Amsterdam opent eerste tijdelijke vegan-teststraat


Vegan - In het weekend van 27 en 28 maart openen Violife en Vegan Burger Brothers ‘s werelds eerste pop-up vegan teststraat. Bij de alternatieve teststraat is gratis een volledig plantaardige cheeseburger af te halen. De testlocatie is per auto via een drive thru te bezoeken bij Club Atelier in Amsterdam. 

Bezoekers bepalen hier zelf of hun uitslag positief of negatief is, grapt e uitnodigingstekst. Volgens initiatiefnemers Violife en Vegan Burger Brothers is het hoog tijd dat meer Nederlanders ontdekken dat vegan lekker kan zijn. Vandaar dat zij de testers willen overtuigen met een plantaardige hamburger, rijkelijk belegd met kaas.

Deze Royal Melt is al twee jaar op rij het meest verkochte vega(n) gerecht bij Deliveroo. Alisha van Geest, Brand Manager Violife: “Nog altijd bestaat het vooroordeel dat veganistisch gelijkstaat aan een beperkt menu. Dit terwijl je tegenwoordig vrijwel alles vegan kunt maken: van pizza tot pasta en van een tosti tot burger. Daarvan willen wij dit weekend zoveel mogelijk mensen overtuigen.” Rens Bekkers van Vegan Burger Brothers voegt daaraan toe: “De Vegan Teststraat is een knipoog naar een momenteel onplezierige reden om in de auto te stappen. We wilden een positieve tegenhanger introduceren waarbij jij zelf bepaalt of de uitslag negatief of positief is.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bubble tea en bagels groeien in populariteit bij Deliveroo

Analyse - Bezorgdienst Deliveroo heeft de besteldata bekeken van de lockdown om te analyseren wat de thuiszittende Nederlander bestelde in die periode. Naast populiare gerechten als pizza’s en hamburgers, blijken dat vooral dorstlessers te zijn als Bubble tea en bagels als ontbijtproduct.

Lees bericht


Ook de tosti krijgt een eigen dag: 12 april

Actiedag  - Elke dag wordt er wel iets gevierd dus waarom niet voor het  populaire lunch (snack)gerecht, de tosti? Die vraag stelde een aantal mensen zich die nauw betrokken zijn bij de tosti-business. En dus krijgt de tosti een eigen dag en wel op 12 april.

Lees bericht

Tijdelijke Vegan-teststraat doorslaand succes

Pop-up – De opening van ‘s werelds eerste pop-up Vegan Teststraat in Amsterdam in het weekend van 27 en 28 maart was een doorslaand succes . Wegens de grote toestroom moest de drive-thru beide avonden eerder sluiten en bezoekers teleurstellen.

Lees bericht

Nederland strijdtoneel van allerlei snelle bezorgdiensten

Bezorgdiensten - In Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht rijden sinds een aantal weken fietskoeriers rond van bezorgdienst Gorillas. Deze Berlijnse start-up bezorgt boodschappen vanuit zogenaamde 'dark stores'. Maar Gorillas krijgt de komende tijd concurrentie van nog vijf andere bezorgdiensten.

Lees bericht


Vegetarische Slager en Deliveroo lanceren De Vleesch Lobby

Pop-up restaurant -  Ter gelegenheid van De Nationale Week Zonder Vlees openen De Vegetarische Slager en Deliveroo De Vleesch Lobby een tijdelijk burgerrestaurant met vegan burgers van De Vegetarische Slager. Geïnteresseerden kunnen dan zelf ervaren dat vegetarisch vleesch net zo lekker is als dierlijk vlees.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid