Belgische Colruyt gaat verse maaltijden bezorgen


Formulenieuws – De Belgische retailer Colruyt gaat verdere stappen zetten in foodservice en start met een zogenaamde ‘dark kitchen’. Onder de naam Rose Mary begint de discounter met een eigen maaltijdbezorgdienst. Het gaat om  een test in het bezorgen van verse en gezonde maaltijden.

De gerechten voor de maaltijdbezorgdienst worden door chef-koks samengesteld en klaargemaakt in de keuken van Colruyt Group Academy in Ukkel, zo laat het bureau Foodservice Alliance op de website weten. Het gaat om een nieuw kleinschalig foodconcept dat intern binnen Colruyt is ontwikkeld en aan moet sluiten op een ontwikkeling waarbij foodservice en retail steeds meer in elkaar schuiven, motiveert woordvoerder Hanne Popp van Colruyt de stap.

Colruyt Group ziet Rose Mary als een gezonder alternatief voor andere maaltijdbezorgdiensten en wil zich afzijdig houden van wat de meeste fastfood bedrijven als bezorgmaaltijden aanbieden. De chef-koks bij Rose Mary richten zich op gezonde en speciale maaltijden volgens 3 categorieën: twisted classics, tasty healthies en world kitchen.

Vers

Daarnaast is de versheid een belangrijk aspect van de maaltijden. Alle gerechten voor 12 uur ’s middags besteld, worden ’s avonds met een fietskoerier bezorgd. Het gebied waar de pilot loopt is door de bezorging per fiets beperkt. Colruyt benadrukt dan ook dat het vooralsnog vooral de bedoeling is om ervaring op te doen en te kijken hoe de consument op de service gaat reageren.

Cru

De Colruyt Group is met de verswinkels onder de naam Cru ook bezig met foodservice. De winkels zijn gebouwd rondom het ambacht van brood, vlees, vis en andere versafdelingen. De drie locaties zijn niet winstgevend, maar blinken uit in ambachtelijkheid en exclusiviteit. Ook bij Cru is, mede door de coronamaatregelen, gestart met bezorging in de regio Halle en Overijse.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid