Amsterdams Chocoladecafé opent vestiging in Chicago


De Chiqueolatte-locatie in Chicago

Formulenieuws – Het van oorsprong Amsterdamse chocoladecafé Chiqueolatte opende begin deze maand een locatie in Chicago. Het is de eerste vestiging van het bedrijf in de Verenigde Staten.

De locatie bevindt zich aan het populaire Logan Square in Chicago. De chocoladeformule kent nu vier franchiseondernemingen. Streven is om later dit jaar meer nieuwe vestigingen te openen in onder andere Luxemburg, Londen en een aantal Nederlandse steden.

Maandag 9 maart zou de Amerikaanse masterfranchisenemer van het bedrijf de eerste vestiging groots openen, maar die is in verband met het coronavirus nog even uitgesteld. Het chocoladecafé is gevestigd in een wijk die populair is bij young urban professionals en goed past bij het concept dat Chiqueolatte wil neerzetten, aldus de organisatie.

Bijzonder concept

Net als in Nederland ligt in de vestiging in Chicago de nadruk op tot rust komen, goede tafelservice en genieten van heerlijk eten, chocola en bijzondere koffies. “Het is in Amerika de gewoonte zelf je koffie te bestellen aan de counter en dan mee te nemen naar je tafel. Veel Amerikanen zijn daardoor positief verrast over onze tafelservice”, legt Eelco van de Glind, directeur Chiqueolatte uit. Om het concept geschikt te maken voor de Amerikaanse markt zijn wel kleine aanpassingen gedaan in bijvoorbeeld recepturen en grote van de porties.

Groeiplannen

Het bedrijf wil dit jaar nog nieuwe vestigingen openen in Nederland, Luxemburg en Londen. Eelco van de Glind: “Elke grote stad zou minstens één Chiqueolatte moeten hebben.”. Het concept van Chiqueolatte wordt uitgerold volgens een softfranchise-overeenkomt, dat ruimte biedt voor eigen invulling.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Zuster Evie breidt management uit

Management - Per 1 juli 2021 treden Annet Nijbroek en Maaike Waarts toe tot het managementteam van Zuster Evie als management trainees. Zuster Evie is een franchiseformule voor lokaal gemaakte lekkernijen, opgericht door Eline Tromp-Vrielink in 2014.

Lees bericht


Broers van der Wende openen tweede Spare Rib Express

Formulenieuws - Al maanden keken de broers uit naar de opening van hun tweede Spare Rib Express. Na Drachtsteden wilden zij een tweede locatie in Sliedrecht om hun gasten van een snelle bezorgmaaltijd te voorzien. Onlangs werd het bezorgrestaurant officieel geopend.

Lees bericht
Big Bread Kitchen breidt uit met locatie in Hilvarenbeek

Formulenieuws - Big Bread Kitchen is een zogenaamd hybride winkelconcept, dat gestaag doorgroeit. Met de locatie in Hilvarenbeek zijn er inmiddels 21 vestigingen. Dit jaar worden er nog nieuwe zaken geopend in o.a. Son en Breugel en in Amersfoort. Big Bread Kitchen is een combinatie van cafetaria, lunchroom en restaurant. Gasten kunnen er terecht voor een kop koffie met gebak,...

Lees bericht

Yoghurt Barn wil verder groeien met franchisers

Formulenieuws – Yoghurt Barn is klaar voor de volgende stap. De afgelopen zes jaar zijn er 12 eigen locaties geopend, is er een Yoghurt Barn op wielen gezet met de Foodtruck, zijn er diverse prijzen gewonnen en is er veel ervaring opgedaan. Tijd om de rest van het land veroveren en daarvoor zijn we op zoek naar lokale helden, laat de zuivelketen...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid