‘Attractieparken en dierentuinen werden verrast door testdagen’


Carroucel Theater / Foto bij: De Efteling

Attractieparken - De Nederlandse pretparken en dierentuinen werden gisteren volledig overvallen door de mededeling dat zij onderdeel uitmaakten van de pilot met toegangstesten. De meeste attractie- en dierenparken parken, die onderdeel uitmaken van de test wisten van niets. Dat meldt althans Looopings, een nieuwssite over attractieparken.

Gisteren werd de lijst bekendgemaakt van de locaties, die onderdeel uitmaken van de testlocaties om de leefbaarheid in Nederland weer enigszins op gang te brengen. Naast de Keukenhof, enkele musea en theaters, zijn dat ook attractie- en dierenparken als Artis, Avonturenpark Hellendoorn, Ouwehands Dierenpark, Toverland, Diergaarde Blijdorp, Madurodam, Madame Tussauds Amsterdam, Heineken Experience en Gaia ZOO. De locaties mogen deze maand enkele dagen open zijn voor publiek, op voorwaarde dat personen van 13 jaar en ouder zich vooraf gratis laten testen op het coronavirus.

Verrassing

De meeste deelnemende bedrijven blijken totaal niet voorbereid te zijn op de toestemming als testlocatie en werden overvallen door het nieuws. Op vragen van geïnteresseerden konden zij aanvankelijk ook geen antwoorden geven. In veel gevallen zorgde dat voor ongemakkelijke situaties, schrijft Looopings. Toch zeggen insiders dat van verrassing geen sprake kan zijn, omdat er al langere tijd gesproken werd over verruiming van deze leisurelocaties. Zij vragen zich hardop af ‘onder welke steen die bedrijven moeten hebben gelegen’.

Efteling

Ook de Efteling gaat open, maar heeft gekozen voor een eigen Fieldlab-dag. De opening is een experiment en staat los van de testen in andere Nederlandse pretparken en dierentuinen. De Efteling opent op zaterdag 24 april voor één dag voor 8.000 bezoekers de poorten. Het gaat dan om bezoekers met een abonnement, die wel een negatief testbewijs moeten laten zien. Het populaire attractiepark wordt op sociale media hierover overspoeld met negatieve reacties. Veel mensen wijzen de verplichting van het tonen van een testbewijs af.

Horeca

Wat straks wel en niet is toegestaan als het gaat om de horeca voor het bezoek is nog onduidelijk. Volgens een aantal attractieparken waarmee @FoodClicks sprak, wordt dat op dit moment geïnventariseerd. Veel zal ook afhangen of de gewenste producten op zo’n korte termijn geleverd kunnen worden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Nog eens zeven dagattracties starten met gezonder aanbod

Leisure - ARTIS, Madurodam, het Openluchtmuseum, Rijksmuseum Boerhaave, Dinoland, Steinerbos en Ballorig hebben de Ambitie van Gezond Uit ondertekend, meldt het JOGG. Met het initiatief Gezond Uit werkt JOGG samen met dagattracties, die hun bezoek een gezonder voedingsaanbod willen aanbieden tijdens een dagje uit.

Lees bericht
Attractiepark Toverland wil 19 mei heropenen

Leisure – Attractiepark streeft ernaar om op 19 mei weer open te gaan. Die datum is in overleg met gemeente Horst aan de Maas vastgesteld. De opening betekent wel dat er van tevoren gereserveerd moet worden voor een bezoek. De datum is tevens de verjaardag van het attractiepark.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid