Belastingdienst: ‘Bij financiële nood verlenging uitstel van betaling’


Belastingdienst - Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Dat adviseert de Belastingdienst aan ondernemers die in financiële nood zitten.

Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de detailhandel, hierover een brief van de Belastingdienst. De Belastingdienst weet dat het bijzonder uitstel voor deze ondernemers is afgelopen, maar dat zij nog geen verlenging hebben aangevraagd. Dit terwijl zij, na afloop van het bijzonder uitstel, niet alle belastingen waarvoor zij aangifte moeten doen op tijd hebben betaald. Voor ondernemers in die situatie roept de Belastingdienst op om het bijzonder uitstel van  betaling te verlengen. Dat kan tot uiterlijk 30 juni aanstaande.

Volgens de Belastingdienst zitten er voordelen aan het verlengen van het uitstel. De Belastingdienst schrijft:

- Door uw uitstel van betaling te verlengen, hoeft u de belastingen waarvoor u uitstel krijgt, pas vanaf 1 juli weer op tijd te betalen. Dit geldt ook voor de belastingen die u nog niet hebt betaald, na afloop van uw eerdere bijzondere uitstel van 3 maanden.

- Voor de schuld die u tot 1 juli hebt opgebouwd voor de belastingen waarvoor u bijzonder uitstel had, krijgt u vanaf 1 oktober een betalingsregeling van 36 maanden.

Verlenging van het uitstel is te regelen via een online formulier op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel. Daar zijn ook de voorwaarden voor verlenging terug te vinden. Ook bij twijfel of aan de betalingsverplichtingen is te voldoen tot 1 juli is het volgens de Belastingdienst beter verlenging aan te vragen. Ook als nog niet eerder bijzonder uitstel van betaling is aangevraagd.

Gevolgen bij niet verlengen

Als ondernemers ervoor kiezen het uitstel niet te verlengen , maar desalniettemin de belastingen niet op tijd betalen, wordt niet voldoen aan de voorwaarden voor de terugbetalingsregeling van 36 maanden. En moet de belastingschuld al vóór 1 oktober 2021 worden betaald. Op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel is daarover meer informatie terug te vinden. Hier staat per situatie beschreven wat de specifieke gevolgen zijn.

Daarop is ook informatie terug te vinden als bepaalde regels wijzigen. Het is namelijk mogelijk dat het kabinet de komende maanden de regeling voor bijzonder uitstel van betaling nog aanpast. Meer info: www.belastingdienst.nl/bijzonderuitstel

Bron: Belastingdienst/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Belastingdienst geeft horecaondernemers tips voor aangifte

Belastingdienst – De Belastingdienst wil de komende tijd horecaondernemers helpen bij het opstellen van de aangifte inkomensbelasting. De komende periode doen ruim 1,5 miljoen ondernemers aangifte inkomstenbelasting over 2020. Zo’n 450.000 van hen vullen de belastingaangifte zelf in via Mijn Belastingdienst.

Lees bericht


Belastingdienst informeert zzp-ers in de horeca over zelfstandigenaftrek

Belastingaangifte – De Belastingdienst heeft extra hulpteksten in de online aangifte toegevoegd, om ondernemers in de horecabranche die zelf aangifte doen te helpen bij het juist en volledig invullen van het winstgedeelte. Hierin wordt vooral aandacht gevraagd voor het vooraf checken op het recht op zelfstandigenaftrek. De Belastingdienst raadt hiervoor het gebruik van de OndernemersCheck aan.

Lees bericht

Belastingdienst geeft (zomer)tips voor de btw-aangifte

Zakelijk  – Ondernemers vergeten tijdens  de vakantieperiode soms tijdig hun belastingaangifte te doen. Dat signaleert althans de belastingdienst. Met name startende ondernemers realiseren zich te laat dat zij uiterlijk woensdag 31 juli de btw-aangifte en -betaling over het tweede kwartaal moeten indienen. Via de ondernemersportaal ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’ wil de belastingdienst startende, maar ook al langer opererende, ondernemers, behulpzaam zijn met vragen...

Lees bericht

Een derde ondernemers in de horeca doet zelf belastingaangifte

Onderzoek – Een derde van de ondernemers werkzaam in de horeca doet de belastingaangifte zelf. Het merendeel (92,2%) doet dit met het vertrouwen dat zij de aangifte correct hebben ingevuld. Dit blijkt uit een recente peiling in opdracht van de Belastingdienst onder zelfaangevers. Iets minder dan helft van de zelfstandigen in de horeca zegt wel eens uitstel van belastingaangifte te hebben aangevraagd....

Lees bericht


Belastingdienst gaat startende horecaondernemers helpen

Advies – De Belasdingdienst gaat startende ondernemers helpen met hun belastingen. Dat laat de dienst in een persbericht weten. Het advies maakt onderdeel uit van de campagne: ‘Een goede start is vooruitzien’. Volgens de Belastingdienst is het aantal nieuwe horecagelegenheden de afgelopen vijf jaar flink gegroeid. Om ondernemers met een bedrijf jonger dan drie jaar te helpen, voert de Belastingdienst momenteel...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid