Amsterdam krijgt eerste 100% vegan & plant based supermarkt


Oprichter James Fresco van supermarkt Vegan Fresco

Supermarkt – De eerste 100% vegan & plant based supermarkt opent deze week aan de Jan Evertsenstraat 23 in Amsterdam. Dat is het resultaat van een succesvolle crowdfundingcampagne van Vegan Fresco met meer dan 200 investeerders.

De supermarkt met de gelijknamige naam,  Vegan Fresco,  biedt het allergrootste assortiment vegan en plantaardige producten van Nederland. Het lukte de initiatiefnemer om de supermarkt met collega’s en vrijwilligers in 117 dagen te openen. “Het is niet mijn doel om iedereen vegan te maken, maar met het oog op de toekomst van onze planeet vind ik het wel belangrijk dat we het makkelijker maken om voor alternatieven te kunnen kiezen en daaraan draagt onze supermarkt bij,” aldus oprichter James Fresco.

De supermarkt is zoveel mogelijk duurzaam ingericht. Dat betekent extra isolatie op het plafond en elektrische verwarming, opgewekt met groene stroom. Daarnaast gebruik van Ledverlichting en energiezuinige koeloplossingen. Verder wordt gestreefd naar een aanbod van producten en producenten die rekening houden met milieu efficiënte productie, verpakkingen en logistiek. Plastictasjes worden niet gebruikt, wel wordt er gereinigd met verantwoorde schoonmaakmiddelen, zijn de  afvalstromen volledig gescheiden en maakt de supermarkt gebruik van elektrische bezorgdiensten.

Vegan Fresco Webshop

Fresco bereikte 144% van het streefbedrag bij een crowdfundingcampagne afgelopen najaar. Dankzij het streefbedrag van 150.000 euro is er ook een webshop geopend. Vooralsnog kan alleen besteld worden vanuit de regio Amsterdam, maar Fresco verwacht dat het gebied snel kan worden uitgebreid naar heel Nederland.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Investeerders gezocht voor eerste Amsterdamse Mercearia

Eetwinkel – Het moet de eerste Mercearia worden van Amsterdam. Een Latijns-Amerikaans eetconcept dat tot nog toe niet in de hoofdstad te vinden is. Drie gepassioneerde koks Estela Barroca en broers Daan en Matthijs Pasmans willen daarin verandering brengen en zijn op zoek naar investeerders.

Lees bericht


Nieuwe WUR-methode haalt Rubisco-eiwit uit tomatenblad

Plantaardig - Wageningse onderzoekers zijn er als eerste ter wereld in geslaagd het hoogwaardige Rubisco-eiwit te winnen uit tomatenblad, een belangrijke reststroom in de glastuinbouw. Bij toepassing op grote schaal komen meer plantaardige eiwitten beschikbaar om de groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden.

Lees bericht


YB wordt een coöperatie en zoekt mede-eigenaren

Investering - YB zet in op internationale expansie in zowel master franchise als met haar producten voor retail en foodservice. Tevens wordt het merk geheel plantaardig en zal het zich daarop sterk gaan profileren. Om deze groei te faciliteren wordt het bedrijf een coöperatie en zoekt het ambassadeurs om mede-eigenaar te worden van YB en haar missie.

Lees bericht


© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid