Bijna 50 brouwerijen op 9de editie Bierproeffestival


Op het aankomende Bierproeffestival zijn meer dan 50 brouwerijen te vinden die meer dan 250 biersoorten presenteren / Foto bij: Nanning Barendsz/Nederlandse Brouwers

Evenement – Twee jaar heeft het geduurd, maar van 19 tot en met 21 mei wordt in de Grote Kerk in Den Haag de negende editie van het Nederlands Bierproeffestival gehouden. Drie dagen lang presenteren een recordaantal van bijna 50 Nederlandse brouwerijen meer dan 250 bieren.

Tijdens het festival is er de mogelijkheid met brouwers in gesprek te gaan over hun bieren en het brouwproces. Ook worden er diverse masterclasses gegeven door deskundige bierkenners. Het Nederlands Bierproeffestival is de plaats waar bierdrinkers, liefhebbers en brouwers elkaar ontmoeten om te genieten van  verschillende unieke en nieuwe bieren. De organisatie van het Nederlandse Bierproeffestival is in handen van Nederlandse Brouwers.

Week van het Nederlands Bier

Het Nederlands Bierproeffestival is traditioneel de start van de Week van het Nederlands Bier. In die week vinden in het hele land allerlei activiteiten plaats. Tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen, waarmee de Week van het Nederlandse Bier wordt afgesloten, stellen deelnemende brouwerijen hun deuren open.

Bron: Nederlandse Brouwers/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Assortiment Foodello inmiddels op 1000 producten

Online supermarkt - Een nieuwe mijlpaal voor online supermarkt Foodello. Hun assortiment omvat inmiddels 1000 restproducten die nog prima in orde zijn op het gebied van kwaliteit en veiligheid, om te verkopen aan consumenten. Foodello heeft als missie het verminderen van voedselverspilling.

Lees berichtVijf brouwers bundelen krachten voor Hanzejaar-bier

Bieren - Ter ere van het Hanzejaar gaan vijf brouwerijen uit vijf Hanzesteden een nieuw project aan. Axes Castellum uit Zwolle, Brouwerij De Snor uit Arnhem, Brouwerij De Wereld uit Kampen, Chamaven uit Zutphen en DAVO Bieren uit Deventer slaan hun handen ineen en brouwen de Kontor, een tripel. 

Lees bericht

Birra Moretti introduceert Sale di Mare

Introductie - Birra Moretti introduceert een nieuw biertje: Birra Moretti Sale di Mare. Het gaat om een ongefilterd en daardoor lichttroebel bier met 5,5% alcohol, verrijkt met extra hoparoma’s en een vleugje Italiaans zeezout.

Lees bericht


© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid