Bacon wordt schaars, olijfolie peperduur


Voedselprijzen - Bacon en olijfolie worden peperduur. De twee veelgebruikte smaakmakers in de horeca en foodservice worden schaars en kampen hierdoor met sterk stijgende prijzen. De voorspelling is zelfs dat er binnenkort aan bacon wereldwijd tekorten ontstaan. Olijfolie is schaars door misoogsten in Spanje als gevolg van grote droogte. De afgelopen drie maanden steeg de wereldmarktprijs van olijfolie met liefst 62 procent. Bacon is een verhaal apart. Het is vooral in de Amerikaanse fastfoodindustrie een veelgebruikt ingrediënt op onder meer hamburgersandwiches. Bovendien is de laatste jaren in de VS sprake van een ware baconrage. Door de schaarste loopt de prijs van varkens sterk op. Werkelijke tekorten aan bacon zijn volgens de bond van Britse varkenshouders onvermijdelijk.

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid