Amsterdam krijgt eerste 100% vegan & plant based supermarkt


Oprichter James Fresco van supermarkt Vegan Fresco

Supermarkt – De eerste 100% vegan & plant based supermarkt opent deze week aan de Jan Evertsenstraat 23 in Amsterdam. Dat is het resultaat van een succesvolle crowdfundingcampagne van Vegan Fresco met meer dan 200 investeerders.

De supermarkt met de gelijknamige naam,  Vegan Fresco,  biedt het allergrootste assortiment vegan en plantaardige producten van Nederland. Het lukte de initiatiefnemer om de supermarkt met collega’s en vrijwilligers in 117 dagen te openen. “Het is niet mijn doel om iedereen vegan te maken, maar met het oog op de toekomst van onze planeet vind ik het wel belangrijk dat we het makkelijker maken om voor alternatieven te kunnen kiezen en daaraan draagt onze supermarkt bij,” aldus oprichter James Fresco.

De supermarkt is zoveel mogelijk duurzaam ingericht. Dat betekent extra isolatie op het plafond en elektrische verwarming, opgewekt met groene stroom. Daarnaast gebruik van Ledverlichting en energiezuinige koeloplossingen. Verder wordt gestreefd naar een aanbod van producten en producenten die rekening houden met milieu efficiënte productie, verpakkingen en logistiek. Plastictasjes worden niet gebruikt, wel wordt er gereinigd met verantwoorde schoonmaakmiddelen, zijn de  afvalstromen volledig gescheiden en maakt de supermarkt gebruik van elektrische bezorgdiensten.

Vegan Fresco Webshop

Fresco bereikte 144% van het streefbedrag bij een crowdfundingcampagne afgelopen najaar. Dankzij het streefbedrag van 150.000 euro is er ook een webshop geopend. Vooralsnog kan alleen besteld worden vanuit de regio Amsterdam, maar Fresco verwacht dat het gebied snel kan worden uitgebreid naar heel Nederland.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Half-om-half gehakt bij AH voortaan ook met rund en kip

Duurzaamheid – Binnen twee weken komt Albert Heijn met gehakt, worstjes en hamburgers die bestaan uit vlees gemengd van kippenvlees en rundvlees. Die producten hebben niet alleen minder CO2-uitstoot, maar worden ook goedkoper aangeboden in de winkels. De supermarktketen maakte de innovatie bekend tijdens de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.

Lees bericht



REWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt

Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil  met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.

Lees bericht



Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht

Jumbo Supermarkten stopt met de vers vleespromoties

Supermarkten - Jumbo stopt als eerste supermarktketen met vleespromoties in al haar winkels en online in Nederland. Dit besluit draagt bij aan het streven om in 2030 60% van de verkochte eiwitten van plantaardige oorsprong te laten zijn en 40% van dierlijke ingrediënten. Het gaat om de vers vleespromoties , niet die van vleeswaren.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid