Amsterdamse bar organiseert ludieke sollicitatie na 22.00 uur


Personeel - Recreatiebar Chez Miné uit Amsterdam West zet zaterdagavond na de beperkende sluitingstijd van 22.00 uur de deuren open om nieuw personeel te werven. Met de ludieke actie probeert de bar geïnteresseerde bijverdieners te trekken.

Personeelstekort is een groot probleem. Daarom organiseert Chez Miné een sollicitatiefeestje waar geïnteresseerden niet alleen getest worden op het tappen van een biertje of een mop , maar waarbij aan de hand van verschillende spelletjes en sociale vaardigheden ook de gezelligheid van mensen wordt bekeken.

De ondernemers van Chéz Miné verwachten dat de aangekondigde versoepelingen voor een grote toestroom aan horecaliefhebbers zal zorgen. “Na het vele op- en afschalen door de lockdowns en beperkingen hebben we helaas ook afscheid moeten nemen van een gedeelte van het personeel terwijl er al een personeelstekort was in onze branche”, aldus Bob Jongejans (36), eigenaar van de horecalocatie.

Jongejans verwacht met de openstelling ook te laten zien dat werken in de horeca leuk is en dat - het wellicht minder verdient dan bij sommige bedrijven waar je achter een scherm werkt – leidt tot nieuwe sociale contacten. ”We zijn goed in sfeer beleven, vrienden en herinneringen maken. Daarvoor kom je in de horeca werken”, aldus Joost Aartsen (32).

Bang voor een boete zijn de ondernemers niet, want het is louter een recruitment campagne met een leuke twist. “De zaak is niet open voor normaal publiek dus we overtreden de regels niet. Bovendien wordt iedereen die komt solliciteren zijn/haar/hen QR-code gescand. Het is voor ons nu ook heel belangrijk dat het personeel gezond blijft,“ aldus Jongejans.

Bron: Chez Miné/@FoodClicks

Eigenaren Bob Jongejans en Joost Aartsen
Spelletjes spelen voor de gezelligheid en het tappen van een biertje en moppen tijdens de sollicitatie bij Chez Miné

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bijna twee derde Nederlanders vindt uit eten gaan te duur

Analyse – Bijna twee derde van de Nederlanders vindt uit eten gaan te duur geworden. Jongeren kiezen daarom vaker voor een alternatief om uit eten te gaan, zoals het laten bezorgen van een maaltijd, of zelf koken. Dat meldt het FoodService Instituut Nederland (FSIN) in een analyse van de markt.

Lees bericht


Jan Aaltzen Linde (Van Geloven):  ‘Leverbetrouwbaarheid is grootste prioriteit’

Interview - De gehele foodserviceketen heeft momenteel te maken met inflatie, personeelstekort, gestegen energie- en grondstofprijzen en als gevolg daarvan mindere servicelevels. Ook Van Geloven ontkomt hier niet aan, vertelt ceo Jan Aaltzen Linde. Maar hij heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt. “We werken aan structurele oplossingen en dat begint z’n vruchten af te werpen.”

Lees bericht

ING: Horeca laat gematigd positief beeld zien in 2023

Analyse - De horeca maakt dit jaar een grote inhaalslag met een verwachte volumegroei van rond de 30%. Desondanks is de horeca eind 2022 qua volume nog altijd niet terug op het pre-coronaniveau van eind 2019. De vooruitzichten voor de sector voor 2023 zijn gematigd positief met een volumegroei van circa 5%.

Lees bericht

KHN-leden pakken met Too Good To Go voedselverspilling aan

Voedselverspilling - Ondernemers die aangesloten zijn bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN) worden sinds deze maand actief geïnformeerd over het tegengaan van voedselverspilling. Door een samenwerking met antiverspillingsplatform Too Good To Go, maakt KHN het voor hun leden heel eenvoudig om zich in te zetten tegen voedselverspilling.

Lees bericht


‘Ondanks herstel wacht horeca onzekere winter’

Analyse - Het herstel van de leisure- en horecamarkt sinds corona is groot. Vergeleken met dezelfde periode in 2019 wordt zelfs beter gepresteerd, volgens een analyse van de Rabobank. Maar ondanks dit goede herstel moet de sector zich klaar maken voor een onzekere winter. Veel ondernemers zullen te maken krijgen met koopkrachtproblemen bij de consument, stijgende inkoopprijzen en hogere kosten.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid