‘Bijna alle horecarestricties vervallen per 26 juni’


Coronamaatregelen - Nu het aantal coronabesmettingen zodanig is gedaald en de vaccinatiegraad op een acceptabel beschermend niveau ligt, acht het kabinet het moment geschikt om vrijwel alle coronamaatregelen te schrappen. Alleen de anderhalve meter blijft overeind en in een aantal gevallen het laten testen vooraf.

De versoepelingen die gisteren door demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge werden aangekondigd gelden vanaf 26 juni. In principe mogen alle deuren dan weer open, waarbij anderhalve meter afstand de allesbepalende norm blijft. Daar waar anderhalve meter niet lukt, zoals in het openbaar vervoer, in het voortgezet onderwijs of bij evenementen en festivals, geldt de mondkapjesplicht of mogen mensen alleen naar binnen met een coronatoegangsbewijs. Verder blijven de basisregels rond hygiëne en bij klachten thuis blijven van kracht.

Voor de horeca betekent de verdere versoepeling dat ondernemers weer op een redelijk normale manier kunnen werken. Zo vervallen nagenoeg alle restricties, aldus Koninklijke Horeca Nederland (KHN):

- De beperking op de openingstijden;

- Het alcoholverbod;

- Verplicht reserveren;

- Het maximaal aantal personen per ruimte;

- De beperkingen op de groepsgrootte;

- Het verbod om aan de bar/speelautomaat te zitten;

- Het verbod op schermen en ander entertainment;

- Het verbod op zelfbediening;

- De verplichting om na 18:00 uur twee shifts te hanteren;

- Mondkapjesplicht.

Volgens KHN betekent dit dat op de 1,5 meter regel, triage, placeren en bron- en contactonderzoek na, de horecasector weer terug komt in het oude normaal. KHN-voorzitter Rober Willemsen in een reactie op de versoepelingen: “Ik ben enorm blij dat vanaf 26 juni het merendeel van de coronamaatregelen en – restricties wordt losgelaten en dat ook Clubs & Nightlife bedrijven eindelijk hun deuren weer mogen openen. Desalniettemin blijft het feit dat de horeca zwaar is geraakt en dat de 1,5 meter regel een obstakel blijft voor een normale exploitatie. Daarom is het zaak dat de laatste coronamaatregelen zo snel mogelijk worden afgeschaft en dat er meer ruimte komt voor de zakelijke en toeristische markt. Zo kunnen we langzaam toewerken naar het herstel van onze prachtige horecabranche.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Anuga biedt internationaal overzicht food en beverage

Vakbeurzen - De aankomende editie van Anuga van 7 t/m 11 oktober 2023 in Keulen geeft niet alleen een overzicht van het wereldwijde aanbod op het gebied van eten en drinken, maar ook op tal van onderdelen zoals diepvries, biologische producten en hot en colddrinks. Als internationale levensmiddelenbeurs biedt het platform een totaaloverzicht op het gebied van eten en drinken.

Lees bericht


Jubileumeditie van Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Gastvrij Rotterdam vierde de afgelopen drie dagen haar 10e editie. De beurs in vijf de hallen van Rotterdam Ahoy was met 500 deelnemende bedrijven volledig uitverkocht, waarmee deze editie de grootste tot nu toe is. Ook werd met 18.559 bezoekers een recordaantal gerealiseerd.

Lees bericht

10e editie Gastvrij Rotterdam sfeervol van start gegaan

Vakbeurzen – Veel bezoekende foodprofessionals, veel vakwedstrijden en veel evenementen in sfeervol aangeklede beurshallen. Zo is de jubileumeditie van Gastvrij Rotterdam het beste samen te vatten. Deelnemende bedrijven hadden er bij aanvang van de beurs dan ook duidelijk zin in.

Lees bericht

FSIN: ‘Omzet Out of Home groeit in 2023 met €3 miljard’

Marktcijfers  - De Nederlandse consument geeft dit jaar een recordbedrag uit aan restaurant- en cafébezoek. Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) verwacht dat de omzet van de totale Out of Home-sector in 2023 groeit naar ruim €22 miljard. Dat is een stijging van €3 miljard, oftewel 15,8%, ten opzichte van 2022. Voor volgend jaar verwacht het FSIN een afvlakking van de groei.

Lees bericht


‘AI en robotisering moeten hospitality ondersteunen’

Bijeenkomst – Donderdag vond de bijeenkomst ‘Phygital’ van Trema Foodnetwerk. Het thema behandelde de vraagstukken van de steeds verdere (noodzakelijke) integratie van digitalisering en robotisering in de foodservicebranche. Efficiency en gebrek aan personeel zijn belangrijk uitgangspunten bij de invulling. Conclusie van de dag: AI en robotisering moeten hospitality ondersteunen, maar kunnen de menselijke waarde van gastvrijheid nooit vervangen.

Lees bericht

L’OUI, de machine voor cocktails

Techniek – Horecabedrijven die cocktails willen aanbieden, maar geen zin hebben of  tijd willen vrijmaken voor mixen, shaken of stirren, kunnen kiezen voor L’ OUI. De werking van het apparaat is vergelijkbaar met die van de Nespressomachines, alleen serveert L’OUI cocktails en mocktails.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid