Appèl neemt de activiteiten van failliet Zo-Vital over


Foto bij: Martijn de Jager

Overname - Familiebedrijf Appèl heeft vanaf 10 juli 2020 de activa en de naam van Zo-Vital overgenomen. De sluiting van alle schoolkantines betekende eerder het faillissement van Zo-Vital. De onderwijscateraar verzorgde op méér dan honderd scholen de catering.

Appèl Holding is de moedermaatschappij van zowel onderwijscateraar Markies Catering als bedrijfscateraar Appèl, SAB Catering en facilitair dienstverlener FM at Work. Voor de activiteiten van Zo-Vital richt Appèl momenteel een nieuwe vennootschap op waarin het intellectueel eigendom en de overgenomen activa, waaronder veel cateringinventaris dat bij de opdrachtgevers op locatie staat, worden ondergebracht.

Appèl laat weten dat de doorstart van Zo-Vital uitstekend past in de eigen strategie om verder te groeien. Bovendien is het de ambitie van Markies om zoveel mogelijk leerlingen te verleiden richting een gezond en duurzaam voedingspatroon, een tak war Zo-Vital zich ook op richtte. “Met deze krachtenbundeling halen we extra expertise en kennis in huis om in Nederland nog meer gezonde schoolkantines te realiseren. We vullen elkaar perfect aan en profiteren van gedeelde kennis”, aldus Hans van Veen, algemeen directeur van Appèl.

Zelfde doel

Zo-Vital is actief in het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs, net als Markies Catering. Vanwege de coronacrisis is de onderwijsbranche momenteel ontzettend druk met het herinrichten van het onderwijs. Door de doorstart kan de dienstverlening op de ruim honderd scholen gewoon doorgaan en hoeven opdrachtgevers zich geen zorgen te maken over de catering als het nieuwe schooljaar weer van start gaat. Bert Démoed, oud-eigenaar van Zo-Vital: “We zijn blij dat Appèl, onder de naam Zo-Vital, onze activiteiten kan doorzetten. Samen streven we hetzelfde doel na: met veel passie ervoor zorgen dat leerlingen en studenten in een fijne omgeving kunnen genieten van gezond, lekker en betaalbaar eten en drinken.”

Vooruit kijken

In de aansturing van Zo-Vital vinden geen directe wijzigingen plaats, Bert Démoed blijft werkzaam en operationeel verantwoordelijk voor de Zo-Vital locaties. “We gaan in afgeslankte vorm met Zo-Vital door, waarmee we werkgelegenheid kunnen blijven bieden aan een deel van het personeel en het management. Ook in deze onzekere tijd willen we vooruit kijken en geloven we in goede relaties en samenwerkingen. Ondanks de coronacrisis, waarin ook wij hard worden geraakt, zien we deze doorstart als ondernemend familiebedrijf als een mooie stap richting de toekomst”, aldus Hans van Veen.

Bron: Appèl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Level up lanceert schoolcateringconcept ‘Super Market’

Catering - Super Market is een nieuwe kantineconcept van Level up – advies & catering dat speciaal is ontwikkeld voor voortgezet onderwijsscholen. Het cateringconcept is een knipoog naar de supermarkt, volgens de cateraar, omdat deze een grote aantrekkingskracht heeft op jongeren. Om die aantrekkingskracht te versterken is Super Market ook nog eens in comic-stijl vormgegeven, omdat dat jongeren aanspreekt.

Lees berichtAppèl en Brownies&downieS werken samen op TU Eindhoven

Catering - Appèl is vanaf deze zomer de nieuwe cateraar van de TU Eindhoven. De samenwerking gaat in op 6 juli en loopt door tot 2025. Op de locatie gaat Appèl ook een samenwerking aan met Brownies&downieS, de eerste vestiging op een onderwijslocatie. De cateraar uit Den Bosch haalt ook de Subway en Starbucks terug naar de campus.

Lees bericht

Catermaat biedt met Cater-app oplossing voor scholen

Catering - Terwijl de basisscholen op 11 mei weer deels open mogen, zijn de middelbare scholen zich druk aan het beraden op anderhalvemeteronderwijs. Want ook voor die scholen springt straks het signaal weer op groen. Onderdeel van deze voorbereidingen is de verstrekking van eten en drinken aan leerlingen. Maar hoe zorg je voor een veilige catering en voorkom je ook dat...

Lees berichtAH to go bestaat 20 jaar in Nederland

Formulenieuws – Het is feest bij AH to go. Op 15 november bestaat de gemaksformule 20 jaar. Op die dag werd namelijk de eerste AH to go van Nederland geopend op het NS station in Den Bosch. Inmiddels zijn er in Nederland ruim 80 AH to go’s, waarvan Albert Heijn er 30 in eigen beheer heeft. Daarnaast heeft de Zaanse supermarktketen er enkele tientallen...

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid