Bij ’t Vosje in Rosmalen is buiten het nieuwe binnen


Buiten is het nieuwe binnen geworden bij cafetaria 't Vosje in Rosmalen / Foto bij: Verrel Building Experience

Lunchroom – Eetpaleis ’t Vosje had net de zaak verbouwd, toen corona uitbrak. Eigenaar Peter Vos zag onmiddellijk in dat mensen tegen die achtergrond liever buiten eten dan binnen en dus bedacht hij een nieuwe terrasinvulling waarbij buiten het nieuwe binnen is.

Het nieuwe buitenterras staat er nu enkele weken en de reacties van zijn gasten zijn meer dan positief, aldus Vos. Het buitenterras is dan ook met oog voor detail ingericht en opgezet. Het meubilair, vergelijkbar met binnen, is geschikt gemaakt voor de omstandigheden buiten. De tierelantijntjes van binnen zijn ook buiten aangebracht, maar dan vastgelijmd. Ook de verlichting die is aangebracht straalt de huiselijkheid van het interieur uit en is zodanig geplaatst dat ook de bezoeker die aan komt lopen toch de sfeer meekrijgt, omdat de verlichting net onder de luifel uitkomt. Over alles is nagedacht tot in het kleinste detail. Vos heeft dat samen met Verrel Building Experience in ’s-Hertogenbosch voor het terras uitgedacht.

Eetpaleis

Peter Vos is geen onbekende in de branche, Niet alleen werd hij Cafetaria van het Jaar, maar ook is een van zijn drie bedrijven een regelmatige deelnemer aan talloze vakwedstrijden. Steeds meer doen voor zijn klanten, heeft Vos bijna tot kunst verheven - “hoewel ik moet oppassen dat het niet te druk wordt”. Zijn bedrijven blinken op tal van punten uit, maar nog het meest wezenlijke is zijn uitgangspunt dat er bij hem in de vestigingen ook nog een frietje gegeten kan worden, vandaar ook de toevoeging eetpaleis.

30% plus

De locaties in Rosmalen is nu de eerste van de drie die het bijzondere terras hebben gekregen. De andere locaties moeten nog even geduld hebben, maar staan op de nominatie. Sinds het nieuwe terras is de buitenomzet met 30 procent toegenomen, zegt Vos. Ondanks het feit dat het een hele investering is geweest, verwacht hij wel dat die investering er weer uitkomt. “Het straalt toch uit naar je totale bedrijf, zoiets.”

LED-verlichting

Daarnaast zijn praktisch zaken van te voren als goed doordacht. Zo zijn de houten panelen gemakkelijk te vervangen als het weer er teveel vat op krijgt, of er iets anders voor in de plaats moet komen. Om de kosten in de hand te houden is ook LED-verlichting gebruikt, die verlichting staat aan van 12.00 uur tot sluitingstijd rond een uur of 10.00/11.00 uur.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Onbreekbaar designservies van Koziol

Introductie – Het Duitse familiebedrijf Kozial claimt een servies aan soorten glazen te hebben, dat niet kan breken omdat het gemaakt van speciaal glas. Ideaal voor het komende buitenseizoen, volgens het bedrijf, waar nogal eens wat glazen sneuvelen.

Lees bericht


Chiqueolatte opent achtste vestiging in Den Haag

Formulenieuws - Chiqueolatte aan het Lange Voorhout in Den Haag is geopend. Het wordt de derde vestiging die in 2021 open gaat in Nederland en zet de teller van alle Chiqueolatte’s wereldwijd op acht. Chiqueolatte heeft vestigingen in Nederland, Luxemburg, Chicago (VS) en Dubai (VAE).

Lees bericht
‘Ondanks slechte coronacijfers, toch versoepelingen’

Coronamaatregelen - Geen gok, maar wel een besluit met risico’s. Dat is de kern van de versoepelingen zoals die door het kabinet vanavond bekend zijn gemaakt. Want terwijl de coronacijfers vandaag niet gunstig zijn qua ziekenhuis- en ic-opnames, ziet het kabinet toch voldoende lichtpuntjes om enkele maatregelen te versoepelen.

Lees bericht

Petrolondernemer Trumpi start lunchroom Trumpi Time

Lunchroom – Trumpi Time, zo heet de nieuwste bedrijfsactiviteit van de familie Trumpi, een koffiezaak met broodjes en ijsverkoop. Donderdag 1 april ging de eerste lunchroom aan de Nieuwe Haagdijk open in Breda. 1 mei volgt de tweede vestiging aan de Nieuwe Kadijk, eveneens in Breda.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid