Banenplatform Deats speelt in op personeelstekort horeca


Ron Blaauw is met Ron Gastrobar een van de deelnemende horecaondernemers

Platform – Voor de pandemie was er een tekort aan personeel en corona heeft die situatie niet veranderd. Sinds de start van de crisis zijn zo’n 90.000 horecamedewerkers uitgeweken naar andere branches. Om die mensen te verleiden terug te keren nu de versoepelingen voor de deur staan, wordt het nieuwe banenplatform Deats gelanceerd. Daarop is het niet de werknemer, maar de werkgever die solliciteert.

Volgens Deats-oprichter Kevin Westermeijer focust het nieuwe banenplatform zich op het profiel en de wensen van de kandidaat. “Werkgevers solliciteren op de wensenlijst van een horecatalent. Ook latente werkzoekers geven middels een - desgewenst anoniem - profiel aan waar zij naar op zoek zijn. Wil een werkgever voldoen aan deze wensen en is het talent akkoord? Dan is er een match”. Westermeijer draait hiermee het sollicitatieproces om en bespaart daarmee de werkgever tijd en kosten. Maar ook het personeel heeft voordeel omdat het sneller aan een passende baan kan komen.

Deats kan worden gezien als een combinatie van LinkedIn, een traditionele vacaturesite en een datingapp speciaal ingericht voor de horeca. Het plan was er al voor corona, maar nu het personeelstekort niet is veranderd, heeft Westermeijer door geïnvesteerd in zijn software. “Werkgevers hebben lang gewacht met mensen aannemen door onduidelijkheid vanuit de overheid”, aldus Westermeijer. “Nu kunnen ze eindelijk aan de bak. Want hoewel Deats zich in eerste instantie focust op het horecatalent, helpen we werkgevers hiermee ook. Zij kunnen veel gerichter zoeken, hoeven geen vacatureteksten te schrijven en kunnen beginnen met zoeken zonder dat ze officieel een vacature hebben uitstaan”. Inmiddels hebben zaken zoals Ron Blaauw en the Harbour Club zich aangesloten.

Volgens Westermeijer is het eigenlijk gek dat een platform als Deats nog niet bestaat in de horeca, waar de tekorten aan personeel zo ernstig zijn. “Ik kom uit de techwereld en daar is het erg gebruikelijk dat de macht bij de kandidaat ligt. Door het zo aan te pakken zitten mensen beter op hun plek, zijn ze gelukkiger en daardoor beter in hun werk.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid