Bakkerij Schuld introduceert brood van brouwgraan


Madeleine Gielens (l) van MaGie Creations en Jan-Aart Schuld van Bakkerij Schuld

Introductie - Vanaf juni dit jaar verkoopt Bakkerij Schuld in al haar filialen een nieuw, koolhydraatarm brood, gemaakt van brouwgraan. Het circulaire ingrediënt is afkomstig MaGie Creations.

MaGie Creations is expert in de verwerking van brouwgraan tot functionele ingrediënten. Ingrediënten met een lage ecologische voetafdruk die geschikt zijn voor verwerking in producten als brood, banket en hybride vlees.

Eigenaar Jan-Aart Schuld van het bakkerijbedrijf: “Goed brood is het resultaat van goede ingrediënten. Mede daarom vermalen we zelf tarwe die we verwerken in ons brood. Daarnaast werken we al jaren aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk van onze bakkerij. Het omarmen van brouwgraan sluit hier naadloos op aan.” Michael Driessen, bakker bij Bakkerij Schuld: “Brouwgraan levert een rechtstreekse bijdrage aan het verlagen van het aantal koolhydraten in brood. Terwijl het tegelijkertijd extra vezels en eiwit toevoegt. Dat het bovendien het smaakprofiel van het brood verbetert was voor ons de kers op de spreekwoordelijke taart.”

Madeleine Gielens, oprichter en directeur van MaGie Creations: “Dit koolhydraatarme brood laat zien dat brouwgraan geschikt is voor de ontwikkeling van producten die scoren op gezondheid én duurzaamheid. Door brouwgraan te verwerken tot ingrediënten verminderen we voedselverspilling, waardoor er minder landbouwgrond en zoet water nodig is om ons eten te produceren.”  Nederland produceert op jaarbasis 560 miljoen kilo brouwgraan, dat nu wordt afgewaardeerd tot veevoer, biomassa of zelfs wordt weggegooid.

Bron: MaGie Creation/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Albert Heijn vernieuwt broodassortiment

Supermarkt - Albert Heijn lanceert vanaf volgende week een nieuw gezonder en duurzamer broodassortiment. Voor de broodproducten wordt Nederlands graan gebruikt, is het zoutgehalte verlaagd en heeft het assortiment een groter volkorenaanbod. Ook zegt de supermarktketen dat het de prijzen heeft verlaagd.

Lees bericht



Bakkerij Pré Pain gaat brood maken van biergraan

Samenwerking – Bakkerij Pré Pain en circulair innovator MaGie Creations gaan samenwerken en hun assortiment uitbreiden met een duurzaam broodconcept. Pré Pain gaat broodproducten maken van het biergraan van MaGie Creations, een restproduct uit het bierbrouwproces.

Lees bericht

PLUS supermarkten starten met verkoop brood van gisteren

Supermarkt - PLUS zet een volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling en start met de verkoop van brood van gisteren. Brood van de versafdeling dat niet op de dag zelf verkocht wordt, kost een dag later 25 cent, 50 cent of 75 cent. Brood van gisteren, is duidelijkherkenbaar door stickers en speciale borden en de volgende dag tot 11.00 uur te koop.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid