Bijdendijk en Brandt & Levie lanceren SNERT uit blik


Samuel Levie (l) en Joris Bijdendijk introduceren samen SNERT in blik

Introductie - Chef Joris Bijdendijk en Brandt & Levie worstmakers lanceren gezamenlijk een soep uit blik: SNERT. De erwtensoep  is geboren uit liefde voor deze Nederlandse klassieker en wil blikvoer opnieuw op de kaart zetten. Daarnaast dient de introductie ook een goed doel; van elk SNERT-pakket wordt namelijk één blik soep aan Voedselbank Amsterdam gedoneerd.

De SNERT-pakketten zijn vanaf vrijdag 13 november beschikbaar. Ze worden exclusief bezorgd door maaltijdbezorger Deliveroo en zijn ook exclusief verkrijgbaar in alle STACH-shops. Samuel Levie: “2020 kunnen we best een snert-jaar noemen, daarom lanceren we SNERT geheel in stijl op vrijdag de 13e. Zo krijgt het jaar toch nog een positieve draai.”

Het idee voor een eigen erwtensoep begon toen beide een blik erwtensoep uit de supermarkt proefden. Dat een icoon van de Nederlandse keuken zo proefde en er zo bij lag in het schap, was hen een doorn in het oog. Dat moest anders vonden zij. Ze ontwikkelden een recept op basis van spliterwten, blad- en knolselderij, wortel, pastinaak en natuurlijk de rookworst van Brandt & Levie. En dat werd verpakt in blik, omdat aan die verpakking niets mis is voor erwtensoep. Joris Bijdendijk: “Eten uit blik is een magische uitvinding, dat mogen we ons weer wat meer gaan beseffen. Het begint met goede ingrediënten. Wij gaan de wereld van blik komende jaren een flinke poetsbeurt geven.”

Bij de lancering van de SNERT wordt aan Overtoom 112 in Amsterdam een SNERT-bar ingericht. Dara kunnen liefhebbers van erwtensoep een warme kom soep afhalen, een blik SNERT kopen of een heel SNERT-pakket aanschaffen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Joris Bijdendijk gaat koken voor het Smakenrad in Amsterdam

Horeca – Na Den Bosch en Groningen komt het Smakenrad ook in Amsterdam. Op het terrein van de Rai gaat Joris Bijdendijk, executive chef van RIJKS® restaurant van het Rijksmuseum, maaltijden serveren in het grootste reuzenrad van Nederland. De 27 verwarmde gondels worden omgebouwd tot privé restaurants, die in het rad tot 50 meter hoogte komen.

Lees bericht
Restaurant Rijks niet open op 1 juni, maar 1 juli

Horeca – Chefkok Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS in Amsterdam laat weten met zijn restaurant niet op 1 juni open te gaan, maar op z’n vroegst pas op 1 juli. Volgens de chefkok kan hij zijn restaurant met maximaal 30 personen, inclusief eigen personeel, niet runnen. Bijdendijk laat dat weten in een tweet.

Lees bericht


Support Your Locals versboxen inmiddels landelijk

Maaltijdboxen – Wat ooit begon als een initiatief in Amsterdam en Utrecht is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk netwerk; de maaltijdboxen van supportyourlocal duiken inmiddels over al op. Een steuntje in de rug voor alle lokale boeren, producenten en ondernemers.

Lees bericht

Mooie Boules komt met ‘speelthuis pakketten’

Ludiek – De locaties van Mooie Boules gaan samen met spelkoning 999 Games speciale ‘speelthuis pakketten’ samenstellen. De pakketten bestaan uit verschillende kaart-, dobbel- en bordspelletjes en zijn daarnaast gevuld met Mooie Boules - en partnerproducten, zoals speciaalbieren, de eigen huiswijnen, kaas- en vleesdelicatessen.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid