‘Beleggen’ in je favoriete restaurant met SPAARdehoreca


Beleggen – Gangmakers, de app die gasten mobiliseert naar een horecazaak te komen, is het platform SPAARdehoreca.nl gestart, dat voor getroffen horecaondernemers direct cash oplevert.

Klanten die onder normale omstandigheden geld uitgeven in hun favoriete restaurant of café kunnen dat vanaf maandag 23 maart ‘beleggen’ in hun zaak. Voor de horecaondernemer in kwestie betekent het directe cash, maar voor de belegger betekent het dat het geld dat hij later – als de zaken weer open zijn – weer kan besteden is aangegroeid tot een hoger bedrag, omdat hij over het geld rente ontvangt.

Voorbeeld

Stel een gast legt op 25 maart 20 euro in bij zijn favoriete restaurant. Als het restaurant op 6 april zijn deuren weer mag openen, heeft hij €1,32 gespaard. Maar als het restaurant pas op 1 juni mag openen, heeft hij €7,48 gespaard.

Hoe werkt het dan?

Via www.SPAARdehoreca.nl (en via de Gangmakers app) kunnen gasten vanaf maandag 23 maart hun ‘gewoonlijke’ besteding inleggen bij hun favoriete horecagelegenheden. De inkomsten hiervan gaan rechtstreeks naar de gekozen zaken. Elk ingelegde bedrag wordt voor de gasten direct omgezet in een tegoed, dat elke dag net iets meer waard wordt. Als dank ontvangt de gast namelijk per dag 0,55% ‘rente’ over de inleg (200% op jaarbasis). Zodra de horeca de deuren weer mag openen kan het tegoed via een digitale waardebon besteed worden.

Gangmakers

De app Gangmakers zet normaliter ‘gangmakers’ in die helpen om voorbijgangers en thuiszitters eerder naar een horecazaak te lokken. Inmiddels zijn meer dan 200 horecazaken in Nederland en België aangesloten. Gangmakers wil nu deze en alle andere horecazaken een steuntje in de rug te geven.

Het initiatief is niet alleen beschikbaar voor zaken die zijn aangesloten bij Gangmakers. Ook andere horecagelegenheden kunnen zich aanmelden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsCasual dining concept Vegitalian heeft internationale groeiambitie

Horecaconcept - De prijswinnende horecaondernemers achter het plantaardige casual dining concept Vegitalian gaan intensief samenwerken met een groep impact-investeerders om de stevige internationale groeiambities waar te maken. De komende jaren investeert V-SQUARE in de opening van tientallen vestigingen binnen en buiten Nederland van de restaurant-, catering- en bezorgketen. Begin april heropent het eerste restaurant aan de Schoutenstraat in Utrecht.

Lees bericht

Instock wil meer voedsel redden en gaat verhuizen

Voedselverspilling -  Instock heeft inmiddels meer dan 2 miljoen kg aan eten gered van verspilling. Dit jaar verwacht Instock meer dan een miljoen kilo te redden. Om de grotere hoeveelheden met eten te kunnen ontvangen verhuist Instock in april met hun Food Rescue Center naar Diemen naar een grotere locatie.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid