Antonio Stroes verkoopt deel Kwalitaria aan Antea


Antonio Stroes (l) verkoopt deel van zijn aandelen Kwalitaria aan Antea, vertegenwoordigd door Robert De Boeck (r) / Foto bij: Kwalitaria

Formulenieuws – Antonio Stroes, oprichter en aandeelhouder van cafetariaformule Kwalitaria, heeft een deel van zijn aandelen verkocht aan investeringsmaatschappij Antea. Hiermee gaat het cafetariabedrijf een volgende fase in, die zich richt op overnames en ook gericht is op de zakelijke markt.

Met 134 vestigingen ons land zocht Kwalitaria een sterke partner die haar kan ondersteunen in de gewenste groeiversnelling in de komende jaren. Kwalitaria heeft eerder aangekondigd als franchiseorganisatie de komende jaren 15 nieuwe vestigingen per jaar te willen openen met een jaarlijkse omzetgroei van 20%. In 2021 bedroeg de consumentenomzet €58 miljoen. Met de toetreding van Antea als groeipartner vergroot Kwalitaria haar mogelijkheden om die groeiambities versneld te realiseren.

Ook zakelijke markt

Antea geeft aan dat overnames van bestaande cafetaria’s en locaties samen met investeringen in het online platform belangrijke speerpunten vormen in de samenwerking. Ook de ontwikkeling van kleinere locatie in de binnensteden, die zich meer richten op ‘Take Away & Delivery’ moeten de groei in locaties verder versneller. Van dit type zijn er momenteel drie en worden er nog vijf geopend dit jaar. Ook betreedt Kwalitaria de komende jaren de zakelijke markt met alternatieven voor catering van bedrijven en zal het aandeel vegetarische producten in het assortiment belangrijker gaan worden.

20% groei

Kwalitaria verwacht met 20% groei per jaar een snellere groei dan het marktgemiddelde (7%). Het managementteam blijft onveranderd de directie voeren en vergroot haar aandelenbelang naar 20%. Ook oprichter Antonio Stroes blijft operationeel bij het bedrijf betrokken. Hij wordt verantwoordelijk voor nieuwe vestigingen en behoudt 25% van de aandelen. Het belang van Antea in Kwalitaria bedraagt 55%. Antonio Stroes, oprichter van Kwalitaria: “Nadat de onderneming in 1989 door een familielid is opgericht kwam ik in 2003 in de positie om dit mooie merk te kopen en verder uit te bouwen. In bijna 20 jaar tijd hebben we van Kwalitaria van een kleine speler de grootste cafetariaformule van ons land kunnen maken. Met de toetreding van Antea komt Kwalitaria in een nieuwe groeifase met meer mogelijkheden om het merk in nieuwe plaatsen in ons land te introduceren. Er is nog heel veel groeipotentieel en in mijn nieuwe rol zal ik nieuwe vestigingen en ondernemers binnen Kwalitaria met hart en ziel gaan ondersteunen.”

Stabiele groei

Robert De Boeck, managing partner van Antea: “De foodservice is een interessante markt vanwege de consolidatiemogelijkheden en de stabiele groei van deze sector. Daarbij is Kwalitaria koploper in de sector. Juist in tijden waarin rendementen van sommige cafetariahouders onder druk staan zijn er mogelijkheden voor een sterke, marktleidende formule als Kwalitaria”.

Bron: Antea/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Kwalitaria opent vega pop-up store in Groningen

Formulenieuws – Vegataria dat is de naam van de eerste Kwalitaria, maar dan 100% vegetarisch. Deze eerste vegetarische pop-up store opent naar verwachting in juli in Groningen. Het cafetaria presenteert zichzelf als ‘Jouw nieuwe vega snack stek’.

Lees bericht


Kwalitaria wint twee Dutch Interactive Awards

Verkiezing - Kwalitaria heeft samen met Bluebird Day twee zilveren Dutch Interactive Awards in ontvangst mogen nemen voor het nieuwe online platform. Tijdens de uitreiking in de Beurs van Berlage werd zowel in de categorie Digitale Transformatie als in de categorie E-commerce een award gewonnen.

Lees bericht
Vernieuwde Smullers open op Utrecht CS

Formulenieuws – De snackautomaat van de vernieuwde Smullers op Utrecht CS telt maar liefst 128 trekluikjes. De vestiging met de look & feel van het Smullers 2.0-format opende deze week en heeft daarmee een van de grootste automatiekmuren van Nederland.

Lees bericht

Ook FEBO gaat voedselverspilling te lijf met Too Good To Go

Formulenieuws – De 23 vestigingen van cafetariaformule FEBO gaan de strijd aan tegen voedselverspilling.  Via de Too Good To Go-app kunnen snackliefhebbers Snackboxen bestellen met daarin de dagverse producten van FEBO die de houdbaarheidsdatum naderen, maar nog te lekker zijn om weggegooid te worden.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid