Bestellingen Just Eat Takeaway groeien met 46 procent


Thuisbezorging - Just Eat Takeaway, moederbedrijf van Thuisbezorgd, zag het aantal bestellingen in het derde kwartaal met 46 procent groeien. In Nederland liet de maaltijdbezorgdienst een groei zien van 32 procent, van 9,4 miljoen naar 12,6 miljoen orders.

Hoewel het bezorgbedrijf niet directe een verklaring geeft voor de sterke ordergroei, is het feit dat veel mensen minder uit eten gaan en meer huis zijn en thuis eten als gevolg van alle coronamaatregelen een belangrijke reden.

Australië

Just Eat Takeaway groeide in heel 2020 tot dusver met 37 procent. De bezorgdienst laat in vrijwel alle landen waar het actief is een orderstijging zien. Australië was het snelst groeiende land, daar kende het bedrijf een driecijferige ordergroei.

Grubhub

Eerder deze maand maakte Just Eat takeaway bekend dat er goedkeuring was gekomen van de vereniging van aandeelhouders voor de overname van de Amerikaanse bezorgdienst Grubhub. Punt van discussie bij die goedkeuring betrof de riante beloning van Grubhub-topman Matt Maloney, die ook werd afgewezen door de aandeelhouders.

(In de aankomende uitgave van @FoodClicks meer over de groei van Thuisbezorgd.nl in Nederland. Nog geen abonnee? Meld je hier gratis aan voor de digitale uitgave.)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid