Bestellingen Just Eat Takeaway groeien met 46 procent


Just Eat Takeaway ziet winstgevendheid dichterbij komen

Thuisbezorging - Just Eat Takeaway, moederbedrijf van Thuisbezorgd, zag het aantal bestellingen in het derde kwartaal met 46 procent groeien. In Nederland liet de maaltijdbezorgdienst een groei zien van 32 procent, van 9,4 miljoen naar 12,6 miljoen orders.

Hoewel het bezorgbedrijf niet directe een verklaring geeft voor de sterke ordergroei, is het feit dat veel mensen minder uit eten gaan en meer huis zijn en thuis eten als gevolg van alle coronamaatregelen een belangrijke reden.

Australië

Just Eat Takeaway groeide in heel 2020 tot dusver met 37 procent. De bezorgdienst laat in vrijwel alle landen waar het actief is een orderstijging zien. Australië was het snelst groeiende land, daar kende het bedrijf een driecijferige ordergroei.

Grubhub

Eerder deze maand maakte Just Eat takeaway bekend dat er goedkeuring was gekomen van de vereniging van aandeelhouders voor de overname van de Amerikaanse bezorgdienst Grubhub. Punt van discussie bij die goedkeuring betrof de riante beloning van Grubhub-topman Matt Maloney, die ook werd afgewezen door de aandeelhouders.

(In de aankomende uitgave van @FoodClicks meer over de groei van Thuisbezorgd.nl in Nederland. Nog geen abonnee? Meld je hier gratis aan voor de digitale uitgave.)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsWijzigingen in RvB en RvC bij Just Eat Takeaway

Benoemingen - De Raad van Commissarissen van Just Eat Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, heeft besloten Andrew Kenny en Jörg Gerbig te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur. Daarnaast is Mieke De Schepper en ‘Aholder’ Dick Boer voorgedragen voor de Raad van Commissarissen. Dit laat het bezorgbedrijf woensdag weten.

Lees bericht

Just Eat Takeaway opent eigen supermarkt in Berlijn

Bezorgdienst - Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd, opent een eigen darkstore in Berlijn. De pilot-locatie van Lieferando Express, waaronder Thuisbezorgd in Duitsland werkt, volgt op de succesvolle introductie van het model in Canada, waar het bekend staat als Skip Express Lane.

Lees bericht

Nog meer onrust bij Just Eat Takeaway

Bezorgdienst – Bij Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, was er al gerommel vanwege een onrustige aandeelhouder over de aankoop van het Amerikaanse Grubhub. Daar komt het vertrek van president-commissaris Adriaan Nühn bij. En vervolgens is er dan ook nog het voorlopige vertrek van Operationeel directeur Jörg Gerbig vanwege mogelijk grensoverschrijdend gedrag. Het zorgt voor nog meer...

Lees bericht


SPAR laat boodschappen via thuisbezorgd bezorgen

Formulenieuws - SPAR Nederland en Thuisbezorgd.nl, onderdeel van Just Eat Takeaway.com, starten pilot om nu ook boodschappen te bezorgen in Nederland via het platform. Het gaat om een assortiment van zo’n 1000 geselecteerde producten, waaronder brood, melk en andere verse ingrediënten tot toiletartikelen en andere last-minute benodigdheden.

Lees bericht

Just Eat Takeaway ziet omzet fors toenemen

Maaltijdbezorger - Just Eat Takeaway.com, moederbedrijf van Thuisbezorgd,  heeft de omzet in 2021 fors zien toenemen, maar daarnaast tekende het bezorgbedrijf ook voor een verlies van bijna 1 miljard euro. Dit bleek woensdagochtend bij de presentatie van de definitieve cijfers van de maaltijdbezorger.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid