Bestel- & betaalapp rukt op in bedrijfsrestaurants Sodexo


Catering - In rap tempo worden in de bedrijfsrestaurants die Sodexo runt bij haar klanten de bestel- & betaalapps omarmd, zo laat het bedrijf weten. Corona zorgt voor een aanzienlijke versnelling in het gebruik van deze app en voorkomt op die manier rijen bij de kassa. De app heeft nu ook een Scan & Go-functie, waardoor er nog meer mogelijkheden ontstaan.

De app Your Order is een uitstekend middel gebleken om afstand te houden in de werkomgeving en in bedrijfsrestaurants. Met name die laatste plek is een omgeving  waar pre-corona veel mensen samenkwamen. Inmiddels is de app op zo’n zestig locaties door het hele land geactiveerd. Via het bestel- & pick-up platform kunnen de aanwezige medewerkers en gasten op ieder gewenst moment van de dag eten en drinken bestellen, die direct na bestelling kunnen worden afgerekend via iDeal of creditcard. Het cateringteam op locatie zorgt ervoor dat de bestelling op het afgesproken moment klaar staat bij één van de pick-up points op de betreffende locatie.

Scan & Go bij Van Oord

In de app Your Order is recentelijk ook de Scan & Go optie toegevoegd. In het restaurant scannen gasten zelf de artikelen met de smartphone en betalen deze in de app. Daardoor hoeven de medewerkers niet meer in de rij staan voor de kassa. De eerste gebruiker van Scan & Go is internationaal maritiem bedrijf Van Oord die voor zijn panden in Rotterdam en Gorinchem de meerwaarde inziet van dit volledig digitale systeem. Het bedrijf liet op beide locaties digitale schaplabels aanbrengen. Farida Sabar, Contract Manager Catering Fleet, Facility Services & Health Services bij Van Oord: “De uitrol van de Scan & Go app door Sodexo in onze restaurants is een mooi voorbeeld van hoe Van Oord inzet op innovatie en optimalisatie op allerlei vlakken.”

Versnelling

De inzet van de bestel & betaalapp was voor de coronapandemie al groeiend, alleen is het nu wel in een stroomversnelling gekomen. Jelmer de Groot, Client Operations Lead bij Sodexo: “De hele trend naar digitalisering versnelt, zeker ook in de foodbusiness. Your Order is daar een goed voorbeeld van. In korte tijd zien we het aantal klanten dat deze bestel- en pick-up app wil gebruiken, sterk toenemen, omdat zij op zoek zijn naar gemak, snelheid én veiligheid voor hun medewerkers. Met de extra toevoeging Scan & Go zullen nog meer bedrijven dit ook gaan aanbieden aan hun medewerkers.”

Bron: Sodexo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Rene Bos verschuift met Bram Stolk van schoolcateraar naar softwarebedrijf

Vending - Niet de frisdrank- of snackautomaat is mogelijk aan een volgende generatie toe, maar het betaalsysteem en de wijze waarop de vendingmachine met klanten communiceert. Dat is wat directeur Rene Bos van cateringbedrijf Scoolcompany dacht alvorens aan de slag te gaan met een aantal softwarepartners voor een nieuwe betaal- en bestelsoftware, voor zowel de counter- als vendingverkoop.

Lees bericht
Aantal bezoeken buitenshuis nog boven niveaus eerste lockdown

Analyse – De Horeca – inclusief de segmenten  fastservice, vervoer en catering - liggen tezamen -38% lager in P11 (week 41 tot en met  week 44),  in vergelijking met de zelfde periode in voorgaande jaren. Cumulatief gezien tot en met periode P11 is dit -33%. In p4 en P5 lag dit gemiddeld op -56%.

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid