Bestel- & betaalapp rukt op in bedrijfsrestaurants Sodexo


Catering - In rap tempo worden in de bedrijfsrestaurants die Sodexo runt bij haar klanten de bestel- & betaalapps omarmd, zo laat het bedrijf weten. Corona zorgt voor een aanzienlijke versnelling in het gebruik van deze app en voorkomt op die manier rijen bij de kassa. De app heeft nu ook een Scan & Go-functie, waardoor er nog meer mogelijkheden ontstaan.

De app Your Order is een uitstekend middel gebleken om afstand te houden in de werkomgeving en in bedrijfsrestaurants. Met name die laatste plek is een omgeving  waar pre-corona veel mensen samenkwamen. Inmiddels is de app op zo’n zestig locaties door het hele land geactiveerd. Via het bestel- & pick-up platform kunnen de aanwezige medewerkers en gasten op ieder gewenst moment van de dag eten en drinken bestellen, die direct na bestelling kunnen worden afgerekend via iDeal of creditcard. Het cateringteam op locatie zorgt ervoor dat de bestelling op het afgesproken moment klaar staat bij één van de pick-up points op de betreffende locatie.

Scan & Go bij Van Oord

In de app Your Order is recentelijk ook de Scan & Go optie toegevoegd. In het restaurant scannen gasten zelf de artikelen met de smartphone en betalen deze in de app. Daardoor hoeven de medewerkers niet meer in de rij staan voor de kassa. De eerste gebruiker van Scan & Go is internationaal maritiem bedrijf Van Oord die voor zijn panden in Rotterdam en Gorinchem de meerwaarde inziet van dit volledig digitale systeem. Het bedrijf liet op beide locaties digitale schaplabels aanbrengen. Farida Sabar, Contract Manager Catering Fleet, Facility Services & Health Services bij Van Oord: “De uitrol van de Scan & Go app door Sodexo in onze restaurants is een mooi voorbeeld van hoe Van Oord inzet op innovatie en optimalisatie op allerlei vlakken.”

Versnelling

De inzet van de bestel & betaalapp was voor de coronapandemie al groeiend, alleen is het nu wel in een stroomversnelling gekomen. Jelmer de Groot, Client Operations Lead bij Sodexo: “De hele trend naar digitalisering versnelt, zeker ook in de foodbusiness. Your Order is daar een goed voorbeeld van. In korte tijd zien we het aantal klanten dat deze bestel- en pick-up app wil gebruiken, sterk toenemen, omdat zij op zoek zijn naar gemak, snelheid én veiligheid voor hun medewerkers. Met de extra toevoeging Scan & Go zullen nog meer bedrijven dit ook gaan aanbieden aan hun medewerkers.”

Bron: Sodexo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsMarkies en Summa College zetten stappen in verduurzaming schoolkantines

Schoolcatering – Een duurzaam en gezond voedselaanbod, intensief hergebruik van overgebleven producten en het doneren van reststromen aan stadsboerderijen in Zuidoost-Brabant. Dit zijn enkele opvallende ingrediënten van de samenwerking van het Summa College en Markies Catering bij de exploitatie van schoolkantines, die in september ingaat.

Lees bericht


Vitam opent ‘dark kitchen’ Chef by Vitam

Catering – Vitam opent een ‘dark kitchen’ in Amstelveen, genaamd Chef by Vitam. Hiermee speelt de facilitaire horecadienstverlener in op de veranderende wensen van medewerkers van de Rijksoverheid die hybride werken. Gerechten worden in een centrale keuken voorbereid, die vervolgens worden afgemaakt op de betreffende locatie worden afgemaakt. Hierdoor is het voor Vitam mogelijk om een breder assortiment aan te bieden,...

Lees bericht


Hutten winnaar in ‘categorie catering’ in MT500

Verkiezing - In de categorie Catering, schoonmaak, beveiliging en diverse zakelijke dienstverlening van de MT500 staat Hutten dit jaar op de eerste plek. Overall is het horeca- en cateringbedrijf terug te vinden op de elfde plaats. ‘Een fantastisch bericht voor onze organisatie en de branche’, aldus algemeen directeur Drees Peter van den Bosch van Hutten.

Lees bericht

Sodexo met gebaarista aan de slag in EDGE Amsterdam West

Catering – Sodexo verzorgt de koffiebar, restaurantservices, evenementenvoorziening, banqueting, de receptie en het servicepunt in het recentelijke geopende klimaatneutrale pand EDGE Amsterdam West. Dit pand is na een drie jaar durende renovatie één van de duurzaamste gebouwen van Europa.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid