Bakkerij Holleman gekozen tot Top Bakker van het Jaar
Verkiezing – Bakkerij Holleman uit Elst mag is Top Bakker van het Jaar 2025 geworden. De vakjury van Top Bakkers, het landelijke samenwerkingsverband van ambachtelijke bakkers, kende de titel toe op basis van een brede beoordeling van productkwaliteit, voedselveiligheid en klantgerichtheid.
De verkiezing is een jaarlijks ijkpunt binnen de branche. Alle aangesloten bakkerijen worden beoordeeld op 15 onderdelen, waaronder microbiologisch onderzoek, certificeringen, allergenenbeheer, klanttevredenheid en digitale samenwerking. Holleman eindigde bovenaan het klassement, met name dankzij de hoge score op productkwaliteit en een foutloze bedrijfsbeoordeling.
Familiebedrijf
Bakkerij Holleman is stevig geworteld in de regio. Wat begon als een lokale bakkerij in Elden is uitgegroeid tot een modern familiebedrijf in Elst, geleid door de vierde generatie: Marco en Jacqueline Holleman, samen met hun zoons Mitchel en Nick. Zij produceren dagelijks vers brood en banket voor zowel foodretail als foodservice, met oog voor ambacht én innovatie.
Andere winnaars
Naast Holleman vielen ook andere bakkerijen in de prijzen. Bakkerij Schreuder uit Uddel behaalde de tweede plaats, dankzij hun scherpe focus op voedselveiligheid. De winnaar van vorig jaar, Bakkerij Koenen uit Westervoort, eindigde ditmaal op een verdienstelijke derde plek.
Bron: Top Bakkers/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Smilde Bakery van Koninklijke Smilde neemt De Maro over
Overname - Smilde Bakery, onderdeel van het internationale familiebedrijf Royal Smilde, heeft bakkerij De Maro uit Berkel-Enschot overgenomen. Met de acquisitie wil Smilde zijn positie in de Europese bakkerijsector verder versterken en de capaciteit en innovatiekracht binnen de groep vergroten.
Lees berichtVitam introduceert circulair brood in assortiment
Catering - Vitam, specialist in gezond en duurzaam eten en drinken, neemt als eerste grote cateraar circulair brood op in het assortiment. De circulaire meergranenbol is ontwikkeld door de Top Bakkers Groep en bestaat voor 30 procent uit gefermenteerd retourbrood van de vorige dag. Daarmee krijgt brood dat normaal zou worden weggegooid een tweede leven.
Lees berichtJesper Højer wordt nieuwe CEO van Jumbo Supermarkten
Benoeming - Jumbo Supermarkten maakt bekend dat de Deen Jesper Højer per 1 januari 2026 de functie van CEO op zich neemt. Højer brengt uitgebreide retailervaring mee en past met zijn persoonlijkheid en familiebedrijfservaring bij de cultuur van Jumbo, volgens de supermarktketen.
Lees berichtTop Bakkers Groep sluit zich aan bij Samen Tegen Voedselverspilling
Voedselverspilling - Top Bakkers Groep is sinds kort stakeholder van Stichting Samen Tegen Voedselverspilling. De organisatie uit Apeldoorn zet hiermee een volgende stap in haar duurzaamheidsbeleid, waarin het tegengaan van voedselverspilling een speerpunt is.
Lees berichtNieuwe joint venture voor dagverse brood Jumbo
Joint venture - Bakker Goedhart, Bakkerij BACU en Bakkerij Visser bundelen hun krachten in een nieuwe joint venture die zich richt op de landelijke levering van dagvers brood aan de ruim 700 Jumbo-supermarkten in Nederland. De samenwerking gaat officieel van start in januari 2026.
Lees berichtLantmännen Unibake neemt Boboli Benelux over
Overname - Lantmännen Unibake, een van de grootste bakkerijgroepen van Europa en onderdeel van de Zweedse coöperatie Lantmännen, neemt Boboli Benelux BV over. Met de acquisitie versterkt Unibake de positie op de Nederlandse markt en verstevigt het zijn aandeel in het snelgroeiende segment van hartige bakkerijproducten.
Lees bericht