Amsterdam opent eerste tijdelijke vegan-teststraat


Vegan - In het weekend van 27 en 28 maart openen Violife en Vegan Burger Brothers ‘s werelds eerste pop-up vegan teststraat. Bij de alternatieve teststraat is gratis een volledig plantaardige cheeseburger af te halen. De testlocatie is per auto via een drive thru te bezoeken bij Club Atelier in Amsterdam. 

Bezoekers bepalen hier zelf of hun uitslag positief of negatief is, grapt e uitnodigingstekst. Volgens initiatiefnemers Violife en Vegan Burger Brothers is het hoog tijd dat meer Nederlanders ontdekken dat vegan lekker kan zijn. Vandaar dat zij de testers willen overtuigen met een plantaardige hamburger, rijkelijk belegd met kaas.

Deze Royal Melt is al twee jaar op rij het meest verkochte vega(n) gerecht bij Deliveroo. Alisha van Geest, Brand Manager Violife: “Nog altijd bestaat het vooroordeel dat veganistisch gelijkstaat aan een beperkt menu. Dit terwijl je tegenwoordig vrijwel alles vegan kunt maken: van pizza tot pasta en van een tosti tot burger. Daarvan willen wij dit weekend zoveel mogelijk mensen overtuigen.” Rens Bekkers van Vegan Burger Brothers voegt daaraan toe: “De Vegan Teststraat is een knipoog naar een momenteel onplezierige reden om in de auto te stappen. We wilden een positieve tegenhanger introduceren waarbij jij zelf bepaalt of de uitslag negatief of positief is.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsGroei bezorgformules dé ontwikkeling in food van 2021

Foodservice – De explosieve groei van bezorgformules voor boodschappen en maaltijden is dé ontwikkeling van 2021 in de Nederlandse foodmarkt. Dat laat de FSIN Food500 2022 zien. Het Food Service Instituut Nederland (FSIN) publiceert dit overzicht van de vijfhonderd foodbedrijven met de hoogste omzetten dit jaar voor het eerst sinds de coronapandemie.

Lees bericht


Ghost kitchen Casper wil minimaal vijf locaties in Nederland

Dark kitchen - Casper, een succesvolle Belgische bezorg- en afhaalketen, zet voet op Nederlandse bodem. Met een groei-injectie van vijf miljoen euro, geleid door Slingshot Ventures, wil het bedrijf tot 2024 vijftig locaties openen in Europa, te starten met alvast vijf vestigingen in Nederland. De eerste locatie opent in juni in Den Haag.

Lees bericht


SPAR laat boodschappen via thuisbezorgd bezorgen

Formulenieuws - SPAR Nederland en Thuisbezorgd.nl, onderdeel van Just Eat Takeaway.com, starten pilot om nu ook boodschappen te bezorgen in Nederland via het platform. Het gaat om een assortiment van zo’n 1000 geselecteerde producten, waaronder brood, melk en andere verse ingrediënten tot toiletartikelen en andere last-minute benodigdheden.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid