Appèl en Brownies&downieS werken samen op TU Eindhoven


Catering - Appèl is vanaf deze zomer de nieuwe cateraar van de TU Eindhoven. De samenwerking gaat in op 6 juli en loopt door tot 2025. Op de locatie gaat Appèl ook een samenwerking aan met Brownies&downieS, de eerste vestiging op een onderwijslocatie. De cateraar uit Den Bosch haalt ook de Subway en Starbucks terug naar de campus.

Appèl had zich al eerder in 2018 kandidaat gesteld als nieuwe cateraar, maar viel toen buiten de boot. Maar inmiddels is er meer expertise opgebouwd binnen het hoger beroepsonderwijs en wetenschappelijk onderwijs. Appèl ziet TU/e als een mooie toevoeging aan de eigen Appèl Campus divisie. “De groene en levendige campus is steeds meer een hotspot voor studenten, ondernemers en bedrijven om elkaar te ontmoeten en te verbinden. Wat brengt mensen beter samen dan een heerlijke lunch, een goede maaltijd of de beste koffie? Wij hebben ontzettend veel zin om daar een bijdrage aan te leveren”, aldus salesmanager Hans Zwartkruis van Appèl.

Coronacrisis

Het ongeluk wil dat de campus op dit moment als gevolg van de coronacrisis niet zo levendig is. De aanbesteding was net afgerond voordat de coronacrisis toesloeg, zo laat Appèl weten. “Het vraagt aanpassingsvermogen van iedereen, opstarten tijdens een crisis is spannend maar iedereen snapt dat dingen nu net even iets anders lopen dan normaal”, aldus Zwartkruis.

Foodcity

De campus is ingericht met het maatwerkconcept FoodCity en biedt daarmee een gevarieerd aanbod aan verschillende foodconcepten, dat ook nog eens rouleert. De invulling is gericht op gezonde, duurzame voeding en nationale en internationale foodtrends. Eerder was het concept FoodCity te zien bij de hogeschool Saxion in Deventer. “Daarnaast halen we de Subway en Starbucks terug naar de campus. We zien dit als een toevoeging die bijdraagt om studenten een zo compleet mogelijk aanbod te bieden”, aldus Zwartkruis.

Uniek

Daarnaast gaat Appèl op de campus een unieke samenwerking aan met Brownies&downieS, waar bijzondere talenten met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Het TU/e filiaal wordt de eerste Brownies&downieS vestiging op een onderwijslocatie en de tweede vestiging in Eindhoven. Op de campus gaat het om een verkooppunt waarbij het assortiment van de lunchformule in ‘grab & go’-variant verkrijgbaar is. De locatie zal gerund worden door Robin Walschots, onze sociale ondernemer die al zeven jaar ervaring heeft als eigenaresse van Brownies&downieS Eindhoven. De combinatie van beide locaties biedt voordelen. “Op dit moment is er een wachtlijst voor onze bijzondere medewerkers in Eindhoven, door deze stap kunnen we nog meer sociale impact maken in de toekomst. Daarnaast kijken onze medewerkers echt uit om ‘bij de universiteit’ te gaan werken”, aldus Philip Christiaans, formulemanager bij de horecaketen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Appèl introduceert Frigo-concept: de ‘Slimme koelkast’

Introductie – Bedrijfscateraar Appèl introduceert een slimme koelkast voor kantoor, sportschool en de hotellobby. De slimme koelkast wordt gevuld met een assortiment van gezonde maaltijdenleverancier Foodmaker, waarmee Appèl een exclusieve samenwerking heeft. Frigo is een koelkast, gevuld met eten en drinken, die 24/7 beschikbaar is en volledig onbemand geïnstalleerd kan worden. De koelkast is te gebruiken met de Frigo...

Lees berichtStarbucks lanceert nieuw koffie-concept met warme en koude dranken

Introductie – Starbucks komt met een nieuw ‘Self-Serve’- koffieconcept. Deze zelfbedieningsautomaat is de eerste van Starbucks die zowel warme als ijskoude dranken serveert, samen met zuivelvrije melkalternatieven. De nieuwe automaat, maakt onderdeel uit van het We Proudly Serve Starbucks Coffee Program, dat samen met Nestlé Professional is opgezet. Eerste kennismaking in Nederland voor consumenten zal zijn bij enkele Shell-tankstations.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid