Belgisch horecaconcept Wasbar wil starten in Nederland


Wasbar wil de komende jaren een tiental locaties openen in Nederland, met name in het zuiden / Foto bij: Wasbar

Buitenland - Het Vlaamse horecaconcept Wasbar komt mogelijk naar Nederland. Het horecaconcept meldt dit aan het Belgische blad De Tijd. Volgens productmanager Johan Luypaert heeft het horecaconcept de ambitie de komende jaren tientallen vestigingen te openen, vooral in het zuiden van Nederland.

Wasbar heeft in België momenteel twaalf locaties. Het concept dat bedacht werd door Yuri Vandenbogaerde en Dries Henau is een combinatie tussen een restaurant en wasserette. Het concept waarbij je kunt eten, terwijl de was wordt gedaan, is in 2012 bedacht en staat sindsdien op mening trendtourlijstje. Vestigingen zijn er onder meer in Antwerpen, Gent, Brussel en Brugge.

Franchisepartners

Wasbar heeft zich eerder uitgesproken om de sprong naar de Nederlandse markt te maken. Waar de locaties komen is nog niet duidelijk "De zoektocht naar franchisepartners is bezig", aldus Luypaert in De Tijd. Wasbar zoekt in ieder geval een ondernemer voor Tilburg.

Bron: De Tijd/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste energieneutrale KFC-restaurants in Nederland

Formulenieuws – De Kentucky Fried Chicken (KFC)-locaties in Almelo en Steenwijk zijn de eerste vestigingen met een A+++++ certificering. Dit betekent dat de restaurants erkend zijn als volledig energieneutrale gebouwen met het hoogste energielabel dat er op dit moment is. Volgens KFC is het een  primeur in de Nederlandse fastfoodservice-industrie.

Lees bericht


NFV Franchise Trofee 2024 voor fastserviceketen Verhage

Verkiezing - Verhage is de winnaar van de NFV Franchise Trofee 2024, de jaarprijs van de Nederlandse Franchise Vereniging. Verhage liet twee andere genomineerde franchiseformules achter zich. Dat waren de Groningse koffieformule Doppio Espresso en AMI, een keten van kapsalons.

Lees bericht

Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees berichtSpare Rib Express opent 80e bezorgrestaurant in Gouda

Formulenieuws – Fastfoodformule Spare Rib Express heeft in Gouda de deuren geopend van het 80e bezorgrestaurant. Franchisenemers van de locatie zijn de broers Bob en Niels van der Wende die al drie andere restaurants van de formule runnen. Sinds 2020 zijn de broers al bij de franchiseformule aangesloten.

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid