BBB Maastricht presenteert divers programma
Beurzen – Vandaag is de 64ste editie van BBB Maastricht van start gegaan met een zeer divers programma. Nieuw dit jaar is onder andere de innovatieve netwerkapp Grip die bezoekers en exposanten op basis profielen aan elkaar koppelt tijdens de beurs. In samenwerking met Hotel Management School Maastricht organiseert de BBB-beurs op dinsdag een gastronomisch congres met als thema Vital Food. Diverse partijen uit de zorg en sportwereld, maar ook uit de diëtiek laten hier hun licht schijnen over de rol van voeding op ons dagelijkse functioneren. Mede dankzij dergelijk inhoudelijke congressen belooft BBB Maastricht 2018 met ruim 400 exposanten en 15.000 verwachte bezoekers weer een interessant en bourgondisch feestje te worden zoals de horecawereld dat van Maastricht gewend is. NK Oestersteken Op dinsdag 9 oktober vindt om 16:00 uur het NK oestersteken plaats in het Wijntheater. Dit jaar bestaat de vakkundige jury uit Felix Wilbrink, culinair journalist van de Telegraaf, Wil van Merkenstein van Schmidt zeevis en de bekende Rotterdamse TV-kok Herman den Blijker. Cooking Mania Onder de noemer ‘Cooking Mania’ koken gevestigde en aanstormende chefs in een klein kooktheater met tribune met verschillende thematische ingrediënten. De kookwedstrijden kunnen door de aanwezigen tot in het kleinste detail worden gevolgd door de camera’s die alles vastleggen en de beelden live tonen op grote beeldschermen. De koks hebben de taak om ter plaatse een voor- en hoofdgerecht met Limburgse streekproducten te bereiden voor 4 juryleden en 3 gastentafels. De gerechten worden beoordeeld op verschillende elementen, zoals smaak, originaliteit en presentatie. Daarnaast wordt er iedere dag door Ecolab een hygiëneprijs uitgereikt aan de kok die het schoonst werkt volgens de HACCP code. Folie Culinaire Ook dit jaar biedt Folie Culinaire, het exclusieve gedeelte van de beurs, weer een programma met masterclasses en kookdemonstraties door (inter)nationale topchefs. Onder andere Lucas Felzine * van restaurant Uma, Mart Schepr bekend van restaurant Scherp en Karen Torosyan * van het Brusselse restaurant Bozar zullen hier kun kunsten tonen. Ook Soenil Bahadoer **, Patron Cuisinier van De Lindehof, komt op maandag 8 oktober een demonstratie geven. BBB Academy In de BBB Academy worden doorlopend presentaties gegeven specifiek voor horeca ondernemers. Met onderwerpen zoals wat te doen bij een greep uit de kas, welke bedrijfsvorm moet ik kiezen en hoe verbeter ik mijn hospitality met de nieuwe AVG? probeert de BBB Academy een bijdrage te leveren aan het succes van de horecaondernemer. Gault&Millau Theater GaultMillau, bekend van de befaamde gastronomiegidsen, krijgt een speciaal theater op Folie Culinaire. In het voormalig Wijn & Spijs theater koken zes Limburgse topchefs waaronder Servais Tielman (Cucino del Mondo- Heerlen) en Robin van de Bunt (De Leuf- Voerendaal) gerechten met producten van exposanten en die gecombineerd worden met wijnen. Bron: BBB/@FoodClicks Beurzen – Vandaag is de 64ste editie van BBB Maastricht van start gegaan met een zeer divers programma. Nieuw dit jaar is onder andere de innovatieve netwerkapp Grip die bezoekers en exposanten op basis profielen aan elkaar koppelt tijdens de beurs. In samenwerking met Hotel Management School Maastricht organiseert de BBB-beurs op dinsdag een gastronomisch congres met als thema Vital Food. Diverse partijen uit de zorg en sportwereld, maar ook uit de diëtiek laten hier hun licht schijnen over de rol van voeding op ons dagelijkse functioneren. Mede dankzij dergelijk inhoudelijke congressen belooft BBB Maastricht 2018 met ruim 400 exposanten en 15.000 verwachte bezoekers weer een interessant en bourgondisch feestje te worden zoals de horecawereld dat van Maastricht gewend is. NK Oestersteken Op dinsdag 9 oktober vindt om 16:00 uur het NK oestersteken plaats in het Wijntheater. Dit jaar bestaat de vakkundige jury uit Felix Wilbrink, culinair journalist van de Telegraaf, Wil van Merkenstein van Schmidt zeevis en de bekende Rotterdamse TV-kok Herman den Blijker. Cooking Mania Onder de noemer ‘Cooking Mania’ koken gevestigde en aanstormende chefs in een klein kooktheater met tribune met verschillende thematische ingrediënten. De kookwedstrijden kunnen door de aanwezigen tot in het kleinste detail worden gevolgd door de camera’s die alles vastleggen en de beelden live tonen op grote beeldschermen. De koks hebben de taak om ter plaatse een voor- en hoofdgerecht met Limburgse streekproducten te bereiden voor 4 juryleden en 3 gastentafels. De gerechten worden beoordeeld op verschillende elementen, zoals smaak, originaliteit en presentatie. Daarnaast wordt er iedere dag door Ecolab een hygiëneprijs uitgereikt aan de kok die het schoonst werkt volgens de HACCP code. Folie Culinaire Ook dit jaar biedt Folie Culinaire, het exclusieve gedeelte van de beurs, weer een programma met masterclasses en kookdemonstraties door (inter)nationale topchefs. Onder andere Lucas Felzine * van restaurant Uma, Mart Schepr bekend van restaurant Scherp en Karen Torosyan * van het Brusselse restaurant Bozar zullen hier kun kunsten tonen. Ook Soenil Bahadoer **, Patron Cuisinier van De Lindehof, komt op maandag 8 oktober een demonstratie geven. BBB Academy In de BBB Academy worden doorlopend presentaties gegeven specifiek voor horeca ondernemers. Met onderwerpen zoals wat te doen bij een greep uit de kas, welke bedrijfsvorm moet ik kiezen en hoe verbeter ik mijn hospitality met de nieuwe AVG? probeert de BBB Academy een bijdrage te leveren aan het succes van de horecaondernemer. Gault&Millau Theater GaultMillau, bekend van de befaamde gastronomiegidsen, krijgt een speciaal theater op Folie Culinaire. In het voormalig Wijn & Spijs theater koken zes Limburgse topchefs waaronder Servais Tielman (Cucino del Mondo- Heerlen) en Robin van de Bunt (De Leuf- Voerendaal) gerechten met producten van exposanten en die gecombineerd worden met wijnen. Bron: BBB/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek