‘Bijna alle horecarestricties vervallen per 26 juni’


Coronamaatregelen - Nu het aantal coronabesmettingen zodanig is gedaald en de vaccinatiegraad op een acceptabel beschermend niveau ligt, acht het kabinet het moment geschikt om vrijwel alle coronamaatregelen te schrappen. Alleen de anderhalve meter blijft overeind en in een aantal gevallen het laten testen vooraf.

De versoepelingen die gisteren door demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge werden aangekondigd gelden vanaf 26 juni. In principe mogen alle deuren dan weer open, waarbij anderhalve meter afstand de allesbepalende norm blijft. Daar waar anderhalve meter niet lukt, zoals in het openbaar vervoer, in het voortgezet onderwijs of bij evenementen en festivals, geldt de mondkapjesplicht of mogen mensen alleen naar binnen met een coronatoegangsbewijs. Verder blijven de basisregels rond hygiëne en bij klachten thuis blijven van kracht.

Voor de horeca betekent de verdere versoepeling dat ondernemers weer op een redelijk normale manier kunnen werken. Zo vervallen nagenoeg alle restricties, aldus Koninklijke Horeca Nederland (KHN):

- De beperking op de openingstijden;

- Het alcoholverbod;

- Verplicht reserveren;

- Het maximaal aantal personen per ruimte;

- De beperkingen op de groepsgrootte;

- Het verbod om aan de bar/speelautomaat te zitten;

- Het verbod op schermen en ander entertainment;

- Het verbod op zelfbediening;

- De verplichting om na 18:00 uur twee shifts te hanteren;

- Mondkapjesplicht.

Volgens KHN betekent dit dat op de 1,5 meter regel, triage, placeren en bron- en contactonderzoek na, de horecasector weer terug komt in het oude normaal. KHN-voorzitter Rober Willemsen in een reactie op de versoepelingen: “Ik ben enorm blij dat vanaf 26 juni het merendeel van de coronamaatregelen en – restricties wordt losgelaten en dat ook Clubs & Nightlife bedrijven eindelijk hun deuren weer mogen openen. Desalniettemin blijft het feit dat de horeca zwaar is geraakt en dat de 1,5 meter regel een obstakel blijft voor een normale exploitatie. Daarom is het zaak dat de laatste coronamaatregelen zo snel mogelijk worden afgeschaft en dat er meer ruimte komt voor de zakelijke en toeristische markt. Zo kunnen we langzaam toewerken naar het herstel van onze prachtige horecabranche.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jan Zandbergen Group introduceert EKO Wagyu X

Introductie – Wagyu rundvlees behoort tot de meest exclusieve vleessoorten. Het vlees is daardoor meestal alleen verkrijgbaar bij de exclusieve restaurants. Jan Zandbergen Group in Veenendaal introduceert nu EKO Wagyu X rundvlees uit Australië dat ook voor de reguliere horeca betaalbaar is.

Lees bericht


Horecava trekt volgens organisatie 67.000 bezoekers

Vakbeurzen – De afgelopen Horecava heeft volgens de organisator meer bezoekers op de been gebracht in de Amsterdamse RAI dan de vorige editie. Dit jaar werd de horecabeurs bezocht door 67.000 mensen, terwijl dit vorig jaar lag op 64.000. Daarmee ligt het bezoekers aantal nog net niet op het niveau van voor corona.

Lees bericht

Horeca moet scherper kijken naar logistieke kosten

Analyse - Horecaondernemers kunnen het zich niet langer permitteren logistieke kosten te negeren. De kosten voor logistiek nemen de komende jaren naar verwachting fors toe en horecaondernemers betalen daarvoor ongemerkt een hoge prijs. Dat schrijft het FoodService Instituut Nederland (FSIN) in een gezamenlijke verklaring met Topsector Logistiek.

Lees bericht

Horecava 2025 met 700 exposanten het grootste horeca event

Vakbeurzen - Maandag 13 januari openen de deuren van Nederlandse grootse horecavakbeurs de Horecava in de Rai in Amsterdam. Vierdagen lang wordt dit de ontmoetingsplaats van de foodprofessionals in de wereld van eten, drinken en buitenshuis verblijven. En – hoewel minder dan voorheen – nog altijd de oriëntatieplaats voor trends, ontwikkelingen en nieuwe producten.

Lees bericht


ING iets positiever over horeca 2025 dan ABN AMRO

Analyse – ING Research en ABN AMRO presenteerden vandaag hun toekomstverwachtingen voor de horeca in 2025. Opvallend is dat ING iets positiever is dan ABN AMRO. Daar waar ING een lichte volumegroei ziet, voorziet ABN AMRO vooral een toenemende druk in de horeca door oplopende kosten en toenemende concurrentie. Beide banken verwachten wel een toename in het aantal faillissementen in 2025.

Lees bericht




© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid