Bakkerij Schuld introduceert brood van brouwgraan
Introductie - Vanaf juni dit jaar verkoopt Bakkerij Schuld in al haar filialen een nieuw, koolhydraatarm brood, gemaakt van brouwgraan. Het circulaire ingrediënt is afkomstig MaGie Creations.
MaGie Creations is expert in de verwerking van brouwgraan tot functionele ingrediënten. Ingrediënten met een lage ecologische voetafdruk die geschikt zijn voor verwerking in producten als brood, banket en hybride vlees.
Eigenaar Jan-Aart Schuld van het bakkerijbedrijf: “Goed brood is het resultaat van goede ingrediënten. Mede daarom vermalen we zelf tarwe die we verwerken in ons brood. Daarnaast werken we al jaren aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk van onze bakkerij. Het omarmen van brouwgraan sluit hier naadloos op aan.” Michael Driessen, bakker bij Bakkerij Schuld: “Brouwgraan levert een rechtstreekse bijdrage aan het verlagen van het aantal koolhydraten in brood. Terwijl het tegelijkertijd extra vezels en eiwit toevoegt. Dat het bovendien het smaakprofiel van het brood verbetert was voor ons de kers op de spreekwoordelijke taart.”
Madeleine Gielens, oprichter en directeur van MaGie Creations: “Dit koolhydraatarme brood laat zien dat brouwgraan geschikt is voor de ontwikkeling van producten die scoren op gezondheid én duurzaamheid. Door brouwgraan te verwerken tot ingrediënten verminderen we voedselverspilling, waardoor er minder landbouwgrond en zoet water nodig is om ons eten te produceren.” Nederland produceert op jaarbasis 560 miljoen kilo brouwgraan, dat nu wordt afgewaardeerd tot veevoer, biomassa of zelfs wordt weggegooid.
Bron: MaGie Creation/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Albert Heijn vernieuwt broodassortiment
Supermarkt - Albert Heijn lanceert vanaf volgende week een nieuw gezonder en duurzamer broodassortiment. Voor de broodproducten wordt Nederlands graan gebruikt, is het zoutgehalte verlaagd en heeft het assortiment een groter volkorenaanbod. Ook zegt de supermarktketen dat het de prijzen heeft verlaagd.
Lees berichtOnverkocht La Place brood wordt Borrelbrood bij Jumbo Foodmarkt
Voedselverspilling – Jumbo introduceert tijdens de Verspillingsweek iets nieuws: Borrelbrood. Het gaat om onverkocht La Place brood van de vorige dag dat wordt belegd in de keukens van Jumbo Foodmarkten en vervolgens alsnog wordt verkocht.
Lees berichtBakkerij Pré Pain gaat brood maken van biergraan
Samenwerking – Bakkerij Pré Pain en circulair innovator MaGie Creations gaan samenwerken en hun assortiment uitbreiden met een duurzaam broodconcept. Pré Pain gaat broodproducten maken van het biergraan van MaGie Creations, een restproduct uit het bierbrouwproces.
Lees berichtPLUS supermarkten starten met verkoop brood van gisteren
Supermarkt - PLUS zet een volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling en start met de verkoop van brood van gisteren. Brood van de versafdeling dat niet op de dag zelf verkocht wordt, kost een dag later 25 cent, 50 cent of 75 cent. Brood van gisteren, is duidelijkherkenbaar door stickers en speciale borden en de volgende dag tot 11.00 uur te koop.
Lees berichtBakkerij Beukeveld bakt met ‘Nedertarwe’
Bakkerij Beukeveld bakt voortaan als één van de negen bakkers met graan van Nederlandse bodem, het zogenoemde Nedertarwe. Dat is bijzonder, het Nederlandse klimaat is namelijk niet ideaal voor graan om mee te bakken.
Lees berichtCircular Food Center-cluster wil aantal verspilde broden terugdringen
Voedselverspilling – Een cluster van bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheden wil hier, onder de vlag van het Circular Food Center wil werk maken van het aantal broden dat dagelijks wordt weggegooid. Brood heeft verreweg het grootste aandeel in verspilde foodproducten.
Lees bericht