Bakkersvak en IJs-Vak krijgen Veganplein


Ook in de bakkerijsector groeit de vraag naar vegan

Vakbeurzen –De Bakkersvak en IJs-Vak, die op 5, 6 en 7 maart 2023 in de Evenementenhal in Gorinchem worden gehouden, krijgen deze editie ook een Veganplein. Steeds meer bedrijven produceren vegan producten en kijken hoe zij zelf impact kunnen maken of duurzaamheid kunnen waarborgen. Daarnaast is de aandacht van de consument voor vegan en glutenvrije producten groeiende. Zo motiveert de organisatie.

Op de tiende editie wil de organisatie de bakkerijsector inspireren door de laatste ontwikkelingen in vegan producten en duurzame bakkerijproducten te tonen. Duurzaamheid en veganisme hebben steeds meer draagvlak in de maatschappij en ook de eiwittransitie is in volle gang. “We merken dat steeds meer bedrijven op Bakkersvak en IJs-Vak de urgentie voelen om hier iets mee te doen. Bedrijven gaan vaker op een creatieve manier nadenken over de duurzamere productie van dierlijke eiwitten of plantaardige alternatieven”, aldus Sharon Haans, Content Coördinator bij beursorganisator Easyfairs.

Het Veganplein krijgt een centrale plek op de beursvloer, waar bezoekers door partners van Bakkersvak uitgenodigd worden om ontwikkelingen op vegan gebied te bespreken én nieuwe vegan producten te proeven. Er liggen grote kansen in de markt voor een ruimer assortiment. Denk aan vegan, maar ook aan glutenvrij. Vegan en glutenvrije producten worden door een groeiende groep consumenten omarmd en zijn niet meer weg te denken uit de schappen.

Bron: EasyFairs/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Casual dining concept Vegitalian heeft internationale groeiambitie

Horecaconcept - De prijswinnende horecaondernemers achter het plantaardige casual dining concept Vegitalian gaan intensief samenwerken met een groep impact-investeerders om de stevige internationale groeiambities waar te maken. De komende jaren investeert V-SQUARE in de opening van tientallen vestigingen binnen en buiten Nederland van de restaurant-, catering- en bezorgketen. Begin april heropent het eerste restaurant aan de Schoutenstraat in Utrecht.

Lees bericht


Internorga zet samenwerking met ProVeg voort

Vakbeurzen – De conveniencebeurs Internorga, die van 10 tot 14 maart in Hamburg wordt gehouden, zet de samenwerking met ProVeg Internationaal opnieuw door. De twee partijen werken op het gebied van plantaardige voeding al vijf jaar samen.

Lees bericht


Vernieuwde Smullers open op Utrecht CS

Formulenieuws – De snackautomaat van de vernieuwde Smullers op Utrecht CS telt maar liefst 128 trekluikjes. De vestiging met de look & feel van het Smullers 2.0-format opende deze week en heeft daarmee een van de grootste automatiekmuren van Nederland.

Lees bericht


Westland Kaas neemt het merk ‘Kees’

Overname - Westland Kaas neemt het merk ‘Kees’ over en voegt hiermee een deels plantaardige variant op kaas aan haar portfolio toe. Westland heeft al een samenwerking met Those Vegan Cowboys, die vegan alternatieven ontwikkelen voor kaas.

Lees bericht

Vegan menu groeit in Nederland, maar ook internationaal

Analyse - Onder de vele restaurants die beschikbaar zijn via de Uber Eats app, is er een algemene groei in restaurants met veganistische opties op het menu in 2022. Uber Eats heeft die vergeleken met de cijfers van 2020. En wat blijkt? Daar waar de Nederlandse menukaarten een groei laten zien van iets meer dan 20%, toont Frankrijk een uitschieter van 4600%.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid