‘Bijna alle horecarestricties vervallen per 26 juni’


Coronamaatregelen - Nu het aantal coronabesmettingen zodanig is gedaald en de vaccinatiegraad op een acceptabel beschermend niveau ligt, acht het kabinet het moment geschikt om vrijwel alle coronamaatregelen te schrappen. Alleen de anderhalve meter blijft overeind en in een aantal gevallen het laten testen vooraf.

De versoepelingen die gisteren door demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge werden aangekondigd gelden vanaf 26 juni. In principe mogen alle deuren dan weer open, waarbij anderhalve meter afstand de allesbepalende norm blijft. Daar waar anderhalve meter niet lukt, zoals in het openbaar vervoer, in het voortgezet onderwijs of bij evenementen en festivals, geldt de mondkapjesplicht of mogen mensen alleen naar binnen met een coronatoegangsbewijs. Verder blijven de basisregels rond hygiëne en bij klachten thuis blijven van kracht.

Voor de horeca betekent de verdere versoepeling dat ondernemers weer op een redelijk normale manier kunnen werken. Zo vervallen nagenoeg alle restricties, aldus Koninklijke Horeca Nederland (KHN):

- De beperking op de openingstijden;

- Het alcoholverbod;

- Verplicht reserveren;

- Het maximaal aantal personen per ruimte;

- De beperkingen op de groepsgrootte;

- Het verbod om aan de bar/speelautomaat te zitten;

- Het verbod op schermen en ander entertainment;

- Het verbod op zelfbediening;

- De verplichting om na 18:00 uur twee shifts te hanteren;

- Mondkapjesplicht.

Volgens KHN betekent dit dat op de 1,5 meter regel, triage, placeren en bron- en contactonderzoek na, de horecasector weer terug komt in het oude normaal. KHN-voorzitter Rober Willemsen in een reactie op de versoepelingen: “Ik ben enorm blij dat vanaf 26 juni het merendeel van de coronamaatregelen en – restricties wordt losgelaten en dat ook Clubs & Nightlife bedrijven eindelijk hun deuren weer mogen openen. Desalniettemin blijft het feit dat de horeca zwaar is geraakt en dat de 1,5 meter regel een obstakel blijft voor een normale exploitatie. Daarom is het zaak dat de laatste coronamaatregelen zo snel mogelijk worden afgeschaft en dat er meer ruimte komt voor de zakelijke en toeristische markt. Zo kunnen we langzaam toewerken naar het herstel van onze prachtige horecabranche.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

BBB Horeca Summit nieuw op BBB Maastricht

Beurzen – Op 11 tot en met 13 oktober wordt de BBB Maastricht gehouden in het vernieuwde MECC Congrescentrum in Maastricht. Voor de horecaprofessionals is dan weer drie dagen lang proeven, beleven en netwerken. Nieuw dit jaar is de BBB Horeca Summit, die de BBB organiseert in samenwerking met Servicecenter 4Hospitality.

Lees bericht


Thuisbezorging in 4 weken tijd met 20% gestegen

Analyse – De horeca is deze zomer minder hard gestegen dan in de zomer van vorig jaar. Anders ligt dat bij thuisbezorging. Dat blijft maar doorstijgen. De afgelopen 4 weken wederom met 20 procent (van 6,5% van de avondmaaltijden thuis naar 7,9%).

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid