BBB Maastricht viert 70 jaar met wereldrecord vlaai
Vakbeurzen - De 70e editie van horecavakbeurs BBB Maastricht trok van 6 tot en met 8 oktober duizenden bezoekers naar het MECC Maastricht. De jubileumeditie bracht traditie en innovatie samen in een recordeditie, aldus de organisatie.
Hoogtepunt was de officiële Guinness World Record-poging voor de grootste vlaai ter wereld: een indrukwekkend exemplaar van 7 meter doorsnee, gemaakt onder leiding van patissier Sébastien Trudelle (Smores). De vlaai, goed voor zo’n 9.000 porties, werd gedeeld met bezoekers én de voedselbank, als eerbetoon aan de bakkerij-oorsprong van de beurs uit 1955.
Future Stage
Naast deze ode aan traditie stond innovatie centraal op de Future Stage, waar experts als Casper Reinders en Benjamin Calleja hun visie gaven op de toekomst van gastvrijheid. Ook toonden exposanten technologische primeurs, zoals de zelfreinigende AI-combi-oven van Unox.
MICHELIN-sterren
Uit een rondvraag van de organisatie waarvan melding wordt gemaakt in het slotbericht, bleek dat de bezoekerskwaliteit dit jaar uitzonderlijk hoog lag. De aanwezigheid van MICHELIN – dat de sterren voor 2025 uitreikte tijdens de openingsdag – onderstreepte bovendien de positie van BBB Maastricht als hét culinaire en zakelijke platform van de Nederlandse horeca.
De volgende editie vindt plaats van 5 t/m 7 oktober 2026.
Bron: BBB Maastricht/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Ruim 20.000 horecaprofessionals bezoeken 12e editie Gastvrij Rotterdam
Vakbeurzen - De twaalfde editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam heeft deze week 20.624 professionals uit de horeca- en foodservicebranche samengebracht in Rotterdam Ahoy. Met 534 exposanten en een breed programma van wedstrijden, proeverijen en themapaviljoens bevestigde de beurs opnieuw haar positie als toonaangevend platform voor innovatie, ontmoeting en inspiratie.
Lees berichtHOMiES en Gastvrij Rotterdam verlengen samenwerking
Samenwerking - HOMiES, het platform voor foodservice-innovatie, en horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam hebben hun samenwerking met een jaar verlengd. Na een succesvolle editie van het vernieuwde Start-Up Paviljoen, waar 32 jonge bedrijven zich presenteerden, is gezamenlijk besloten dat het initiatief ook in 2026 terugkeert.
Lees berichtSVH verbreedt koers naar Horeca & Hospitality
Opleiding - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) gaat voortaan door als SVH Horeca & Hospitality. Met de naamswijziging benadrukt de organisatie haar verbrede rol als fundament voor de héle gastvrijheidssector: van horeca en foodservice tot bakkerij, leisure, toerisme en zorg.
Lees berichtInschrijving geopend voor HANOS Gouden Koksmuts 2025/2026
Wedstrijd - De strijd om de HANOS Gouden Koksmuts 2025/2026 is gestart. Horecateams kunnen zich inschrijven voor de voorrondes van deze prestigieuze kookwedstrijd, georganiseerd door de Stichting Kookwedstrijden Gastronomisch Gilde i.o.
Lees berichtUnilever brengt de ijsdivisie naar de beurs
IJs - Unilevers ijsdivisie gaat naar de beurs, zo maakt het bedrijf vandaag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers. Unilever boekte vorig jaar een omzet van € 60,8 miljard, een stijging van 2% ten opzichte van 2023. De ijsdivisie - een naam voor het nieuwe bedrijf is er nog niet - omvat merken als Ben & Jerry’s, Magnum en Ola, en wordt een...
Lees berichtNa Conimex nu Unox van Unilever in andere handen
Overname – Voedingsmiddelenconcern Zwanenberg Food Group wil de merken Unox en (in België en Griekenland) Zwan overnemen van Unilever. De beoogde overname omvat tevens de productielijnen van Unilever voor soepen in stazakken (‘pouches’). Na Conimex gaat nu het Unox-merk over in andere handen.
Lees bericht