Bakkerij en kenniscentrum Broodheeren opent van de zomer


Bart Cales (l) en Edwin Klaasen

Bakkerij - Edwin Klaasen krijgt eindelijk zijn eigen bakkerij. Samen met zakenpartner Bart Cales starten de ondernemers in Raamsdonksveer een eigen bakkerij met de naam Broodheeren. De bakkerij wordt tevens een soort kenniscentrum, waar kennis over producten en de productie met desembrood wordt gedeeld.

De bakkerij opent medio zomer en zal de productie gaan verzorgen van het grootste gedeelte van het assortiment van Broodheeren. Omdat niet alle producten uit het assortiment op deze locatie gemaakt kunnen worden, zal er de komende tijd een selectie plaatsvinden van de producten die nog bij derden in productie blijven.

De bakkerij moet naast productie-unit vooral ook een locatie worden waar kennis over het ambacht brood wordt uitgewisseld. Ongeacht of die geïnteresseerden werkzaam zijn in de horeca of als lokale foodprofessionals.

Daarnaast moet Broodheeren een trefpunt worden waar creatievelingen in de wereld van broodbakken samenkomen, en een plek waar kleine beurzen kunnen worden gehouden en andere initiatieven. Klaasen: ‘De nadruk bij Broodheeren komt te liggen op samenbrengen en inspireren, het aangaan van duurzame relaties en het overdragen van kennis aan andere experts.’

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bakkerij ‘t Kraayennest Top Bakker van het jaar 2023

Verkiezing - Bakkerij ‘t Kraayennest uit Nijmegen is verkozen tot Top Bakker van het jaar 2023. Dit werd woensdag bekend gemaakt op het Bakkersfestijn. Elk jaar reikt Top Bakkers de wisseltrofee uit aan de bakker die het beste scoort op twaalf verschillende onderdelen. Bakkerij ‘t Kraayennest heeft de hoogste score behaald en mag zich een jaar lang Top Bakker van het...

Lees bericht


Bakker Bart Ede opent met vernieuwend format

Formulenieuws – Anderhalf jaar na een grootscheepse verbouwing, heeft Bakker Bart-ondernemer Ronald van Kolthoorn zijn filiaal aan de Grotestraat  in Ede opnieuw verbouwd en aangepast. Belangrijke reden voor de verbouwing was het plaatsen van een extra keukenblok en het bijplaatsen van meer orderkiosken voor een snellere doorstroming in de bakkerij. Dinsdag opende de verbouwde winkel.

Lees bericht


Bakery Café Kottier wordt Trumpi Time XL

Lunchroom – Trumpi Time, de lunchroomformule van voormalig tankstationhouder Trumpi in Breda, krijgt een derde locatie. De locatie komt op de plaats waar Bakery Café Kottier is gevestigd. Vanwege de oppervlakte van de locatie gaat het een Trumpi Time XL worden.

Lees bericht


Warme bakkers bakken zich arm

Bakkerij – De bakkers in Nederland maken zich grote zorgen over de stijgende energieprijzen en de inkoopprijzen van hun grondstoffen. De kostenstijgingen zijn van een zodanig niveau, dat forse prijsverhogingen nodig zijn, maar deze niet meer volledig zijn door te berekenen aan de klanten, zo laten veel bakkerijbedrijven weten. En het probleem doet zich niet alleen voor bij de warme bakkers....

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid