Amsterdam krijgt eerste 100% vegan & plant based supermarkt


Oprichter James Fresco van supermarkt Vegan Fresco

Supermarkt – De eerste 100% vegan & plant based supermarkt opent deze week aan de Jan Evertsenstraat 23 in Amsterdam. Dat is het resultaat van een succesvolle crowdfundingcampagne van Vegan Fresco met meer dan 200 investeerders.

De supermarkt met de gelijknamige naam,  Vegan Fresco,  biedt het allergrootste assortiment vegan en plantaardige producten van Nederland. Het lukte de initiatiefnemer om de supermarkt met collega’s en vrijwilligers in 117 dagen te openen. “Het is niet mijn doel om iedereen vegan te maken, maar met het oog op de toekomst van onze planeet vind ik het wel belangrijk dat we het makkelijker maken om voor alternatieven te kunnen kiezen en daaraan draagt onze supermarkt bij,” aldus oprichter James Fresco.

De supermarkt is zoveel mogelijk duurzaam ingericht. Dat betekent extra isolatie op het plafond en elektrische verwarming, opgewekt met groene stroom. Daarnaast gebruik van Ledverlichting en energiezuinige koeloplossingen. Verder wordt gestreefd naar een aanbod van producten en producenten die rekening houden met milieu efficiënte productie, verpakkingen en logistiek. Plastictasjes worden niet gebruikt, wel wordt er gereinigd met verantwoorde schoonmaakmiddelen, zijn de  afvalstromen volledig gescheiden en maakt de supermarkt gebruik van elektrische bezorgdiensten.

Vegan Fresco Webshop

Fresco bereikte 144% van het streefbedrag bij een crowdfundingcampagne afgelopen najaar. Dankzij het streefbedrag van 150.000 euro is er ook een webshop geopend. Vooralsnog kan alleen besteld worden vanuit de regio Amsterdam, maar Fresco verwacht dat het gebied snel kan worden uitgebreid naar heel Nederland.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Supermarkten halen hoogste weekomzet ooit

Supermarkten – Dat de supermarkten hoge omzetten realiseren door de sluiting van de horeca is bekend. De coronamaatregelen zorgden de afgelopen maanden er voor dat de supermarktomzet al met circa 6.2% extra toenamen. Nu sinds 15 december ook non-essentiële winkels gesloten zijn, is de omzet van supermarkten nog meer gestegen, zo laat onderzoeksbureau Nielsen weten.

Lees bericht

Tyson Foods introduceert plantaardige eiwitmerk Raised & Rooted

Introductie – Tyson Foods, Inc. kondigde onlangs de introductie aan van het plantaardige eiwitmerk Raised & Roote. Met de komst is het de eerste keer dat Raised & Rooted buiten de VS verkrijgbaar wordt. Tyson Foods is een bedrijf met ambitie, het heeft als doelstelling om het meest gewaardeerde merk voor producten van plantaardige eiwitten ter wereld worden.

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid