Beta wordt Drive: dé brancheclub voor retail langs de weg


Drive is met in totaal 13000 aangesloten locaties veruit de grootste belangenorganisatie gespecialiseerd in energiestations / Foto bij: Drive

Tankstations - Belangenverenging Energie- en Tankstations (BETA) heet vanaf dinsdag 12 juni Drive, de retail infrastructuur vol energie. Dat laat de belangenvereniging weten op de eigen website, die ook volledig in de nieuwe look-and-feel van Drive is te zien. De belangenvereniging heeft tot de transformatie besloten tijdens de algemene ledenvergadering op landgoed Oranjerie Hydepark in Doorn. Tevens werd Charlot van Tol benoemd als nieuwe voorzitter van de belangenvereniging en opvolger van Ewout Klok.

Drive is met in totaal 13000 aangesloten locaties veruit de grootste belangenorganisatie gespecialiseerd in energiestations, zo is te lezen. Drive staat voor alle betrokken ondernemingen die al meer dan 30 jaar samenwerken in de retail langs de snelweg. Gezamenlijk willen die bedrijven nu vorm geven aan een duurzame toekomst. Voorzitter Charlot van Tol over de naamsverandering: “In een tijd van grote veranderingen door de energietransitie worden we als mkb-ondernemers gedwongen na te denken over de toekomst van onze locaties. En die toekomst is er sneller dan je zou denken, vandaar dat we deze belangrijke stap nemen.”

Voordelen

Drive wil de aangesloten leden op tal van terreinen voordelen bieden. Dat kan op juridisch gebied, maar ook op het terrein van energietransitie  of bijvoorbeeld zaken die betrekking hebben op de Omgevingswet. Daarnaast blijft Drive ondernemers ondersteunen op arbeidsrechtelijke zaken als vakantiedagen en ziekte van werknemers.

De petrolbranche heeft te maken met vele uitdagingen. Verregaande clustering van bedrijven, een grotere retailfunctie, laadpleinen, waterstof, nieuwe (lokale) samenwerkingen, einde van tabaksverkoop, meer biobrandstoffen en nieuwe energiedragers als waterstof. Er komen nieuwe marktpartijen aan en nieuwe regelgeving. Dat vraagt om expertise, visie en advies aan ondernemers. Collectief en individueel, aldus Drive.

Bron: Drive/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsAlex Miller nieuwe CEO Alimentation Couche-Tard

Benoeming - De Raad van Bestuur van Alimentation Couche-Tard Inc. heeft Alex Miller benoemd tot tot voorzitter van de Raad van Bestuur en Chief Executive Officer. Hij gaat de functies bekleden met ingang van 6 september 2024. Miller is momenteel de Chief Operating Officer van de onderneming, die in Nederland de tankstations van TotalEnergies-locaties exploiteert en ombouwt naar Circle K.

Lees bericht


Lekkerland toont veel shopoplossingen op UNITI expo

Vakbeurzen - Op de UNITI expo in Stuttgart, een toonaangevende beurs op het gebied van tankstations, demonstreerde het Duitse Lekkerland tal van technische shopoplossingen. Als onderdeel van REWE is Lekkerland al langer bezig met het ontwikkelen van technische en onbemande shopoplossingen, die antwoorden geven op een toekomst waarin veiligheid, shopgemak en gebrek aan arbeidskrachten belangrijke thema’s zijn. Toch vergeet...

Lees bericht


COFFEELAB in Breda sluit de deuren

Formulenieuws – De vestiging van COFFEELAB in Breda is per 1 mei dicht. Hoewel eigenaar Hanex Hospitality Group (HHG) de stap betreurt, wordt de sluiting wel gezien als een kans om voor nieuwe mogelijkheden en verdere groei.

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid