Bedrijven gaan productie tempeh in India stimuleren


Henk Schouten (l) en Jose Martin Javier ondertekenen de MoU in aanwezigheid van demissionair Minister-President Mark Rutte en Marel-vertegenwoordiger Harold Swinkels tijdens een handelsmissie in India

Samenwerking - CFSS en Marel India gaan een strategische samenwerking aan om de productie van tempeh in India te stimuleren. Henk Schouten, CEO van Schouten Europe en initiatiefnemer van het Tempeh Today project en Jose Martin Javier, General Manager van Marel India ondertekenden een Memorandum of Understanding (MoU).

De ondertekening gebeurde in aanwezigheid van demissionair Minister-President Mark Rutte en Marel-vertegenwoordiger Harold Swinkels tijdens een handelsmissie in India. Het Nederlandse familiebedrijf Schouten Europe, lanceerde in 2021 in Bangalore (India) een innovatieve manier van duurzame en gezonde voedselproductie: Tempeh Today. In high tech Small Fermentation Units (SFU’s) wordt lokaal het eiwitrijke Tempeh geproduceerd. Tempeh is een gefermenteerd veganistisch product gemaakt van sojabonen. CFSS is het bedrijf achter Tempeh Today.

De Nederlandse vinding levert een toekomstbestendige bijdrage aan het terugdringen van het eiwittekort onder de Indiase bevolking. “De samenwerking met Marel is een belangrijke volgende stap in de uitrol van het concept”, aldus Schouten. Het doel is om 20 productielocaties over heel India te vestigen, waarbij elke locatie gebruikmaakt van gestandaardiseerde productiemethoden. Deze methoden worden vanuit Nederland online gemonitord, waardoor consistente kwaliteit kan worden gegarandeerd en de tempeh zowel lokaal als landelijk op de markt kan worden gebracht.

MFU

Naast het Small Fermentation Unit (SFU)-concept heeft CFSS ook het concept van het Micro Fermentation Unit (MFU) geïntroduceerd. De benodigde apparatuur, inclusief grondstoffen, wordt geleverd aan kwetsbare families rondom de SFU-locaties in India. Met behulp van de MFU kunnen deze families zelf tempeh produceren, die vervolgens als grondstof aan CFSS wordt geleverd. Dit stelt de families in staat om een inkomen te verdienen.

Marel

Marel India Pvt. Ltd. is een volledige dochteronderneming van Marel: een internationaal bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van hoogwaardige apparatuur, oplossingen, diensten en software voor de voedselverwerkingsindustrie. Marel streeft ernaar om veilig, betaalbaar en voedzaam voedsel te produceren, terwijl ze tegelijkertijd aandacht besteden aan milieubescherming en ethische voedselproductie. “Het Tempeh Today-concept van CFSS B.V. past daarom naadloos in onze visie”, aldus Harold Swinkels van Marel. “Het is een uniek initiatief dat een grote bijdrage kan leveren aan de volksgezondheid in India”.

Bron: Schouten Europe/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schouten Europe introduceert Pops zonder Kip

Introductie - Het Giessense familiebedrijf Schouten Europe introduceert de “Southern Fried Pops zonder kip”.  Dit volledig plantaardige product speelt in op de groeiende vraag naar plant-based snacks, volgens Schouten. Het terugdringen van de consumptie van vlees wordt wereldwijd gezien als een belangrijke pijler om de klimaatverandering tegen te gaan.

Lees berichtSchouten Europe en Grassa willen vleesvervangers van graseiwit

Samenwerking - Met eiwit uit gras vleesvervangers ontwikkelen. Dát is het doel van de samenwerking tussen het Brabantse familiebedrijf Schouten Europe en het Noord-Limburgse Grassa. Graseiwit is een geschikt alternatief voor soja, een ingrediënt dat nu vaak in vleesvervangers wordt gebruikt. Grassa en Schouten gaan de komende jaren de toepassingsmogelijkheden van graseiwit in vleesvervangers, onderzoeken en testen.

Lees berichtSchouten Europe bij top innovatieve MKB-foodbedrijven in Nederland

Verkiezing - Schouten Europe heeft een tweede plaats behaald in de prestigieuze KVK Innovatie Top 100. Het Brabantse familiebedrijf mag zich daarmee het meeste innovatieve MKB-foodbedrijf van Nederland noemen. Schouten ontwikkelt en produceert vlees- en visvervangers en behaalde de toppositie met haar plantaardige tonijn. De eerste plaats was voor Grown.bio dat een duurzaam alternatief voor piepschuim ontwikkelde.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid