Beursorganisatie positief over doorgaan zoetwarenbeurs ISM 2021


Uitgestelde ISM naar april trekt meer belangstelling

Beurzen - De beursorganisatie van de ISM, de grootste internationale zoetwarenbeurs ter wereld, is positief dat de editie in januari 2021 doorgang kan vinden. Volgens de organisatie is op dit moment 80% van de beursvloer bezet en ligt er een uitvoerig protocol om de beurs te laten plaatsvinden met alle noodzakelijke veiligheids- en hygiënemaatregelen.

De Internationale Süsswaren Messe (ISM) is een van de eerste grote beurzen die in 2021 in het beursgebouw in Keulen gehouden moet gaan worden. De organisatie van de ISM doet er volgens eigen zeggen alles aan om de 51e editie, te houden van 31 januari tot en met 3 februari 2021, veilig te laten plaatsvinden. Ook belangrijke organisaties uit de Duitse levensmiddelenhandel zijn positief gestemd over het doorgaan. Om de ISM en ProSweets Cologne, die tegelijkertijd plaatsvindt, coronaproof doorgang te laten vinden, zijn er door de beursorganisatie tal van maatregelen genomen. Zo verloopt de kaartverkoop volledig online en is volledige registratie noodzakelijk, zijn de gangpaden op de beursvloer extra breed, is er sprake van uitgebreide hygiënemaatregelen en zijn bezoekers in alle ruimtes verplicht om mond en neus te beschermen met uitzondering van de zitplaatsen op de stands en in de horeca. Ook is er een app ontwikkeld waar bezoekers en organisatie de bezoekersstromen per hal kunnen monitoren zodat onderlinge afstanden tussen mensen gewaarborgd zijn.

B-SAFE4businessVillage

Om exposanten en beursbezoekers een idee te geven hoe de verschillende beursonderdelen er in coronatijd uit komen te zien, lanceert de Koelnmesse het project B-SAFE4businessVillage. In dit ‘dorp’ wordt een beeld getoond hoe het organiseren van beurzen mogelijk is in overeenstemming met de huidige hygiëne- en afstandsregels. In dit kader wordt in hal 9 van het beurscentrum van Keulen op circa 5000 vierkante meter een prototype van een beursevenement met verschillende standbouwconcepten en evenementenformats nagebootst. “Al deze maatregelen helpen onze klanten om ondanks de huidige uitdagingen hun beursaanwezigheid zo goed mogelijk te plannen en uit te voeren”, zegt managing director Oliver Frese van Koelnmesse. “Ook al zullen we aan het begin van het nieuwe jaar waarschijnlijk niet in staat zijn om de internationale aantallen van de voorgaande evenementen te bereiken en zal de deelname aanzienlijk meer gefocust zijn op Europese deelname en bezoekers dan op bezoekers van buiten Europa.”

Met rond de achthonderd exposanten waaronder tientallen uit Nederland, twaalf hallen, tienduizenden bezoekers en honderdduizend vierkante meter aan chocolade, chips, kauwgom, lollies, nootjes en koeken staat de jaarlijkse ISM in Keulen bekend als de grootste zoetwarenbeurs ter wereld.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ISM is coronaperiode goed te boven gekomen

Vakbeurzen - De Internationale snack- en zoetwaren beurs ISM, die dit jaar weer in de vertrouwede periode van 28 tot en met 31 januari in Keulen werd gehouden, lijkt de afgelopen coronaperiode goed te hebben doorstaan. Weliswaar was de beurs kleiner dan de edities voor corona, maar deelnemers van de huidige editie waren goed te spreken over het aanbod en de kwaliteit...

Lees bericht


Zoetwarenbeurs ISM 2024 groter en internationaler

Vakbeurzen – 1.350 exposanten uit 70 landen en 35 paviljoens. De aankomende zoetwarenbeurs ISM is daarmee nog grotere en internationaler dan voorheen, zo laat de organisatie weten. Tijdens de snoep- en snackbeurs zijn ook diverse prijzen in de wacht te slepen.

Lees bericht

Uitstel zoetwarenbeurs ISM 2023 zorgt voor meer registraties

Vakbeurzen - Na de aankondiging dat de zoetwarenbeurs ISM werd uitgesteld naar 23 tot en met 25 april heeft de organisatie een groot aantal aanmeldingen kunnen registreren. De beurs voor snoep en snacks, die normaal gesproken eind januari wordt gehouden, heeft voor de editie in 2023 al aanvragen ontvangen uit 56 landen en alle continenten. In standruimte is al 40 procent meer geboekt dan de...

Lees bericht

ISM 2023 naar april vanwege onrust in de zoetwarenmarkt

Beurzen - 's Werelds grootste vakbeurs voor zoetwaren en snacks verschuift volgend jaar eenmalig van januari naar april. De uitdagingen en de onzekerheden binnen de internationale zoetwarenindustrie zijn dermate groot dat organisatie in samenspraak met fabrikanten en belangenpartijen heeft besloten de beurs drie maanden uit te stellen. De beurs is volgend jaar ook een dag korter.

Lees bericht


ISM komt terug met 1.085 exposanten uit 56 landen

Vakbeurs - Na een pauze van twee jaar komt de ISM  terug met 1.085 exposerende bedrijven uit 56 landen. De internationale vakbeurs voor zoetwaren en snacks wordt van 30 januari tot en met 2 februari in Keulen gehouden. Parallel aan de ISM vindt ook de ProSweets Keulen plaats, internationale leveranciersbeurs voor de snoep- en snackindustrie, met 213 exposanten.

Lees bericht

ISM Award 2022 gaat naar chocoladebedrijf Luigi Zàini

Verkiezing – Luigi Zàini Jr., CEO van het Italiaanse zoetwarenbedrijf Luigi Zàini S.p.A., is winnaar geworden van de ISM Award van dit jaar. Met deze prijs eert 's werelds grootste vakbeurs voor zoetwaren en snacks voor het eerst de directeur van een Italiaans bedrijf voor zijn buitengewone diensten in de zoetwaren- en snackindustrie.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid