor een kop koffie met gebak,...

Lees bericht

Limburgse carnavalsvierder dineert, Brabander kiest gemak

Onderzoek – Dit weekend is het zover, dan bedienen de horecabedrijven in het zuiden en een deel van het oosten een bonte groep carnavalsvierders. Onderzoek wijst uit dat de Limburgse carnavaller gewoon een bezoek brengt aan het restaurant, daar waar de Brabanders vaker kiest voor een snelle hap in een snackbar of dönerzaak. Onderzoek onder zo’n 2000 carnavalsvierders laat zien...

Lees bericht


Family Saendelft heropend als cafetaria en Chinese afhaal ineen

Convenience - In Assendelft (NH) is aan de Kaaikhof na een lange verbouwing Family Saendelft geopend. Volgens ondernemersechtpaar Yan en Sabrina betreft de vernieuwde vestiging ‘een cafetaria en Chinese afhaal ineen’. Met de opening van Family Saendelft is het oude ‘De Saen’ volledig verbouwd naar de succesvolle cafetariaformule. De Saen bestaat al sinds 2010 en specialiseert zich in zowel producten typerend...

Lees bericht

Voedingscentrum start waarschuwingscampagne acrylamide

Gezondheid – Het Voedingscentrum start een actie om mensen bewust te maken van het juist bakken van friet en aardappelen. Om te voorkomen dat mensen teveel acrylamide binnenkrijgen wijst het Voedingscentrum er op dat het verstandiger is de producten goudgeel te eten in plaats van donkerbruin. Hoewel de campagne gericht is op de consument, is het ook voor de cafetaria- en...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid