Belastingdienst: ‘Bij financiële nood verlenging uitstel van betaling’


Belastingdienst - Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Dat adviseert de Belastingdienst aan ondernemers die in financiële nood zitten.

Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de detailhandel, hierover een brief van de Belastingdienst. De Belastingdienst weet dat het bijzonder uitstel voor deze ondernemers is afgelopen, maar dat zij nog geen verlenging hebben aangevraagd. Dit terwijl zij, na afloop van het bijzonder uitstel, niet alle belastingen waarvoor zij aangifte moeten doen op tijd hebben betaald. Voor ondernemers in die situatie roept de Belastingdienst op om het bijzonder uitstel van  betaling te verlengen. Dat kan tot uiterlijk 30 juni aanstaande.

Volgens de Belastingdienst zitten er voordelen aan het verlengen van het uitstel. De Belastingdienst schrijft:

- Door uw uitstel van betaling te verlengen, hoeft u de belastingen waarvoor u uitstel krijgt, pas vanaf 1 juli weer op tijd te betalen. Dit geldt ook voor de belastingen die u nog niet hebt betaald, na afloop van uw eerdere bijzondere uitstel van 3 maanden.

- Voor de schuld die u tot 1 juli hebt opgebouwd voor de belastingen waarvoor u bijzonder uitstel had, krijgt u vanaf 1 oktober een betalingsregeling van 36 maanden.

Verlenging van het uitstel is te regelen via een online formulier op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel. Daar zijn ook de voorwaarden voor verlenging terug te vinden. Ook bij twijfel of aan de betalingsverplichtingen is te voldoen tot 1 juli is het volgens de Belastingdienst beter verlenging aan te vragen. Ook als nog niet eerder bijzonder uitstel van betaling is aangevraagd.

Gevolgen bij niet verlengen

Als ondernemers ervoor kiezen het uitstel niet te verlengen , maar desalniettemin de belastingen niet op tijd betalen, wordt niet voldoen aan de voorwaarden voor de terugbetalingsregeling van 36 maanden. En moet de belastingschuld al vóór 1 oktober 2021 worden betaald. Op belastingdienst.nl/bijzonderuitstel is daarover meer informatie terug te vinden. Hier staat per situatie beschreven wat de specifieke gevolgen zijn.

Daarop is ook informatie terug te vinden als bepaalde regels wijzigen. Het is namelijk mogelijk dat het kabinet de komende maanden de regeling voor bijzonder uitstel van betaling nog aanpast. Meer info: www.belastingdienst.nl/bijzonderuitstel

Bron: Belastingdienst/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Belastingdienst: ‘Weet waar je recht op hebt als ondernemer’

Belastingdienst  – Het is weer tijd voor de belastingaangifte inkomstenbelasting. Heb je een eigen horecaonderneming en ben je ondernemer voor de inkomstenbelasting? Dan kun je misschien minder belasting betalen door gebruik te maken van een aantal aftrekposten. Zo mag je € 6.310 van je winst afhalen als je meer dan 1.225 uur aan je bedrijf werkte. En ben je startende ondernemer? Dan heb je...

Lees bericht
‘Helft van startende ondernemers ziet graag af van btw-aangifte’

Belastingdienst - Uit een flitspeiling van de Belastingdienst blijkt dat bijna de helft van de startende ondernemers en zzp’ers graag afziet van de btw-aangifte. Het gaat hierbij om ondernemers die zelf hun btw-aangifte doen. Voor ondernemers met een structurele jaaromzet van € 20.000 of minder is dat mogelijk door deel te nemen aan de kleineondernemersregeling. De Belastingdienst roept deze ondernemers op...

Lees bericht


© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid