‘Bijna alle horecarestricties vervallen per 26 juni’


Coronamaatregelen - Nu het aantal coronabesmettingen zodanig is gedaald en de vaccinatiegraad op een acceptabel beschermend niveau ligt, acht het kabinet het moment geschikt om vrijwel alle coronamaatregelen te schrappen. Alleen de anderhalve meter blijft overeind en in een aantal gevallen het laten testen vooraf.

De versoepelingen die gisteren door demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge werden aangekondigd gelden vanaf 26 juni. In principe mogen alle deuren dan weer open, waarbij anderhalve meter afstand de allesbepalende norm blijft. Daar waar anderhalve meter niet lukt, zoals in het openbaar vervoer, in het voortgezet onderwijs of bij evenementen en festivals, geldt de mondkapjesplicht of mogen mensen alleen naar binnen met een coronatoegangsbewijs. Verder blijven de basisregels rond hygiëne en bij klachten thuis blijven van kracht.

Voor de horeca betekent de verdere versoepeling dat ondernemers weer op een redelijk normale manier kunnen werken. Zo vervallen nagenoeg alle restricties, aldus Koninklijke Horeca Nederland (KHN):

- De beperking op de openingstijden;

- Het alcoholverbod;

- Verplicht reserveren;

- Het maximaal aantal personen per ruimte;

- De beperkingen op de groepsgrootte;

- Het verbod om aan de bar/speelautomaat te zitten;

- Het verbod op schermen en ander entertainment;

- Het verbod op zelfbediening;

- De verplichting om na 18:00 uur twee shifts te hanteren;

- Mondkapjesplicht.

Volgens KHN betekent dit dat op de 1,5 meter regel, triage, placeren en bron- en contactonderzoek na, de horecasector weer terug komt in het oude normaal. KHN-voorzitter Rober Willemsen in een reactie op de versoepelingen: “Ik ben enorm blij dat vanaf 26 juni het merendeel van de coronamaatregelen en – restricties wordt losgelaten en dat ook Clubs & Nightlife bedrijven eindelijk hun deuren weer mogen openen. Desalniettemin blijft het feit dat de horeca zwaar is geraakt en dat de 1,5 meter regel een obstakel blijft voor een normale exploitatie. Daarom is het zaak dat de laatste coronamaatregelen zo snel mogelijk worden afgeschaft en dat er meer ruimte komt voor de zakelijke en toeristische markt. Zo kunnen we langzaam toewerken naar het herstel van onze prachtige horecabranche.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Dirk Beljaarts neemt afscheid als Algemeen Directeur KHN

Persoonlijk – Dirk Beljaarts vertrekt nog voor de zomer na een periode van negen jaar bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Beljaarts begon zijn loopbaan bij KHN als lid van het Landelijk Bestuur en diende vervolgens de laatste vijf jaar als Algemeen Directeur. Hij vindt het nu voor een nieuwe uitdaging.

Lees bericht



Sfeervolle Belgische Tavola laat bezoekers echt genieten

Vakbeurs – Aan culinaire hoogtepuntjes geen gebrek op de Belgische vakbeurs Tavola in Kortrijk. Dit driedaagse horecaevenement trekt traditioneel ook altijd veel Nederlandse vakbezoekers. Belangrijkste reden is dat de horecabeurs veel specialiteiten laat zien en de foodprofessional ook echt kan genieten van de kwaliteit van de producten.

Lees bericht

Schiphol vernieuwt Lounge 2 met nieuwe horecaconcepten

Luchthaven - Schiphol werkt aan de vernieuwing van Lounge 2, het gebied dat zich bevindt na de securitycontrole voor passagiers met bestemmingen veelal buiten Europa. Het horeca- winkelgebied krijgt een nieuwe inrichting, waarbij de beleving van passagiers centraal staat. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe luxe merken en een vernieuwd aanbod aan horeca- en winkelmogelijkheden. 

Lees bericht



Minder faillissementen in februari, maar horeca stijgt

Analyse - In februari zijn 26 minder bedrijven failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dat is een daling van 7 procent. De onderliggende trend van het aantal faillissementen is echter bijna 2 jaar stijgend. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid