BackWERK en Lekkerland verlengen samenwerking


BackWERK en Lekkerland Nederland gaan samen inzetten op groei

Samenwerking – Ook de komende jaren worden de bakery-cafe’s van backWERK bevoorraad door Lekkerland Nederland. Beide partijen hebben de samenwerking per april 2022 verlengd. De focus komt te liggen op verdere groei van de bakkerijketen.

Lekkerland en backWERK werken al sinds 2016 samen waarbij Lekkerland de logistieke dienstverlening voor backWERK voor haar rekening neemt. ‘Het verlengen van de samenwerkingsovereenkomst is een onderstreping van het vertrouwen tussen backWERK en Lekkerland, we kijken uit naar een fantastische voortzetting,’ aldus Dick de Vilder managing director van backWERK Nederland.

HMSHost

BackWERK is de afgelopen jaren als franchiseketen hard gegroeid en telt op dit moment meer dan 340 vestigingen met locaties in diverse Europese landen, waaronder Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. In Nederland heeft BackWERK 38 locaties. Met de recente ontwikkeling waarbij HMS Host Broodzaak als franchiser vervangt door backWERK, is de weg naar verdere groei ingezet, zo laten beide partijen weten. HMSHost exploiteert op de treinstations zo’n kleine dertig locaties onder de formulenamen Treck en de Broodzaak.

Groeiambitie

‘De sterke positionering van backWERK in de markt en de enorme groeiambities die zij hebben sluiten naadloos aan bij de ambities van Lekkerland om te groeien binnen het convenience segment. We zijn trots op het partnership dat wij met backWERK hebben opgebouwd in de afgelopen jaren en kijken dan ook met veel vertrouwen naar de toekomst om gezamenlijk verdere groei te realiseren en backWERK’s ‘Most convenient partner’ te blijven,’ aldus Olaf Gockel, Directeur Sales van Lekkerland.

Intelligent Cooling System

Samen met backWERK is Lekkerland continu op zoek naar verbeteringen binnen de keten, die zorgen voor meer efficiëntie en verduurzaming. Zo zijn de vrachtwagens van Lekkerland voorzien van het unieke en duurzame Intelligent Cooling System (ICS). Een door Lekkerland zelf ontwikkeld koelsysteem dat ervoor zorgt dat de temperatuur van de te leveren producten te allen tijde op peil blijft. ICS koelt de vrachtwagencompartimenten volledig automatisch. De lucht en energie worden slim verdeeld en tegelijkertijd wordt er zo efficiënt en zuinig mogelijk omgegaan met de capaciteit van de vrachtwagen. Zo kunnen ze de kwaliteitseisen van de klant waarborgen en garanderen ze dat producten op de juiste temperatuur geleverd worden. Dit is belangrijk gezien de grote hoeveelheid (ultra)vers assortiment voor backWERK.

Bron: Lekkerland/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
One Hundred gaat samenwerking aan met Culi-Nova

Samenwerking – Het Nederlandse bedrijf One Hundred restrooms is een strategische samenwerking aangegaan met Culi-Nova (CN) construction management in Barendrecht. CN bouwt al sinds 2011 toiletten in benzinestations, winkelcentra en treinstations door heel Europa.

Lees berichtHMSHost opent vernieuwde La Place Express op Schiphol Plaza

Formulenieuws - HMSHost Nederland opende deze week de deuren van de vernieuwde La Place Express op Schiphol Plaza. Bezoekers en reizigers kunnen hier elk moment van de dag terecht voor een ontbijt, lunch, diner of tussendoortje. Naast het on-the-go-assortiment, kunnen gasten hier ook hun producten bestellen en ter plekke laten bereiden.

Lees bericht

Freek van Beek vertrekt bij Lekkerland Nederland

Persoonlijk - Freek van Beek, algemeen directeur van Lekkerland Nederland, verlaat het bedrijf Lekkerland. De Lekkerland Group en Van Beek zijn na meerdere gesprekken tot de conclusie gekomen dat de visie die ze voor de Nederlandse organisatie hebben onvoldoende bij elkaar past, zo laat de organisatie weten.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid