Anne&Max maakt koffie met havermelk goedkoper dan met melk


Anne&Max; maakte recent de havermelk in de koffie 5 cent goedkoper om plantaardig te stimuleren

Formulenieuws - Bij Anne&Max is de cappuccino met plan(ee)taardige melk vanaf vandaag 5 cent goedkoper dan koemelk. De 5 cent korting is een statement, volgens de ontbijt- en lunchformule. Met de prijsverlaging wil Anne&Max ook de gast verleiden eens havelmelk uit te proberen.

Volgens Anne&Max is havermelk is een van de meest milieuvriendelijke zuivelvervangers op de markt en genereert 80% minder uitstoot van broeikasgassen dan koemelk. Met de start van de wintermenukaart, zal Anne&Max een nieuwe havermelk gaan schenken. De formule werkt daarin samen met ROA | Real Oat Arts. Het product is gemaakt van hoogwaardige Europese haver en afkomstig van gehele haverkernen. Dit garandeert hoge kwaliteit en minimaliseert de afstand die de haver aflegt, wat uitstoot vermindert. Daarnaast betekent het gebruik van gehele haverkernen dat de havermelk geen siropen, toegevoegde suikers, schadelijke additieven, verdunningen of andere haverderivaten bevat. Ook het koekje bij de koffie is voortaan vegan. De Koekfabriek heeft van alle koekjes een plan(ee)taardige variant gemaakt.

Flagshipstore

Vanmiddag opent in Haarlem de nieuwe flagshipstore van Anne&Max. Deze nieuwe locatie in Haarlem is de grootste, meest duurzame én slimste Anne&Max vestiging tot nu toe, zo lata de formule weten. Meer daarover later.

Bron: Anne&Max/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsBurgers’ Zoo opent in Arnhem vernieuwd Bush Restaurant

Dierentuin - Burgers’ Zoo in Arnhem heeft een nieuw Bush Restaurant geopend. Aziatisch streetfood is de inspiratie voor het restaurant dat de kleuren en sfeer van het tropisch regenwoud toont. Overdag is het Bush Restaurant open voor regulier dagbezoek en in de avonduren voor zakelijke borrels en diners.

Lees bericht

TU Delft tevreden over volledig vegetarisch CIRFOOD-restaurant

Interview - Andy van den Dobbelsteen is hoogleraar Climate Design & Sustainability aan de TU Delft. Niet direct iemand die je aan een cateringconcept koppelt. Toch is hij een van de initiatiefnemers achter het volledig vegetarische restaurant dat sinds een half jaar door CIRFOOD op het universiteitsterrein wordt geëxploiteerd. Het restaurant is inmiddels zo’n succes dat het er niet...

Lees bericht

Anne&Max wil groeien om meer impact te maken op omgeving

Interview - Wobbe van Zoelen van ontbijt- en lunchformule Anne&Max blijft duurzaam ondernemen. Begin oktober maakte hij een statement door de plantaardige melk die op de locaties wordt gebruikt, vijf cent goedkoper te maken dan koemelk. En in november opende hij zijn eerste flagshipstore met slimme techniek in het centrum van Haarlem, vlakbij de plek waar het Anne&Max...

Lees bericht


YB lanceert Pro-assortiment voor de foodservicemarkt

Introductie – YB heeft een Pro-assortiment ontwikkeld voor foodservicebedrijven die hun aanbod willen switchen naar plantaardig. In de afgelopen twee jaar heeft het bedrijf in de eigen ‘Barns’ gewerkt aan een assortiment dat het mogelijk maakt voor bedrijven één-op-één over te schakelen, aldus YB.

Lees bericht

SLA wil landelijk uitbreiden en zoekt groeigeld

Formulenieuws – Het fast casual concept SLA zoekt groeikapitaal voor haar landelijke uitbreiding en wil op die manier samen met klanten, collega’s, leveranciers en investeerders bijdragen aan het versnellen van de transitie naar plant-focused eten. Ruim 600 duizend euro is inmiddels toegezegd. Het bedrijf verdubbelde afgelopen twee jaar naar een omzet van 6 miljoen euro.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid