'Bier vloeit minder rijkelijk binnen horeca door corona'


Horeca - De bierverkoop in de horeca- en evenementenbranche is in augustus met ruim een derde (36,5%) gedaald ten opzichte van augustus 2019. In juli was er sprake van een vergelijkbare daling van 33,1 procent. Dat laat de koepelorganisatie van bierbrouwers weten.

De brouwers hebben een zwaar economisch jaar, onder andere doordat de horeca- en de evenementenbranche voor veel brouwers een belangrijke afzetmarkt is. En juist deze sectoren worden door de maatregelen in de COVID-19 crisis hard getroffen. Was er alleen negatief nieuws te melden door de brouwers? Nee, in augustus zijn er ook positieve cijfers te geven; het thuisverbruik en de export lieten in deze maand namelijk een stijging zien van respectievelijk 15,9 procent en 11,7 procent.

Sinds de lockdown is de totale bierverkoop met 13,2 procent gedaald. Een forse daling. Lucie Wigboldus, directeur Nederlandse Brouwers: “Het mooie weer heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat de daling niet nog groter is. Veel consumenten hebben kunnen genieten van een goed glas bier op het terras of in de tuin.”

Alcoholvrij bier stijgt

De categorie alcoholvrij en -arm bier stijgt in 2020 verder, ondanks de COVID-19 crisis. Van januari tot en met augustus is deze categorie tot 0,5% alcohol, met bijna 10 procent gestegen. Voor het tiende jaar op rij nam de consumptie toe. “Brouwers investeren veel in dit segment en ook consumenten blijven deze ontwikkelingen omarmen.”, aldus Wigboldus.

Bron: Nederlandse Brouwers/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsHoreca verbolgen over ‘sneaky’ sluitingsboodschap kabinet

Corona – Nog niet eens de boodschap zelf, maar wel de manier waarop heeft veel horecaondernemers diep getroffen: het kabinet dat dinsdag meldde geen nieuws te hebben, maar tussen neus en lippen toch de boodschap bracht dat de huidige sluitingsmaatregelen van de horeca wel eens tot december konden gaan duren.

Lees bericht


Loetje blijft ‘open’ en opent in 2021 twee nieuwe locaties

Formulenieuws – Alle 21 locaties van loetje blijven hun biefstuk verkopen, alleen moeten de gasten de maaltijd ophalen. Op vijf locaties kan dat zelfs via een ‘drive in’. Daarnaast groeit het bedrijf ondanks de horecamaatregelen gewoon door en opent het restaurant begin 2021 twee nieuwe locaties.

Lees bericht


Horecagroothandels weer open voor particulieren

Groothandel - Op woensdag 14 oktober heeft het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL), de koepelorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, op verzoek van de overheid bekend gemaakt dat zelfbedieningsgroothandels per donderdag 15 oktober weer toegankelijk zijn voor particulieren. Een einddatum is op dit moment nog niet bekend.

Lees bericht

‘Horecamaatregelen mogelijk voor vier weken’

Coronamaatregelen – Het kabinet heeft tijdens de persconferentie van dinsdag 13 oktober een aantal duidelijke en zware maatregelen bekendgemaakt. Dat de horeca de deuren moest sluiten was al eerder uitgelekt, maar dat het mogelijk vier weken gaat duren is nieuw. Het kabinet gaat alle afgekondigde maatregelen over twee weken evalueren en besluit dan over een mogelijke verlenging.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid