Appèl neemt de activiteiten van failliet Zo-Vital over


Foto bij: Martijn de Jager

Overname - Familiebedrijf Appèl heeft vanaf 10 juli 2020 de activa en de naam van Zo-Vital overgenomen. De sluiting van alle schoolkantines betekende eerder het faillissement van Zo-Vital. De onderwijscateraar verzorgde op méér dan honderd scholen de catering.

Appèl Holding is de moedermaatschappij van zowel onderwijscateraar Markies Catering als bedrijfscateraar Appèl, SAB Catering en facilitair dienstverlener FM at Work. Voor de activiteiten van Zo-Vital richt Appèl momenteel een nieuwe vennootschap op waarin het intellectueel eigendom en de overgenomen activa, waaronder veel cateringinventaris dat bij de opdrachtgevers op locatie staat, worden ondergebracht.

Appèl laat weten dat de doorstart van Zo-Vital uitstekend past in de eigen strategie om verder te groeien. Bovendien is het de ambitie van Markies om zoveel mogelijk leerlingen te verleiden richting een gezond en duurzaam voedingspatroon, een tak war Zo-Vital zich ook op richtte. “Met deze krachtenbundeling halen we extra expertise en kennis in huis om in Nederland nog meer gezonde schoolkantines te realiseren. We vullen elkaar perfect aan en profiteren van gedeelde kennis”, aldus Hans van Veen, algemeen directeur van Appèl.

Zelfde doel

Zo-Vital is actief in het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs, net als Markies Catering. Vanwege de coronacrisis is de onderwijsbranche momenteel ontzettend druk met het herinrichten van het onderwijs. Door de doorstart kan de dienstverlening op de ruim honderd scholen gewoon doorgaan en hoeven opdrachtgevers zich geen zorgen te maken over de catering als het nieuwe schooljaar weer van start gaat. Bert Démoed, oud-eigenaar van Zo-Vital: “We zijn blij dat Appèl, onder de naam Zo-Vital, onze activiteiten kan doorzetten. Samen streven we hetzelfde doel na: met veel passie ervoor zorgen dat leerlingen en studenten in een fijne omgeving kunnen genieten van gezond, lekker en betaalbaar eten en drinken.”

Vooruit kijken

In de aansturing van Zo-Vital vinden geen directe wijzigingen plaats, Bert Démoed blijft werkzaam en operationeel verantwoordelijk voor de Zo-Vital locaties. “We gaan in afgeslankte vorm met Zo-Vital door, waarmee we werkgelegenheid kunnen blijven bieden aan een deel van het personeel en het management. Ook in deze onzekere tijd willen we vooruit kijken en geloven we in goede relaties en samenwerkingen. Ondanks de coronacrisis, waarin ook wij hard worden geraakt, zien we deze doorstart als ondernemend familiebedrijf als een mooie stap richting de toekomst”, aldus Hans van Veen.

Bron: Appèl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Markies opent sociaal grand café FAIR’S bij ROC van Twente

Catering - Onderwijscateraar Markies Catering en ROC van Twente openen morgen het nieuwe horecaconcept FAIR’s. Het grand café geeft invulling aan Social Return On Investment (SROI) en moet een plek zijn waar participatiemedewerkers re-integreren en waar studenten, docenten en gasten van buiten ROC samenkomen.

Lees berichtFoodmaker wordt exclusieve partner van Appèl voor de B2B-markt

Catering - Foodmaker gaat samenwerken met de Bossche cateraar Appèl en wordt de exclusieve partner van Appèl voor de B2B markt in Nederland. De samenwerking moet resulteren in 30 nieuwe Foodmaker restaurants de komende twee jaar. Het eerste Foodmaker bedrijfsrestaurant opent in maart in het Erasmus MC in Rotterdam.

Lees berichtLevel up lanceert schoolcateringconcept ‘Super Market’

Catering - Super Market is een nieuwe kantineconcept van Level up – advies & catering dat speciaal is ontwikkeld voor voortgezet onderwijsscholen. Het cateringconcept is een knipoog naar de supermarkt, volgens de cateraar, omdat deze een grote aantrekkingskracht heeft op jongeren. Om die aantrekkingskracht te versterken is Super Market ook nog eens in comic-stijl vormgegeven, omdat dat jongeren aanspreekt.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid