Bestellingen Just Eat Takeaway groeien met 46 procent


Thuisbezorging - Just Eat Takeaway, moederbedrijf van Thuisbezorgd, zag het aantal bestellingen in het derde kwartaal met 46 procent groeien. In Nederland liet de maaltijdbezorgdienst een groei zien van 32 procent, van 9,4 miljoen naar 12,6 miljoen orders.

Hoewel het bezorgbedrijf niet directe een verklaring geeft voor de sterke ordergroei, is het feit dat veel mensen minder uit eten gaan en meer huis zijn en thuis eten als gevolg van alle coronamaatregelen een belangrijke reden.

Australië

Just Eat Takeaway groeide in heel 2020 tot dusver met 37 procent. De bezorgdienst laat in vrijwel alle landen waar het actief is een orderstijging zien. Australië was het snelst groeiende land, daar kende het bedrijf een driecijferige ordergroei.

Grubhub

Eerder deze maand maakte Just Eat takeaway bekend dat er goedkeuring was gekomen van de vereniging van aandeelhouders voor de overname van de Amerikaanse bezorgdienst Grubhub. Punt van discussie bij die goedkeuring betrof de riante beloning van Grubhub-topman Matt Maloney, die ook werd afgewezen door de aandeelhouders.

(In de aankomende uitgave van @FoodClicks meer over de groei van Thuisbezorgd.nl in Nederland. Nog geen abonnee? Meld je hier gratis aan voor de digitale uitgave.)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsIn steeds meer steden McDelivery

Formulenieuws – Het laten thuisbezorgen van Happy Meals en Big Macs kan in steeds meer steden. Onlangs is weer een groot aantal McDonald’s restaurants aangesloten op de netwerken van Uber Eats en Thuisbezorgd.nl.

Lees bericht

Pathé en Thuisbezorgd.nl starten samenwerking Pathé Delivery

Bioscopen – Een dag nadat Pathé laat weten dat de bezoekers tijdelijk eigen eten en drinken mee mogen nemen, omdat de eet- en drink shops en buffetten moeten sluiten door de coronamaatregelen, maakt de bioscoopketen bekend een samenwerking te hebben opgezet met Thuisbezorgd.nl. Beide bedrijven zijn in Amsterdam gestart met Pathé Delivery zodat de bioscoopsnacks thuis kunnen worden gegeten.

Lees bericht

Thuisbezorgd.nl komt met extra pakket ter ondersteuning restaurants

Bezorgdienst - Thuisbezorgd.nl, 's lands grootste etenbestelsite, komt met nieuwe maatregelen om restaurants te ondersteunen, naar aanleiding van de aankondiging van de regering om de horeca de komende maand in zijn geheel te sluiten. Eerder verlaagde de bezorgdienst al de afhaalcommissie tijdelijk tot 0% en trok het extra personeel aan voor het bezorgen,

Lees berichtProFri wil inspraak zakelijke gebruikers bij bezorgplatforms

Belangenvereniging - Vakvereniging ProFri vindt dat het platforms van bezorgmaaltijden in Europa verplicht moet worden een inspraakorgaan in te stellen van zakelijke gebruikers zoals frituurbedrijven en restaurants.  De belangenvereniging heeft dat laten weten in een inspraaknota die naar de Europese Commissie is gestuurd.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid