Antonio Stroes verkoopt deel Kwalitaria aan Antea


Antonio Stroes (l) verkoopt deel van zijn aandelen Kwalitaria aan Antea, vertegenwoordigd door Robert De Boeck (r) / Foto bij: Kwalitaria

Formulenieuws – Antonio Stroes, oprichter en aandeelhouder van cafetariaformule Kwalitaria, heeft een deel van zijn aandelen verkocht aan investeringsmaatschappij Antea. Hiermee gaat het cafetariabedrijf een volgende fase in, die zich richt op overnames en ook gericht is op de zakelijke markt.

Met 134 vestigingen ons land zocht Kwalitaria een sterke partner die haar kan ondersteunen in de gewenste groeiversnelling in de komende jaren. Kwalitaria heeft eerder aangekondigd als franchiseorganisatie de komende jaren 15 nieuwe vestigingen per jaar te willen openen met een jaarlijkse omzetgroei van 20%. In 2021 bedroeg de consumentenomzet €58 miljoen. Met de toetreding van Antea als groeipartner vergroot Kwalitaria haar mogelijkheden om die groeiambities versneld te realiseren.

Ook zakelijke markt

Antea geeft aan dat overnames van bestaande cafetaria’s en locaties samen met investeringen in het online platform belangrijke speerpunten vormen in de samenwerking. Ook de ontwikkeling van kleinere locatie in de binnensteden, die zich meer richten op ‘Take Away & Delivery’ moeten de groei in locaties verder versneller. Van dit type zijn er momenteel drie en worden er nog vijf geopend dit jaar. Ook betreedt Kwalitaria de komende jaren de zakelijke markt met alternatieven voor catering van bedrijven en zal het aandeel vegetarische producten in het assortiment belangrijker gaan worden.

20% groei

Kwalitaria verwacht met 20% groei per jaar een snellere groei dan het marktgemiddelde (7%). Het managementteam blijft onveranderd de directie voeren en vergroot haar aandelenbelang naar 20%. Ook oprichter Antonio Stroes blijft operationeel bij het bedrijf betrokken. Hij wordt verantwoordelijk voor nieuwe vestigingen en behoudt 25% van de aandelen. Het belang van Antea in Kwalitaria bedraagt 55%. Antonio Stroes, oprichter van Kwalitaria: “Nadat de onderneming in 1989 door een familielid is opgericht kwam ik in 2003 in de positie om dit mooie merk te kopen en verder uit te bouwen. In bijna 20 jaar tijd hebben we van Kwalitaria van een kleine speler de grootste cafetariaformule van ons land kunnen maken. Met de toetreding van Antea komt Kwalitaria in een nieuwe groeifase met meer mogelijkheden om het merk in nieuwe plaatsen in ons land te introduceren. Er is nog heel veel groeipotentieel en in mijn nieuwe rol zal ik nieuwe vestigingen en ondernemers binnen Kwalitaria met hart en ziel gaan ondersteunen.”

Stabiele groei

Robert De Boeck, managing partner van Antea: “De foodservice is een interessante markt vanwege de consolidatiemogelijkheden en de stabiele groei van deze sector. Daarbij is Kwalitaria koploper in de sector. Juist in tijden waarin rendementen van sommige cafetariahouders onder druk staan zijn er mogelijkheden voor een sterke, marktleidende formule als Kwalitaria”.

Bron: Antea/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Plaza digitaliseert verder met orderkiosken

Formulenieuws - Plaza ’t Krûûspunt op Ameland is in mei gestart met orderkiosken. Het cafetariabedrijf wil met de plaatsing van de bestel- en afrekenzuilen inspelen op de toenemende vraag naar snelheid en gemak. Het is de derde Plaza-locatie die de stap naar verdere digitalisering maakt.

Lees bericht


Jonge ondernemer opent Kwalitaria Beren in Groningen

Formulenieuws – Voor de jonge ondernemer Sije Veenstra (26) is zijn droom, een eigen cafetaria, uitgekomen. Woensdag opende hij de deuren van Kwalitaria Beren in Groningen. Na een grote verbouwing staan hij met zijn team klaar om alle buurtbewoners te bedienen.

Lees bericht

‘Viswinkel’ in Dokkum wordt Kwalitaria De Leckerbeck

Formulenieuws – Winkel De Leckerbeck is al lange tijd een begrip in de Friese plaats, maar na 15 jaar hielden de bestaande ondernemers ermee op. Het ondernemersechtpaar Gerard en Marijke Dijkstra zag mogelijkheden en vormde de zaak om naar een Kwalitaria en breidde het assortiment uit met onder andere burgers, maaltijden en belegde broodjes.

Lees berichtFEBO maakt werk van Landelijke Opschoondag

Actie – Snackbarformule FEBO maakt werk van de Landelijke Opschoondag op 19 maart. Onder het motto ‘Door samen te werken bereik je meer’ roepen ze klanten en andere geïnteresseerden op een stukje van de straat of wijk op te ruimen.

Lees bericht

Nederlands Frituurcentrum zoekt mystery guests

Cafetaria - Voor de Nationale Smulgids en de keurmerken voor professionele frituurders is het Nederlands Frituurcentrum op zoek naar extra mystery guests. Wie werkzaam is in of bekend is met de frituurbranche – en dol is op gefrituurde lekkernijen en specialiteiten – wordt aangemoedigd zich te melden.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid