Appèl komt met ‘best basic’-opties bij TU Delft


Appèl gaat op de TU Delft ook nieuwe foodconcepten neerzetten

Catering – Cateraar Appèl, die met de ingang van het nieuwe studiejaar de horeca-activiteiten verzorgt bij de TU Delft, komt daar op de uitgiftepunten met ‘best basic’-opties. Het gaat om producten die binnen de categorie in een betaalbare variant worden aangeboden.

Onder de ‘best basic’-opties vallen bijvoorbeeld een betaalbare soep en een goedkoop broodje. Ook salades en snacks hebben allemaal een variant die scherp geprijsd is. Maar ook combinatiedeals worden ingezet. Zo wordt elke donderdag van de maand een ‘super budget deal’ aangeboden. Zo’n super budget deal kan bestaan uit een soep met een belegd broodje voor 2,95, licht conceptontwikkelaar Evy de Wilde bij Appèl tegenover het platform Delta van de TU Delft toe.

Vers bereid

De speciale deals zijn ingezet omdat Appèl samen met de TU Delft stappen gaat zetten in het verder verduurzamen van het voedingsaanbod, maar ook omdat alles vrijwel vers wordt bereid op de locaties. De inzet van koks en medewerkers die de bereiding moeten doen zou zorgen voor een hoger prijskaartje. Om gebruikers van de horeca te overtuigen dat het aanbod niet duurder is, worden de deals ingezet. De Wilde laat in een reactie aan Delta weten veel van de ‘best basic’-opties en de super budget deals te verwachten.

Vegetarisch

Op de TU Delft biedt Appèl een uitgebreid vegetarisch - en deels ook veganistisch - aanbod. Twee locaties op de campus zijn zelfs volledig vegetarisch. De TU Delft was de eerste universiteit in Nederland die voor een volledig vegetarisch aanbod ging in één van de restaurants.

Bron: Delta/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Heineken opent R&D-centrum voor bierinnovatie

Bier – Koning Willem-Alexander opende woensdag het nieuwe Global Research & Development Centre van Heineken in Zoeterwoude: het Dr. H.P. Heineken Centre. Met een investering van €45 miljoen geeft de bierbrouwer ook een signaal af over haar ambities op het gebied van innovatie, duurzaamheid en de toekomst van bier.

Lees bericht


Efteling serveert voortaan uitsluitend vegan poffertjes

Attractiepark – In restaurant 't Poffertje in de Efteling worden sinds kort alleen nog vegan poffertjes geserveerd. Het attractiepark heeft de receptuur aangepast, waardoor het beslag volledig plantaardig is. Volgens een woordvoerder, in een reactie aan pretparkwebsite Looopings, is de wijziging onderdeel van de bredere duurzaamheidsambitie van het park.

Lees bericht

Cateraar Appèl is nu B Corp gecertificeerd

Catering - Appèl is nu officieel B Corp gecertificeerd. De B Corp Certificering wordt toegekend aan bedrijven die hoge standaarden hanteren op het gebied van bestuur, milieu, werknemers, klanten en gemeenschap. Daarmee sluit Appèl zich aan bij de bedrijven die een positieve impact willen maken op mens, milieu en maatschappij.

Lees bericht



Worstmakers Brandt & Levie nu met vega Groenteworsten

Introductie - Na de introductie van de hybride worsten, nemen de Amsterdamse slagers van Brandt & Levie nu de volgende stap met hun nieuwe vegetarische Groenteworsten. Drie culinaire worsten met groente in de hoofdrol en een eigen wereldse twist: Italiaans, Aziatisch en Mexicaans.

Lees bericht




© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid