Bezorgers in het zonnetje op Dag van de Maaltijdbezorger


Dit jaar vindt de aftrap van de verkiezing 'Maaltijdbezorger van het Jaar' plaats op de Dag van de Maaltijdbezorger

Verkiezing – De Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers (NLVVM) organiseert sinds 2017 iedere derde donderdag van september de ‘Dag van de Maaltijdbezorger’. Hiermee worden de maaltijdbezorgers, die bij de aangesloten formules in dienst zijn, jaarlijks extra in de spotlights gezet. Dit jaar vindt tijdens deze dag de aftrap plaats van de verkiezing van 'Maaltijdbezorger van het Jaar'.

De NLVVM bestaat uit 11 landelijk opererende formules en zet zich in voor de verdere professionalisering van deze sector. Voor deelname aan de verkiezing van de Maaltijdbezorger van het Jaar kunnen alle maaltijdbezorgers die in dienst zijn van de aangesloten formules meedoen. “We willen graag een blijk van waardering uiten naar onze maaltijdbezorgers. Zij werken het hele jaar keihard om klanten door weer en wind een smaakvolle avond te bezorgen. Ze verdienen het om jaarlijks extra in het zonnetje te worden gezet.” Aldus NLVVM-voorzitter Tom Filippini van Taco Mundo.

Dag van de Maaltijdbezorger

Op donderdag 22 september wordt er stilgestaan bij de zesde editie van de 'Dag van de Maaltijdbezorger'. Dit jaar staat de 'Dag van de Maaltijdbezorger' in het teken van de verkiezing van de 'Maaltijdbezorger van het Jaar'. Bezorgers van de aangesloten ketens kunnen zich opgeven voor de strijd om de titel. Daarnaast wint de Maaltijdbezorger van het Jaar een hippe fatbike ter waarde van 1999,-  Het doel van deze actie? Aandacht voor het beroep van maaltijdbezorger én waardering voor de mensen die onder alle (weers)omstandigheden ons eten bezorgen. Vanuit de NLVVM is er sterk de behoefte om het imago van de maaltijdbezorger in een positiever daglicht te zetten. Zo is vorig jaar een Delivery Game ten behoeve van verkeersveiligheid gelanceerd voor de maaltijdbezorgers. In de game worden de verkeers- en gedragsregels van onder meer Veilig Verkeer Nederland getoetst, met als resultaat meer bewuste en veiligere maaltijdbezorgers op de weg.

NLVVM

De NLVVM is een initiatief van Domino’s Pizza, De Beren, Spare Rib Express, Taco Mundo & New York Pizza. FEBO was het eerstvolgende lid dat zich in 2015 aansloot. SushiPoint en Johnny’s Burger Company voegden zich in 2017 toe aan de vereniging, gevolgd door Kwalitaria in 2018 en Eazie in 2019. Als laatste sloot Bakker Bart zich in 2022 aan bij de NLVVM. De elf bezorgketens hebben bijna 1200 vestigingen verspreid over Nederland.

Bron: NLVVM/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Just Eat Takeaway ziet omzet fors toenemen

Maaltijdbezorger - Just Eat Takeaway.com, moederbedrijf van Thuisbezorgd,  heeft de omzet in 2021 fors zien toenemen, maar daarnaast tekende het bezorgbedrijf ook voor een verlies van bijna 1 miljard euro. Dit bleek woensdagochtend bij de presentatie van de definitieve cijfers van de maaltijdbezorger.

Lees berichtMaaltijdbezorger krijgt boete van bijna twee ton

Boete - Een platform voor de bezorging van maaltijden heeft van de Inspectie SZW een boete gekregen van 176.000 euro. Het bezorgbedrijf, waarvan de naam niet bekend is gemaakt door SZW, maar zou gaan om Deliveroo, kreeg de boete omdat het bezorgplatform in 2018 22 buitenlandse bezorgers in dienst had zonder een werkvergunning voor ze aan te vragen.

Lees berichtHelloFresh verwacht omzet bijna te verdubbelen

Bezorging - Niet alleen het afhalen en bezorgen van gerechten groeit hard als gevolg van de coronamaatregelen en beperkingen, maar ook de bezorging van maaltijdboxen. HelloFresh ziet door die groei dit jaar de omzet zelfs bijna verdubbelen.

Lees bericht

Ook de maaltijdbezorgers hebben een speciale dag

Bezorging – Elke doelgroep en beroepsgroep heeft inmiddels een eigen feestje of speciale dag op de jaarkalender. Een moment  waarop wordt stilgestaan dat eigenlijk niets normaal is. Dat geldt ook voor het bezorgen van maaltijden, want ook de maaltijdbezorgers hebben hun eigen dag en staan vandaag in het zonnetje met de inmiddels vierde Dag van de Maaltijdbezorger.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid