Bijna de helft horecamedewerkers ervaart werk-gerelateerde stress


Horecamedewerkers geven aan stress te hebben dat hun salaris niet hoog genoeg is om de rekeningen te kunnen voldoen / Foto bij: Quinyx

Onderzoek  – Bijna een op de twee horecamedewerkers geeft aan dat zij momenteel werk-gerelateerde stress ervaren (48 procent). Dit blijkt uit onderzoek van Quinyx, aanbieder van een AI-softwareoplossing voor personeelsplanning.

De werknemers konden in het onderzoek meerdere redenen geven als oorzaak van hun werk-gerelateerde stress. De stressfactor die het vaakst genoemd wordt, is dat horecamedewerkers bang zijn dat hun salaris niet hoog genoeg is om de rekening te betalen (56 procent). Op de tweede plaats wordt als oorzaak genoemd dat er een gebrek is aan flexibiliteit in werkuren (41 procent). Daarna geven de werknemers aan dat er vaak sprake is van onderbezetting (36 procent). “Dit onderzoek benadrukt het belang van het aanpakken van de stressfactoren die van invloed zijn op horecamedewerkers. Niet alleen om hun welzijn te bevorderen, maar ook om de efficiëntie en tevredenheid op de werkplek te verbeteren,” aldus Toma Pagojute, Chief Human Resources Officer bij Quinyx.

Verloop

Werk-gerelateerde stress wordt ook als reden genoemd voor eventueel verloop onder horecamedewerkers. Zo geeft in het onderzoek een op de drie medewerkers aan dat zij hebben overwogen om hun baan op te zeggen of te wisselen van baan door werk-gerelateerde stress. Een op de twee horecamedewerkers geeft aan dat hun inzet op het werk onder andere vergroot zou worden als ze minder werk-gerelateerde stress zouden ervaren. Het onderzoek is uitgevoerd onder 400 horecamedewerkers.

Bron: Quinyx/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Too Good To Go-app krijgt hoge waardering van Apple

Verkiezing – De app tegen voedselverspilling van Too Good To Go is uitgeroepen tot een van de winnaars in de categorie ‘Cultural Impact Award’ op de prestigieuze Apple App Store Awards 2023. Van de 40 wereldwijde finalisten in 10 categorieën is de app bekroond met een award in deze categorie vanwege de uitzonderlijke gebruikerservaring en de diepgaande culturele impact van de applicatie op...

Lees bericht


Ook Horeca Expo in Gent ondervindt druk deelnemers

Horecavakbeurzen – Belgisch leukste horecabeurs is zondag van start gegaan. Het aantal deelnemende foodbedrijven aan de Horeca Expo in Gent lag deze editie iets lager dan vorig jaar. Ook duurt de beurs een dag korter. De Horeca Expo, waar de zuidelijke horecaprofessionals komen kijken, proeven en ontmoeten, ondervindt net als andere beurzen de druk bij de deelnemende leveranciers.

Lees bericht


Mona Keijzer in gesprek met Amsterdamse horeca

Actie - Mona Keijzer, tweede op de lijst van de BBB, bracht vrijdag, tijdens de Dag van de Ondernemer, een bezoek aan de Amsterdamse horeca. Op deze dag worden ondernemers in het zonnetje gezet en wordt het belang van ondernemers voor Nederland nog eens extra benadrukt. Samen met horecaondernemers gingen Mona Keijzer en KHN in op thema’s, zoals arbeid,...

Lees bericht




© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid