Bijdendijk en Brandt & Levie lanceren SNERT uit blik


Samuel Levie (l) en Joris Bijdendijk introduceren samen SNERT in blik

Introductie - Chef Joris Bijdendijk en Brandt & Levie worstmakers lanceren gezamenlijk een soep uit blik: SNERT. De erwtensoep  is geboren uit liefde voor deze Nederlandse klassieker en wil blikvoer opnieuw op de kaart zetten. Daarnaast dient de introductie ook een goed doel; van elk SNERT-pakket wordt namelijk één blik soep aan Voedselbank Amsterdam gedoneerd.

De SNERT-pakketten zijn vanaf vrijdag 13 november beschikbaar. Ze worden exclusief bezorgd door maaltijdbezorger Deliveroo en zijn ook exclusief verkrijgbaar in alle STACH-shops. Samuel Levie: “2020 kunnen we best een snert-jaar noemen, daarom lanceren we SNERT geheel in stijl op vrijdag de 13e. Zo krijgt het jaar toch nog een positieve draai.”

Het idee voor een eigen erwtensoep begon toen beide een blik erwtensoep uit de supermarkt proefden. Dat een icoon van de Nederlandse keuken zo proefde en er zo bij lag in het schap, was hen een doorn in het oog. Dat moest anders vonden zij. Ze ontwikkelden een recept op basis van spliterwten, blad- en knolselderij, wortel, pastinaak en natuurlijk de rookworst van Brandt & Levie. En dat werd verpakt in blik, omdat aan die verpakking niets mis is voor erwtensoep. Joris Bijdendijk: “Eten uit blik is een magische uitvinding, dat mogen we ons weer wat meer gaan beseffen. Het begint met goede ingrediënten. Wij gaan de wereld van blik komende jaren een flinke poetsbeurt geven.”

Bij de lancering van de SNERT wordt aan Overtoom 112 in Amsterdam een SNERT-bar ingericht. Dara kunnen liefhebbers van erwtensoep een warme kom soep afhalen, een blik SNERT kopen of een heel SNERT-pakket aanschaffen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Limburgs Culinair Gala 2021 tijdens BBB Maastricht

Beurzen - Het Limburgs Culinair Gala 2021 vindt plaats op maandag 11 oktober in het geheel vernieuwde MECC Maastricht. Normaal gesproken is het gala altijd in januari, maar door corona kon dat niet doorgaan. Het gala vindt nu plaats op de eerste dag van BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland.

Lees berichtJoris Bijdendijk gaat koken voor het Smakenrad in Amsterdam

Horeca – Na Den Bosch en Groningen komt het Smakenrad ook in Amsterdam. Op het terrein van de Rai gaat Joris Bijdendijk, executive chef van RIJKS® restaurant van het Rijksmuseum, maaltijden serveren in het grootste reuzenrad van Nederland. De 27 verwarmde gondels worden omgebouwd tot privé restaurants, die in het rad tot 50 meter hoogte komen.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid