Bestellingen Just Eat Takeaway groeien met 46 procent


Thuisbezorging - Just Eat Takeaway, moederbedrijf van Thuisbezorgd, zag het aantal bestellingen in het derde kwartaal met 46 procent groeien. In Nederland liet de maaltijdbezorgdienst een groei zien van 32 procent, van 9,4 miljoen naar 12,6 miljoen orders.

Hoewel het bezorgbedrijf niet directe een verklaring geeft voor de sterke ordergroei, is het feit dat veel mensen minder uit eten gaan en meer huis zijn en thuis eten als gevolg van alle coronamaatregelen een belangrijke reden.

Australië

Just Eat Takeaway groeide in heel 2020 tot dusver met 37 procent. De bezorgdienst laat in vrijwel alle landen waar het actief is een orderstijging zien. Australië was het snelst groeiende land, daar kende het bedrijf een driecijferige ordergroei.

Grubhub

Eerder deze maand maakte Just Eat takeaway bekend dat er goedkeuring was gekomen van de vereniging van aandeelhouders voor de overname van de Amerikaanse bezorgdienst Grubhub. Punt van discussie bij die goedkeuring betrof de riante beloning van Grubhub-topman Matt Maloney, die ook werd afgewezen door de aandeelhouders.

(In de aankomende uitgave van @FoodClicks meer over de groei van Thuisbezorgd.nl in Nederland. Nog geen abonnee? Meld je hier gratis aan voor de digitale uitgave.)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Thuisbezorgd.nl komt met extra pakket ter ondersteuning restaurants

Bezorgdienst - Thuisbezorgd.nl, 's lands grootste etenbestelsite, komt met nieuwe maatregelen om restaurants te ondersteunen, naar aanleiding van de aankondiging van de regering om de horeca de komende maand in zijn geheel te sluiten. Eerder verlaagde de bezorgdienst al de afhaalcommissie tijdelijk tot 0% en trok het extra personeel aan voor het bezorgen,

Lees berichtProFri wil inspraak zakelijke gebruikers bij bezorgplatforms

Belangenvereniging - Vakvereniging ProFri vindt dat het platforms van bezorgmaaltijden in Europa verplicht moet worden een inspraakorgaan in te stellen van zakelijke gebruikers zoals frituurbedrijven en restaurants.  De belangenvereniging heeft dat laten weten in een inspraaknota die naar de Europese Commissie is gestuurd.

Lees bericht
Omzet McDelivery verdriedubbelde in 2019

Formulenieuws  – McDonald’s heeft vorig jaar een sterke groei gehad in het bezorgen. De omzet van de bezorgservice McDelivery verdriedubbelde in 2019 ten opzichte van 2018. Mede door de verdere uitbreiding van deze service in 2020 zet die groei verder door. Verwacht wordt dat eind 2020 McDonald’s honderdvijftig (bestel)punten met de bezorgpartners Uber Eats en Thuisbezorgd.nl zijn ingevuld. Ook dat betekent...

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid