Bij The Shift verandert menu en interieur drie keer per dag


Bedenkers en eigenaren van The Shift Jasper Spaargaren (l) en Mark Velu

Horecaconcept –  Zaterdag 15 oktober opent in de Visstraat Den Bosch het spectaculaire hybride restaurantconcept The Shift. De naam maakt duidelijk waar het in dit vernieuwende horecaconcept om draait: drie keer per dag verandert interieur en menukaart. Een primeur in de horeca.

Veel horecaondernemers kennen de pijn van de daluren. Je maakt de hele dag kosten, maar je omzet is beperkt tot slechts een deel van de dag, zo start de aankondiging van het horecaconcept. Want mensen willen nu eenmaal niet ’s morgens naar een snackbar en ’s avond naar een lunchroom. Om dat dilemma te verhelpen kiest The Shift er voor om gedurende dag te veranderen naar eetbehoeftemoment van de gast. En dan niet alleen met het menu, maar ook door de volledige aankleding van het restaurant.

3-in-1 zaak door decorwissels

Het veranderen van het interieur vindt plaats door decorwissels. Dat is een absolute primeur in de horeca. Brandwacht & Meijer een topnaam uit de decorbouw, (onder andere bekend van Soldaat van Oranje), bedacht het 3-in-1 interieur. Ieder dagdeel krijgt door de decorwisseling de sfeer die bij het dagdeel past. ‘s Morgens een ontspannen koffie- & juicebar en ‘s middags een botanische lunchzaak met Flatbreads. Om tenslotte ’s avonds te eindigen in een kleurrijk streetfoodconcept.

Binnen 1 minuut

Het veranderen van decor vindt iedere dag om 11:30u en 14:30u plaats. De muren beginnen dan te bewegen, panelen die omklappen, de zonwering die van kleur verandert, lampen die omhoog vliegen, sloven die van kleur verschieten, boekenkasten die de grond in zakken, een verdwijnende piano, planten die omhoog komen. Zelfs de geur in het restaurant verandert. En die veranderingen in het interieur vinden plaats in 1 minuut.

Nutriscore A en B

Om ook de menuwisseling voor elkaar te krijgen zit de achterkant van het bedrijf slim in elkaar en is ingericht op schaalbaarheid, zo laten de initiatiefnemers Jasper Spaargaren en Mark Velu weten. Ook is aansluiting gezocht met de huidige trends. Zo is de kaart volledig plantaardig, is het menu overwegend Nutriscore A-B en wordt alles plasticvrij verpakt. Zo wordt de CO2 uitstoot geminimaliseerd. De gerechten binnen The Shift zijn in samenwerking met sterren-chef Bram Helleman ontwikkeld.

Bron: @FoodClicks

Het interieur verandert drie keer per dag
The Shift aan de Visstraat in Den Bosch
Een van de gedaantes van The Shift

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horeca gaat speeddaten met talenten

Horeca – Horecabedrijven gaan woensdag speeddaten met talenten. Vanwege het enorme aantal horecavacatures in Utrecht is het voor leerbedrijven van belang zichzelf op de juiste wijze in de kijker te spelen. En dat is precies wat de vertegenwoordigers van ruim 70 horecabedrijven uit de regio Utrecht aanstaande woensdag tijdens de jaarlijkse speeddate op het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein zullen proberen

Lees berichtWestland Kaas neemt het merk ‘Kees’

Overname - Westland Kaas neemt het merk ‘Kees’ over en voegt hiermee een deels plantaardige variant op kaas aan haar portfolio toe. Westland heeft al een samenwerking met Those Vegan Cowboys, die vegan alternatieven ontwikkelen voor kaas.

Lees bericht

11.100 horecabedrijven moeten definitieve NOW berekening nog aanvragen

Financieel - Werkgevers in de horeca- en cateringsector, die in de vier aanvraagperiodes tussen oktober 2020 en september 2021 gebruikmaakten van de NOW-regeling hebben in veel gevallen nog geen definitieve berekening van de NOW-regelingen aangevraagd. Het gaat om de NOW-aanvragen NOW 3.1, 3.2, 3.3 en 4. Zo’n 11.100 bedrijven hebben daarvoor nog een kleine maand de tijd. Om de bedrijven daarop te wijzen komt het UWV,...

Lees bericht


© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid