Bakkerij Pandriks breidt voor 35 miljoen euro uit


Bakkerij – Bakkerij Pandriks in Meppel gaat fors uitbreiden. Eind 2020 staat er een hypermoderne brood bake off lijn en een volledig geautomatiseerd vrieshuis. De totale investering komt te liggen op 35 miljoen euro.

Bakkerij Pandriks nog geen tien jaar geleden opgericht (2011) en behoort tot een van de snelst groeiende bakkerijbedrijven. De producten worden gelevers aan internationale supermarktketen en bij veel out-of-homeklanten. Afgelopen week werd het startsein gegeven om fors uit te breiden.

Volgens Peter van den Berg, CEO van Pandriks zit het geheim van de groei van de bakkerij in de receptuur: “Ons concept is ontwikkeld vanuit de gedachte dat brood weer net zo lekker moet zijn als vroeger. De totale bereidingstijd, van het maken van deeg totdat het brood uit de steenoven komt is bij ons 30 uur, terwijl dit proces bij andere bakkerijen vaak zo’n 2 tot 3 uur in beslag neemt”. Door het lange proces heeft het brood een open, luchtige en spekkige structuur en een dunne korst die lang krokant blijft. Tevens zijn door dit proces e-nummers en andere kunstmatige toevoegingen overbodig.

Biologisch

Pandriks heeft in de Duitse plaats Fulda ook een moderne bakkerij onder de naam Bio Breadness. In deze bakkerij worden uitsluitend biologische bake off producten geproduceerd. Ondanks de grote capaciteit van de bakkerijen in Meppel en Fulda gaat Pandriks in Meppel toch uitbreiden. Van den Berg: “We bouwen circa 13.000 m2 productieruimte, waarin we naar verwachting de meest moderne en duurzaamste brood bake off lijn van Europa en wellicht van de wereld gaan plaatsen. Om de interne logistiek te optimaliseren en daarmee de duurzaamheid te verhogen, bouwen we een vol automatisch vrieshuis met 12.000 palletplaatsen. En met het plaatsen van 14.000 zonnepanelen en een elektrische oven werken we volop aan de duurzaamheidsagenda.”

Uitbreiding in Fulda

Plannen voor uitbreiding in Fulda, Duitsland zijn al in de maak. Van den Berg: “Ook op de Duitse markt groeien we hard en we streven ernaar om zo veel als mogelijk nationale vertegenwoordiging te hebben. Op dit moment zijn we in gesprek met de lokale autoriteiten om te kijken hoe we onze uitbreidingsplannen daar vorm kunnen geven.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Top Bakkers breidt directie uit

Benoeming - Top Bakkers heeft per 1 januari 2020 de directie uitgebreid. Naast Algemeen directeur Wim Doedens is Marco Simons (48) als Commercieel Directeur benoemd in het directieteam. De nieuwe directie wil zich in de bestaande marktsegmenten verder versterken met vernieuwende en ambachtelijke concepten en daarnaast de bake-off markt verder ontwikkelen met “het lekkerste van onze ambachtelijke bakkers”. Top Bakkers heeft hiertoe ook...

Lees bericht

Consument kiest vaker voor biologisch

Biologisch - Bijna de helft van de mensen die biologisch koopt, doet dit steeds vaker dan voorheen. Bewuster omgaan met het milieu (56%) en het ruimere assortiment (50%) zijn daarbij de grootste drijfveren. Dat blijkt uit onderzoek van Ruigrok NetPanel in opdracht van Bionext, ketenorganisatie voor de biologische sector. Uit het onderzoek blijkt dat ruim 70 van de consumenten weleens biologisch koopt. Naast...

Lees bericht

Biologisch horecaconcept The Barn in Leidsche Rijn gaat weer open

Formulenieuws – The Barn, de horecagelegenheid met uitsluitend biologische en verse producten, die onlangs failliet ging, opent in ieder geval weer één locatie. De vestiging in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn gaat vanaf morgen weer open. “Of het een doorstart moet worden genoemd, weet ik niet,” laat eigenaar René Jaspers weten aan @FoodClicks, “maar we openen in ieder geval weer een...

Lees bericht

Amsterdam krijgt weer een melkboer

Venten - Vanaf vrijdag 15 juni komt de melkboer weer terug in het Amsterdamse straatbeeld. Ondernemer en melkboer Marten Verdenius van MOMA rijdt vanaf dan wekelijks langs de pleinen van Amsterdam om verse melk en zuivel uit te venten vanuit zijn klassieke R4-melkauto. De reden waarom de melkboer weer terugkeert? In een straal van 12 km rondom de stad produceren zo'n 200...

Lees bericht


Vion start productie Waddenrund in nieuwe slachterij Leeuwarden

Vlees – Vion heeft in februari de nieuwe runderslachterij in Leeuwarden in gebruik genomen. Het bedrijf heeft bijna 20 miljoen euro geïnvesteerd in de locatie die is gebouwd volgens de laatste dierenwelzijns- en milieucriteria. De EU-gecertificeerde slachterij neemt voor Vion een belangrijke plaats in de bedrijfsstrategie in wat betreft duurzame en regionale vleesproductie. Ongeveer 500 veehouders doen mee aan het programma Waddenrund....

Lees bericht

‘Snoepen mag weer volop van zoetwarenbeurs ISM’

Beurzen – Gluten-, gelatine en suikervrij. Vegetarisch en biologisch. Ja zelfs snoep dat door tandartsen wordt aangeboden. Het was er allemaal op de zoetwarenbeurs ISM in Keulen. Snoepen mag weer, want er is voor iedere klant en wens wel een traktatie. Ook voor de gebruiker die volop bezig is met sporten en extra fit wil worden. De ISM is gisteren begonnen...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid