Amsterdam krijgt eerste 100% vegan & plant based supermarkt
_1080_721_90.jpeg)
Supermarkt – De eerste 100% vegan & plant based supermarkt opent deze week aan de Jan Evertsenstraat 23 in Amsterdam. Dat is het resultaat van een succesvolle crowdfundingcampagne van Vegan Fresco met meer dan 200 investeerders.
De supermarkt met de gelijknamige naam, Vegan Fresco, biedt het allergrootste assortiment vegan en plantaardige producten van Nederland. Het lukte de initiatiefnemer om de supermarkt met collega’s en vrijwilligers in 117 dagen te openen. “Het is niet mijn doel om iedereen vegan te maken, maar met het oog op de toekomst van onze planeet vind ik het wel belangrijk dat we het makkelijker maken om voor alternatieven te kunnen kiezen en daaraan draagt onze supermarkt bij,” aldus oprichter James Fresco.
De supermarkt is zoveel mogelijk duurzaam ingericht. Dat betekent extra isolatie op het plafond en elektrische verwarming, opgewekt met groene stroom. Daarnaast gebruik van Ledverlichting en energiezuinige koeloplossingen. Verder wordt gestreefd naar een aanbod van producten en producenten die rekening houden met milieu efficiënte productie, verpakkingen en logistiek. Plastictasjes worden niet gebruikt, wel wordt er gereinigd met verantwoorde schoonmaakmiddelen, zijn de afvalstromen volledig gescheiden en maakt de supermarkt gebruik van elektrische bezorgdiensten.
Vegan Fresco Webshop
Fresco bereikte 144% van het streefbedrag bij een crowdfundingcampagne afgelopen najaar. Dankzij het streefbedrag van 150.000 euro is er ook een webshop geopend. Vooralsnog kan alleen besteld worden vanuit de regio Amsterdam, maar Fresco verwacht dat het gebied snel kan worden uitgebreid naar heel Nederland.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Poiesz en Bidfood introduceren foodconcept voor de zorg
Samenwerking – Supermarktketen Poiesz en Bidfood hebben de handen ineen geslagen om de zorgmarkt beter te bedienen. Poiesz die vooral gevestigd is in Noord-Nederland gaan een compleet zorgconcept aanbieden met een persoonlijk en regionaal assortiment onder de naam Smakeluk. De samenwerking werd op het HorecaEvenTT in Leeuwarden bekendgemaakt.
Lees berichtInnergy brengt gezondere pomodorosaus voor schoolkantines
Catering – Cateraar Innergy in Zevenbergen is sinds begin deze maand de nieuwe naam van Catermaat De Reus. De naam staat voor de innerlijke energie die het cateringbedrijf drijft én voor de innerlijke kracht waar het eten en drinken voor zorgt. Na eerdere succesvolle introducties van Sweet Mustard Culidressing en Sweet Chilisauce, lanceert de schoolcateraar nu de Pomodoro & Peperone Culisauce.
Lees berichtPesca start crowdfunding en maakt gasten mede-eigenaar
Actie - Visrestaurant Pesca, bekend als Theatre of Fish, heeft de equity crowdfunding campagne ‘Equity for Fish’ gelanceerd. Pesca biedt daarmee de gasten de mogelijkheid om aandeelhouder te worden van het snelgroeiende horecamerk. Tot nu toe is er ruim €1.4 miljoen opgehaald. Met het bedrag is 94% van het streefbedrag van €1.5 miljoen al binnengehaald.
Lees berichtQuirine de Weerd van Lidl MVO Manager van 2024
Verkiezing - Quirine de Weerd, hoofd corporate affairs bij Lidl Nederland, is door Van der Molen E.I.S. uitgeroepen tot MVO Manager van het Jaar 2024. De titel is een erkenning voor haar jarenlange inzet en bijdrage aan duurzaamheid, waarmee ze binnen en buiten de organisatie impact maakt.
Lees bericht‘Nederland koploper in gezonde vlees- en zuivelvervangers’
Onderzoek – Nederlandse vleesvervangers en plantaardige melk hebben gemiddeld een gezondere samenstelling dan die uit andere landen. Dit blijkt uit onderzoek van ProVeg International, waarin Nederlandse alternatieven voor vlees en zuivel werden vergeleken met vervangers uit tien andere landen.
Lees berichtNieuwe versconcepten in nieuwe Jumbo Foodmarkt Breda
Foodmarkt - Jumbo Supermarkten heeft woensdag de compleet vernieuwde Jumbo Foodmarkt in Breda geopend. Ruim elf jaar na de opening in maart 2013 van deze allereerste Jumbo Foodmarkt, wil de supermarktketen laten zien dat zij opnieuw het verschil kunnen maken in versbeleving en smaak. Daarom zijn nieuwe versconcepten toegevoegd aan de Foodmarkt.
Lees bericht